Mars

 Tack alla ni som visade era trädgårdar i Blommig fredag. Tyckte mig  känna ett lätt motstånd mot att visa upp en snöig trädgård. Inte så mycket att visa kanske man kan tycka, men jag tycker det är så roligt att få se eftersom man ser trädgårdens helhet och struktur mycket mer då. Dessutom kan det vara roligt som kontrast mot alla sommarbilder. Och, ja, temat kommer att komma igen när det har hänt lite mer i trädgården.

Är fortfarande på Gotland och gårdagens vackra väder och vind tärde ordentligt på snön.  Älskar lugnet här nere, att gå ut och hämta tidningen med mammas och pappas hund tidigt på morgonen, njuta av morgonsolen. Underbart!


Annars gjorde jag ett litet kap igår när vi var och handlade. En kvinna fyllde på smågodis och mina ögon spanade genast in plastburkarna. Perfekta till frösådder. Jag frågade om jag kunde ta några och hon sa att jag fick ta så många jag ville. 


Dessutom informerade hon mig om att hon jobbar varje måndag och fredag så det var bara att komma och hämta fler om jag behövde. Små perfekta växthus! Jag tror att min vårabstinens och snöirritation kommer från att jag inte har börjat med försådder än. Förra året började jag i januari och upplevde inte att det var så jobbigt att vänta på våren när man har vår inne. När jag kommer hem ska jag fixa med lite sådder som får stå ute och sen, i slutet av mars när vi kommer hem från vår resa, då, då ska jag så massor!

Kommentarer

AnnaHelena sa…
Jag har inte heller börjat så ännu. Jag ville vänta tills efter vår Teneriffa-resa. Men i dag MÅSTE jag få ner mina verbena-frön, som jag redan är lite sent ute med. Det får bli startskottet!

Kram // AH
Perfekta lådor du fick! Vilket fynd:)).
Jag har inte sått någonting alls ännu, jag ska gå igenom mina frön och se vad jag har:)).
Det låter som om du har det underbart.
Kram Maria
love the first pic :)
Marina sa…
Det där lådorna är bra att gjuta små betongtrampstenar i sen när du sått klart.

Ha härliga dagar på Gotland!

Kram
Godisburkar är bra! :-)
Aud sa…
Godterbokser, det har jeg ikke tenkt på. God ide!
Vilken bra idé! Tack!
Ska absolut kolla med matbutikerna häromkring...
Allt gott!
/Katarina
Här ställer butikerna ut travar med burkar i entrén för de som vill ha. Också champinjonlådor kan man få om man säger till, de små, blå plastbackarna du vet. Perfekta att trava frukt i!
Bra fynd! Tycker om vinterträdgårdar med all snö som ger en annan men lika vacker vy av trädgården :-) Kul att se helheten av er trädgård, bra idé att göra ett sådant stor-collage.

/Annika
Hej! jag hittade dig och din blogg genom Isas Trädgård där jag nyligen har börjat att följa. Jag är nybörjare vad det gäller trädgård och blommor så jag suger åt mig alla tips som jag kan få från alla håll. Var tvungen att lägga dig i min lista så att jag kan titta in lite då och då. Fastnade för just dig med en sådan lycka att kunna få bo i ett sådant fantastikst hus och även kunna få ha ett sommar hus på favorit ön Gotland. Vill passa på att säga dig att plastburkarna som du fick från "godistanten" går utmärkt att gjuta egna trädgårdsplattor med. Kram och hoppas på mera inspererande texer och bilder.
Marie

Populära inlägg