Ett säkert kort!

Alla har vi växter som kommer igen utan att vi behöver bry oss så mycket om dom. Växter som fortsätter att växa och bli fler hur lite vi än sköter om dom. Hos mig är näva och daggkåpa växter som finns där och fyller tomrum. Växter som kommer igen och igen.


Daggkåpan är helt otrolig och dyker upp på de mest oväntade ställen. Som här i grusgården som har en skyddsduk under gruset men trots det har daggkåpan lyckats hitta en plats att växa på. Jag låter den hållas för jag tycker att det är hur snyggt som helst.


Lammöron är också ett säkert kort hos mig. Den sprider sig hej vilt och jag har gett bort hur många plantor som helst. 


För att få in lite blommande fägring så är ringblomman ett säkert kort för att få lite färg långt in på hösten. Varje år har jag massor av vackra blommor som blir buketter inomhus och utomhus.


Nu längtar jag efter våren och jag vet att jag inte är ensam. Som ett desperat försök att locka våren till kalla Norden blir temat nästa fredag - Solen!

Kommentarer

Berit sa…
Tre supersäkra kort visar du. jag är lite kluven till daggkåpan , gillar den jätte mycket men den frösår ju sig så i hemskt.
Ha en underbar påsk!!
Fina säkra kort i trädgården. Gillar dom alla.
Enormt vackra bilder på Ringblomman som dessutom var supersnygg.

Glad Påsk!
Leena sa…
Vackra bilder på dessa trotjänare, verkligen säkra kort. Har också mycket av både daggkåpa och nävor som klarar sig överallt. Blev så sugen på att så lite "rostiga" ringblommor när jag såg dina fina bilder!
Glad påsk!
Eva Linnea sa…
Du har lyckats pricka in två av mina favoriter i trädgården. Daggkåporna har så smått börja sprida sig hos mig också. De får gärna sprida sin lime-fägring ännu mer. Lammöronen är däremot lite mer svårtflörtade. Jag har mest den blommande sorten (som jag transplanterat från min förra trädgård i Täby) och den kanske inte är ett lika säkert kort som den som inte blommar.
Skön påskhelg önskar EvaLinnea
samson sa…
Daggkåpor är verkligen säkra kort väste lika bra på koloni i lerjorden som här hemma i sandjorden
GLAD PÅSK
maggan
Anita sa…
Vilken jättesnygg ringblomma. Jag har alltid ringblommor tillsammans med mina grönsaker.

Daggkåpan är underbar med sina limefärgade blommor som tillsammans med nävor av olika slag bildar väldigt vackra äktenskap. Jag såg på en resa till Irland daggkåpor som växte tillsammans med pipört. En helt makalöst fin kombination som dessvärre inte går att ha hos mig, pipörten klarar inte vintrarna.

Önskar dig en glad påsk! Jag är tillbaka i "bloggvärlden" igen efter ett längre uppehåll :)

Kram
Anita
Daggkåpan är verkligen ett säkert kort. Passar till nästan allt.
Glad Påsk!
Birgitta
Ing-Mari sa…
Gillar dina säkra kort.
De får gärna finnas kvar hos mig också.

Trevlig påsk
Åsa sa…
Som en tröst till alla nordbor så kan jag meddela att det är precis lika kallt här nere på kontinenten - Frankrike. Det är fortfarande frost på morgnarna och träden har inte ens slagit ut. Våren känns mycket långt borta i år tyvärr. Kram!
Ninnis sa…
Härlig tolkning...daggkåpan har jag där den får sprida sig men lammörat har varit svårflörtad hos mig men men...ringblommans färger...så läcker...=)

Glad påsk !

Kram Ninni
Åhhh vad man längtar. Daggkåpa är så fint. de andra två sorterna också. Kraaam Pia
Lammöron funkar inte hos mig. Barfrosten tar dem varje år.
Inte alltid bra att bo i Skånne.
Glad Påsk
Annika
Daggkåpa och nävor hör också till mina favoriter. Sen har man förvisso daggkåpa överallt, men vad gör väl det! Fina bilder!!
Glad Påsk
Milla
Ingmarie We sa…
Ringblomman är verkligen jättefin i färgerna! Helt ljuvlig.
Charlotta sa…
Trevligt tema som stärker självförtroendet inför säsongen. Ja, med den här långa vintern börjar man ju tro att det aldrig ska hinna med att bli sommar i år. Men med alla de här säkra korten så kommer hoppet tillbaka. :)
Mia sa…
Det är så fint med såna 'vinnare', dom fyller upp och skapar en helhet. Daggkåpan har jag ibland förpassat ut av rabatten men sist sommar fick den flytta in igen, den är så fin tycker jag. Och tack för påminnelsen om ringblommor, iår ska jag komma ihåg dom.
Ha en fin påsk :)
Lisa sa…
Ja det är verkligen säkra kort, riktiga favoriter hos mig också. En del tycker de beter sig som ogräs, men det är väl bara bra när växter vill frodas tycker jag :-)Jag klipper förresten alltid ner daggkåpan ända ner till marken innan den fröar, då kommer det ett helt nytt flor av vackra blad. Ha en finfin påskhelg !
Lisa/Lisas trädgård
Anonym sa…
Sådanne sikre kort er dejlige. Jeg når ikke at være med i denne uge, men jeg vil prøve at finde på noget fint til næste uges tema. Og bare vejret kommer til at passe til sol-temaet :-)
Marina sa…
Säkra kort ja, vad vore trädgården utan dem.

Ha nu en riktigt skön påskhelg!

Kram
Fina säkra kort du visar. Både daggkåpa och lammöra är bara sådana toppenväxter tycker jag. Jättefina på alla sätt!

Glad påsk!

Kram
Magdalena sa…
Fina säkra kort, lammöronen har jag provat men dom trivs inte hos mig. Men daggkåporna är ett säkert kort hos mig med.

Glad påsk!
Sikkert kort på at våren er her!
Blåveis :)
Nora sa…
Vilka fina säkra kort du visar! Daggkåpan och lammöron har jag också och det är två favoriter! Dina ringblommor är jätteläckra, men det där med ettåringar har jag inte riktigt greppat än:-)
Glad påsk!
Kram!
Lotta sa…
Ringblommor och daggkåpor hör till mina säkra kort också men även vallmo!!!! Vackra bilder du visar. Jag vill också önska dig en riktigt Glad-Påsk.
Kramelikram Lotta
Marit sa…
Så vakre bilder du viser! Marikåpe er en flott staude som tåler veldig mye.
Ringblomster er også fine sommerblomster og lette å få til.
God påske!

Klem Marit
Daggkåpa är verkligen en favorit här hemma också.
Nävans förträfflighet upptäcke jag så sent som förra sommaren, och lammöron står på önskelistan för 2013. (Synd att jag inte bor närmare dig, när du är så generös och delar ut plantor, hihi!)

Hoppas du har en riktigt skön påsk!
/Anna-Karin
Cika sa…
Daggkåpa vill jag också ha mycket av - hoppas mina få plantor kommer trivas hos mig : )
Glad påsk!
/Cika
Vackra bilder! Duktiga du på att fota!!
Jag lyckas sådär med ringblommor hos mig, bara därför måste jag prova igen:)). Ska nog beställa en påse från impecta nu i helgen:)).
Ha en skön påskhelg.
Kram Maria
Daggkåpan är kanon men lite väl invasiv på vissa ställen tycker jag därför brukar jag välja liten praktdaggkåpa, alchemilla epipsila, istället den är lite mindre och blommar faktiskt längre:)
Ringblommor är ju så fina.
Ha en skön påsk!
Kram Madde
AnnA sa…
Hej!
Dagkåpor är också utmärkta i buketter både med blad och blommor,
Glad Påsk!
Hälsn
AnnA
Ja du är inte ensam om att längta efter våren!
Vilka vackra färger på ringblommorna! vill ha!
Inger sa…
Den jag inte har lyckats med av dem du visar är lammöron, inte tillräckligt soligt och torrt hos mig, men fin är den.
Kram
Anna-Maria sa…
Jag är också lite dubbel angående daggkåpan, men den är onekligen snygg hos dig. Claus Dalby lär klippa ner sina helt innan de blommat över så kommer de igen snygga och hinner inte fröså sig.... Jag funderar på att göra samma....
Gunilla sa…
Riktigt säkra kort har du.
Fantastiskt fina bilder.


Önskar dig en riktigt GLAD PÅSK
M/S Design sa…
Vad fint Lammöronen vävde in sig mellan dom andra växterna!
Planterade i Daggkåpa i ett par rabatter men fick panik för tyckte dom tog över helt, så dom grävdes upp och hamnade utanför 'slask'rabatten men i år ska dom planteras som utfyllnad mellan buskarna vid stora dammen.
Kram
Mariana
Ringblomman var ju bara så läcker i färgen! Härliga "säkra kort" du har i din trädgård! Kram Kristina

Populära inlägg