Nystart

Många känner ångest när sommaren går över till sensommar och augusti. Att säsongen går mot sitt slut. Jag känner precis tvärtom. För mig är det en nystart att komma tillbaka hem efter semester och veta att nu är jag på plats. Det är nu alla mina projekt får nytändning och jag fylls med massor av energi. Under högsommaren orkar jag inte riktigt med någonting utan mest myser omkring. 

Efter sju timmar på bussen från Öland kom jag hem till Stockholm igen. H och F är kvar en vecka till men jag börjar jobba på måndag. Alltid skönt att landa ett par dagar innan man kör igång. Med mig som resesällskap hade jag en ny artefakt som ska pryda trädgården. Jag inser att jag är en tvättäkta trädgårdsnörd när jag prioriterar mitt nyförvärv istället för kläder...


En regnig dag åkte vi runt på loppisar och besökte då även I & I Christina Prutz, med tyskt u. I & I har massor av järnsaker och rostiga plåtdekorationer. Jag bestämde mig fort för att införa en ny tradition. Varje gång vi åker till Öland ska vi besöka I & I och köpa in något nytt till trädgården. Himla smart idé eller hur? Vad blev det då?


En urna av järn, rostig och härlig. Nu har jag ställt den på en sten men den ska få en fot som smälter in bättre. Om den ska få stå i entrérabatten vet jag inte men just nu passar den bra där. I vintras när jag var inne och letade inspiration på Pinterest såg jag en hel del bilder med urnor i rabatten och det är helt klart en typ av dekoration som jag gillar.


När jag tittar på urnan funderar jag på om jag kanske skulle ta och byta ut stenarna som ligger framför rabatten mot rostig plåtkant istället... Jag har några som ligger och väntar på att användas...


Imorgon blir en fixardag för på söndag får jag besök av åtta nyfikna vänner och bloggare som vill lära sig mer om foto. Inte för jag vet om jag kan lära dom så mycket men roligt blir det att få prata foto hela dagen. Foto och trädgård...kan inte bli mycket bättre!

Kommentarer

Louise sa…
det är väl en lysande idé att köpa något fint till trädgården på det sättet. Jag har också en del i min trädgård när jag väl börjar se mig omkring. Det gör trädgården lite mer levande även när det inte blommar och är grönt och frodigt. Jag kan gilla när man nästan får leta lite efter sakerna ibland också. Kanske något som hänger i ett träd, eller är nästan dolt i en rabatt. Fin var din urna i alla fall!

kram louise
Marina sa…
Jag vill också komma till dig och lära mer om foto och titta i trädgården! :)

Bra idé det där med att köpa en sak vid varje besök. Jättefin den du köpte nu!
Jag har inte kommit iväg på mer än en loppis eller två i sommar och jag kom tomhänt hem från båda. Ingen annan att skylla på än mig själv. Får liksom inte tummarna loss.

Ny energi vet jag inte om jag får men jag lider inte av någon sensommarångest eller så. Jag gillar sensommar och höst jättemycket. Sen gillar jag kanske inte det där med att inte hinna så mycket som jag vill när jobbet drar igång igen men det är ju bara att gilla läget. Jobba behöver jag göra, så är det bara.
Framöver ska jag ju flytta en mängd växter och vi har mycket att göra med skiftet mellan utekök och trädgårdsland. Vi hoppas alltså på en lång och fin höst med uppehållsväder på helgerna :)

Kramar
Den var riktigt fin den urnan! jag är nog också så att det prioriteras till trädgården framför klädinköp...det är ju så mycket roligare...
Åh, om man ändå vore en av dessa som fick komma och lära sig lite mer om foto...du tar ju så vackra foton!! Och så kika på din trädgård, lyllo dom! =)
Ruben sa…
Supersnygg urna! Den var verkligen värd sin vikt i guld, och och ett par dagars träningsvärk! ;-) Det skall bli kul att se den på söndag!

Ha det gott!
/Ruben
Häe är en till som skulle brahöva lära mer om foto och även trädgård för den elen, så roligt träff med likasinnade.
Urnan är super fin och din idéär ju super att köpa något varje gång.

Kram Anna
Our photos sa…
Beautiful photos!
Eva Linnea sa…
Rostkant isf sten skulle bli en hit!! Färgen på staketen och din härliga nya urna "säger" mig det.
Kram från EL
Anna sa…
Urnan var super fin!
Jag tycker du ska ha kvar stenarna som kant, blir härlig kontrast med urnan. :)Typiskt att alla ska bo så långt upp i landet, hade gärna kommit och fotat :)

Kram Anna
Fin urna du hittat! Man får planera för en fin höstträdgård, det finns massor ;)
Härlig urna - och visst skulle det bli kanonsnyggt med en rostig plåtkant! Lycka till med fotokursen!!
Anonym sa…
Härligt att du hittade till rost-Mecka! Synd bara att vi åkte om varandra, hade gärna åkt dit tillsammans med dig! Jag gör också årliga inköp där, dock inte i år faktiskt, det var stängt när vi passerade på väg till kvällsdopp i Byrum. Min familj bor på andra sidan 136:an, så om du svänger till vänster istället för höger mot I&I så kommer du dit. Önskar att jag kunde vara med på din träff imorgon! Och du, piffa lugnt idag! Kramar från Hanna som hade fotograf & journalist här en hel förmiddag i torsdags *gulp*
Kanonsnyggt med urnan i rabatten .. vilket fynd - passar perfekt !
Ha det så gott i helgen !
Kram/Isa
Åh, tänk vad trevligt ni ska ha med foto och trädgård! Vill också vara med :).
Sicken snygg urna. Gillar dina stenar men rostig kant är också snyggt. Daniel har lovat att fixa rostiga kanter till mig, och jag får hem provbitar nästa v tror jag.
Kram Maria
Veronica sa…
Ska bli kul att se den på riktigt i morgon för att göra en "riktig" utvärdering!
Kommer bergis bli mitt favoritobjekt :)

Syns i morgon.....
Och du.....

Vågar du släppa in mig i din trädgård verkligen ??
;)

Kram
Inger sa…
Håller med, Foto och trädgård, det bästa! Borde varit med på din kurs...
Kram
Anna-Maria sa…
Riktigt snygg urna, hade också köpt en om jag hittat! Artefakt ja ;) Håller helt med om att kärra jord ( för att inte tala om sten)är i tyngsta laget, vila kroppen lite!

Populära inlägg