Dom kommer med solsken till mig...

Ja, det gjorde dom! Alla åtta! Solsken och gåvor :-) Regnet öste ner i natt men i morse sken solen. Det är något speciellt som händer i en när åtta personer ska komma och vara i vår trädgård i fem timmar. Lägg sen till att alla har med sig kameror, har förväntningar att dom ska lära sig något nytt om foto och att den som ska lära dom är du... Jag är absolut inte ett proffs på all teknik så visst var jag lite nervös innan. Inte blev nervositeten mindre av att Ruben berättade, när han presenterade sig, att han minsann gått på kurs hos självaste Annika Christensen, guru i trädgårdsfoto, men mest nervös var jag för att det är viktigt för mig att alla skulle känna att de faktiskt fick något med sig hem. Någon form av ny kunskap som gör att lusten att fota utvecklas och växer. 

Att handskas med en system kamera kan vara överväldigande, det är många termer och att förklara te x bländare innebär att du kommer in på andra termer vilket gör att man som nybörjare kan bli alldeles snurrig över allt man ska komma ihåg. 
Jag vet! I´ve been there! Att jag har fått chansen att försöka lära andra något om foto har varit toppen eftersom det omedelbart höjer mina egna kunskaper. Man lär sig aldrig så mycket som när man ska förklara det för någon annan. Det är då man upptäcker vad man kan och vad man inte kan.

Underbara matiga gåvor att njuta av!

De som kom var Ruben, Veronica och Stefan, Em, Lena, Bondjäntan, Carina och Sussie. Några är bloggare,  klickar ni på deras namn kommer ni till deras bloggar, och andra vänner som jag lärt känna genom jobb och blommor. Jag hade en otroligt rolig dag och tack alla för ert engagemang. Dessutom fick jag nya artefakter att sätta i rabatterna och krukorna. Det värsta är att jag istället för att säga artefakter lätt säger artefarter med betoning på fart, engelskt uttal... Varför blir jag alltid så förtjust i ord som jag inte kan uttala? Nåja, tillbaka till ämnet!

Nya artefakter som jag fick av Lena, köpta hos vår allas Hillevissan och hennes butik FatCat 

 Det är lite roligt att se hur det ser ut när ett gäng fotointresserade människor träffas. Bordet efter genomgång och alla är ute...


...och fotar. 


När tiden runnit ut, alla gått hem och jag hade placerat ut mina artefaKter gick jag mest omkring och njöt av trädgården. Hittade en ny vy, en ny tavla, där klätterrosorna förut har blockerat utsikten. 


Imorgon börjar jobbet, alldeles för tidigt. Augusti är min favoritmånad. Nåja, vad är en bal på slottet!

Kommentarer

Ruben sa…
Ha ha, vi valde i varje fall att fotografera blomsterbadet från SAMMA HÅLL, nästan!
Tusen tack för idag! Jag känner mig alldeles varm om hjärtat när jag tänker på hur fantastisk du är!!! Kommer alltid att minnas dagen som ett fint minne!

Ha det gott!
/Ruben
Veronica sa…
Tack så mycket för en lärorik och mycket kul och givande dag!
Oj, vad vi kommer att träna på att ta bilder :)

Och du, tack för den fantastiskt goda pajen och all fika

Kram
Byronesse sa…
Vad kul att du hittade en bit av trädgårfen du inte fotat på det viset tidigare. Jättefint! Stort tack till dig för en fantastisk dag, nya kunskaper, nya bekantskaper, god paj och ett härligt samtal. Saknade F och H men måste erkänna att vi fick till ett helt annat fokus än vi brukar;-)
♥/Em
Anonym sa…
Åh, vilken rajtans rolig dag ni har haft! Önskar jag hade varit en i det där halvgalna gänget! Fina presenter du fick också. :) Jobb här också imorgon, så fort det gick. Men jag är så nöjd med min sommar, den bästa någonsin, så det känns ok. Hoppas att vi båda får en hyfsad mjukstart! Kramar från Hanna
Nora sa…
Säg till om du skall hålla flera kurser - jag kommer direkt! Har ju en jättefin kamera, men bilderna jag åstadkommer står inte i stil med kameran:-)
Jag började jobba förra måndagen. Fyra veckor bara svischade förbi. Hoppas vi får en lång och fin höst nu!
Kram!
Johnna G sa…
Ett stort tack, både för gästvänligheten men också för all kunskap du delade med dig! Mycket värt för en frustrerad-vill-så-mycket-fotograf ;-)
Hej
Har allt sett och hört vilken underbar dag ni har haft.
Kanske kan man få en plats till nästa kurs?
Lite ny inspiration hade varit kul.
Vi kanske kan ta en fototur en dag?
Idag har jag jagat ogräs och jakten fortsätter imorgon.
Kram på dig
Annika
Duktiga du, jag tror alla åtta är så nöjda med sin dag.
Kram Maria
Vad roligt med en fotokurs! Skoj när man träffas och har "workshop" när man har samma intresse. Låter som ni hade en härlig dag tillsammans!

Kram Therese
AnnaHelena sa…
Men så häftigt!
Och jag blir lite full i skratt - tänk vilken syn för förbipasserande: Åtta människor som kryper omkring med baken i vädret och vänder och vrider på sig! :-)
Så roligt att det blev lyckat! Skulle själv gärna lära mig lite om fotografering. Kanske blir fler fotokurser nästa sommar...?

Kram // AH
Marina sa…
Kan tänka mig att både du och de andra hade en underbar dag. Att få lära mer om kamera och fotografering är något som står på min önskelista. Nu blir det mest att jag övar och övar...

Ha det så bra imorgon. Kvällarna är långa fortfarande :)

Kramar
Eva Linnea sa…
Vilken härlig helg du/ni hade i din trädgård med kamerorna i högsta hugg. Det är livskvalitet det!
Kram från EL
Lena sa…
Tack fina du för en helt underbar dag!
Ni ska jag snart åka in mot stan och jag tar systemkameran med...kanske ser jag ett motiv jag vill få med mej hem?!

Kramar
Fantastiskt kul lät det! Kan ni inte komma lite längre norrut?
1906 kvm sa…
Underbara bilder från när trädgårds och foto-"nördar" träffas. Love it! /Nathalie
Så kul och intressant, det hade jag behövt. Gillar ju att 'fota'
men behöver bildning.
Den sista bilden gillar jag skarpt.
Men du tar ju många fantastiska bilder, grattis till dem.

Hälsn./ Eva

Populära inlägg