Lite perspektiv på tillvaron!

Det behöver jag ibland och nu var det läge att köra min variant av månadsbild där jag jämför samma vy i trädgården med förra året. Den här gången blir det även en liten nostalgitripp två år tillbaka. Exakt för ett år sen höll H på att lägga ut sten framför glasverandan. Avenbokshäcken såg mer ut som pinnar och gullregnet hade klarat sin första vinter.


Ett år senare ligger stenarna där men de ska fortfarande justeras med sand men häcken har blivit betydligt tätare, förutom på ett ställe där två plantor dog på hälften, och gullregnens stammar är mycket kraftigare.


För två år sen i maj fick vi plantera om alla avenboksplantor eftersom sorkarna ringbarkat alla under snön. Avenboken ser man knappt och se hur små gullregnen är.


För två år sen, i maj,  kunde man se över till grannen utan problem och kastanjestaketet var inte uppsatt.


Det här är nog en av mina favoritplatser och när vi fått möbler på plats kommer det bli ett härligt rum att sitta i. I helgen ska jag försöka få granplantor i tunnorna och börja forma dom till bollar.


Vissa dagar behöver jag påminnas om hur det såg ut för att inse att det händer ganska mycket på ett eller två år.

Kommentarer

Inger sa…
Har verkligen hänt jättemycket hos dig, kul med återblickar, ibland minns man inte hur det såg ut.
Kram
AnnaHelena sa…
Det är så roligt att sitta och titta igenom gamla bilder! Jag gör det ibland och kan verkligen fastna i att sitta och bläddra i mapparna.
Precis som du skriver så händer det mycket, fast man inte känner så alltid!

kram // AH
Nora sa…
Som jag känner igen mig. I år har jag ofta känt att "inget händer" och att det aldrig kommer bli fint här. Tur då att man har gamla bilder så man kan se att även om det är långt kvar så har det hänt en hel del. Och om allt inte är fint så är det i alla fall fint på några ställen:-)

Er uteplats är jättefin, jag förstår att du gillar den!

Kram!
Veronica sa…
Inland när jag kollar foton ifrån några år sedan så blir jag såå rånad över vad som hänt i trädgården och ofta är min kommentar: Näe ! Den rabatten gjorde vi väl inte förra året väl???

Det går fort och man glömmer lika fort :)

Kram
Merja sa…
Gamla bilder är guld värt. En bra påminnelse att arbetet går framåt. Tittade själv på bilder som vi tog två år sen. Vilken skillnad på både hus och trädgård. Kul!
Tack för tipset med granplantorna. Tror jag nappar:)
Ha det gott!
Nog händer mycket på ett eller två år.Minns när vi grävde upp för nytt avlopp.Som det såg ut halva trädgården en leråker .Men efter två år så hade såren läkt och rabatter var åter rabatter.Tur att det går att göra om .
Kram.
Så snyggt! Å vad ni är flitiga!
Åh, kan tänka mig så fint det blir när gullregnen blommar! Att häcken blivit så tät och fin redan, roligt. Vad tänker ni ha för möblemang på den här platsen?
Bra att du påminner dig ibland! Annars kan det lätt bli lite övermäktigt, det finns ju alltid så mycket man kunde gjort...

Jag har ett diamagasin från när jag flyttade in i huset -03. Sen dess är allt ändrat både på huset och trädgården. Då är det kul att ha kvar bilder på de där bitarna som inte ens syns längre... ..dränering, avlopp osv ute.

Du har tänkt och genomfört en uteplats som ser jättemysig ut och som fullvuxen kommer vara ljuvlig.

Ha det gott, Carina
tack för tidsresan
det är en härlig plats ni gör och så snyggt med stenläggningen
kram åsa
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
samson sa…
verkligen kul med före/efterbilder
man blir lätt lite hemma blind
ha det så bra
maggan
Lena sa…
Ja, du, nog händer det mycket på kort tid. Det kan även jag se i vår lilla täppa!
Uteplatsen blir säkert jättehärlig, särskilt med placeringen intill det andra ni ska ha intill.
Spännande med granbollarna, det vill jag se!

Kramar
Anonym sa…
Ja tänk bad det händer grejer på ett par år. Förstår att det är din favoritplats. Med den utsikten över sjön också! :)
Spännande med granarna. Lova att ta bilder och visa hur det blev!!
Kram hjärtat!
Eva Linnea sa…
Det är fantastiskt roligt att fota mycket och sen gå tillbaka och titta 1, 2 eller kanske tom 3 år, precis som du har gjort. Man behöver se det för att riktigt förstå hur mycket jobb man har lagt ner på sin trädgård. Det är så lätt att man halkar in i att se allt som INTE blir gjort isf att glädjas åt den som man har åstadkommit. Ni har åstadkommit mycket ni!! Kram från EL
Malin sa…
Så sant!

Det är så lätt att glömma allt som gjorts och utvecklats. När vi har besök håller jag på att förklara allt vi GJORT men som inte syns (röjt, kapat, grävt bort osv). Ganska trist att höra på antagligen. Före och efter är så bra för självkänslan och för att ge styrka, kraft och mod att kasta sig in n nästa projekt...
Kram M
Vilket tungt jobb. Så snyggt det blev och ändå är det inte klart riktigt. Ja det händer saker.. Kraaam Pia
Jeane M. sa…
Lovely! Got another idea on how to fix my boring pathways, thanks for sharing. Got my eye on your next posts.
Anita sa…
Det är så himla intressant med före och efter bilder.

Jag är speciellt intresserad att se er avenbok då vi planterat avenbok (krukodlad) i sommar. Det låter oroväckande med sorkangreppet. Avenbok har ju grenar längs hela stammen så man kan ju inte sätta gnagskydd på den. Hur har ni klarat den nya avenboken från sorkangrepp? Även här finns det sork och möss och man vet ju aldrig hur vintern blir. Fast idag hade vi besök av en "Ville vessla". Vesslorna äter ju möss och sork så han kanske kan hjälpa till att skydda vår avenbok :)

Populära inlägg