Minns ni...

...i slutet av april när jag bloggade om planerna för min nya rabatt, Sissinghurstrabatten? Här är en bild som jag la ut i det inlägget.


När jag ser bilden kan jag inte förstå att det bara är lite drygt tre månader sen. Det är inte klokt vad mycket som händer i naturen på tre månader.  Idag grävde jag ur rabatten och fyllde på med jord, så mycket jord som vi hade kvar hemma...mer kommer att behövas...undrar hur mycket jord man egentligen har kört hem under dom här åren...


Som ni ser är rabatten färdig för att planteras. Ska bara bygga rostornet till vänster som ska målas rött och bygga rostornet till höger som nog blir i armeringsnät som smälter in med staketet. Några stjärnklockor har kommit på plats men de andra får vänta tills jag har fyllt på med jord i mittenpartiet. 


Mina tankar med rosor och perenner i rosa och lila finns kvar. Ska bli så otroligt roligt att få plantera alla växterna och se hur det ser ut nästa år.  Längst till vänster finns nu en jordhög och ni undrar kanske om jag ska göra en kulle med dagliljor precis som Caroline? Men nej det ska jag inte, även om det ser otroligt vackert ut. Nej, jag ska ha vattenfall och en liten damm där kullen är.

Men nu har hon i alla fall blivit skvatt galen, kanske ni tänker, varför göra en kulle när det ska bli en damm. Brukar man inte gräva ur då? 


Jo, det brukar man och det ska vi. I höst ska vi hyra en liten grävmaskin och gräva grund för växthus, orangeri och jordkällare. Eftersom jag är av naturen lat så släpar jag inte jord längre än vad man måste...speciellt när det är varmt!

Kommentarer

Eva Linnea sa…
Ja, du, hur många ton jord har man släpat hem!? Den rabatten kommer att bli jättefin!!! Vilka projekt ni har framför er med damm, jordkällare, växthus o orangeri! Heltidsjobb för två? Gör ni allt själva eller hyr ni in proffs?
Kram från EL
Ja du, jord i mängder han man antingen forslat hem eller kört bort från innertomten till yttertomten - och mer lär det bli.
Din nya trädgårdshörna är väldans långt gången och "so far" ser det kanonfint ut! Ska bli mycket spännande att se nästa år när du planterat alla växter!!
samson sa…
Oj,vilka stora projekt ni har på gång men det kommer att bli så mysigt med ett orangeri
ha det så bra
maggan
Ruben sa…
Bered dig på en grundlig inspektion! ;-)

Ha det gott!
/Ruben
Ruben sa…
PS Ser fram emot vinprovning när jordkällaren/vinkällaren är klar!!!!
/R
Charlotta sa…
Roligt att se hur planerna skrider framåt. :)
Lotta sa…
Orangeri!!!!!!det vill jag också ha, lite av en dröm faktiskt. Gillar din lilla trapp, så fint det kommer att bli!
Kram Lotta
Marina sa…
Det är så spännande att följa andras projekt. Bra att du visar oss hela vägen!

Ha nu en bra söndag! Kram
Nora sa…
Va kul att ni gör verklighet av jordkällarplanerna. Här ligger de planerna på is än så länge. Här blev det "ofrivilliga" projekt i form av en parkering som måste fixas efter som den förra rasade och ett nytt reningsverk som kommunen tyckte vi behövde:-( Men drömmarna finns ju kvar i alla fall:-)

Kul att följa tillkomsten av din rabatt. Kommer bli superfint!

Ha en fin söndag!

Kram!
AnnaHelena sa…
Oj oj oj. Växthus, orangeri, damm och jordkällare! Vilka härliga projekt. Lika bra att bara köra på! :-)

Kram // AH
Åh, men det vore väl alldeles underbart med en Dagliljekulle! Du hinner ändra dig, vet du, vi är inte såå många som har Dagliljekullar, men dammar och vattenfall finns lite varstans, har jag sett! ;-)
Ha det fint! /Caroline
Ser fram emot att få följa det nya projektet, blir spännande att se hur det växer fram så småningom. I år är för övrigt första året på många år som vi inte har en jättestor jordhög på garageuppfarten - grannarna måtte undra vad som nu har hänt... ;) Kram Kristina

Populära inlägg