Varför då?

 Vilken galet intensiv vecka det har varit! Schoolsoft, inloggningar, massor av frågor, support, tjänstefördelning, möten om inköp av datorer, visningar av olika system, utbildning av olika system, presentera tjänstefördelning, göra enkät för tjänstefördelning...galet...men väldigt roligt!


Hemma växer det så det knakar och jag ska efter inlägget ner och så mer, sen ska jag in och läsa alla underbara bloggar.Men några av mina kronärtskockor får fula märken på bladen. Bladen får som torra fläckar och sen vissnar. Varför då? Jag hittar inga djur eller insekter. Någon som kan ha en aning?


Vallmon frodas, alla mina hundra, det är som ett hav och behöver snart nya krukor. Vilken tur att gästrummet kommer att bli färdigt i veckan och att lampan ska inköpas i nästa vecka.Vad blev det då? Jo, jag läste på lite mer efter det att ni gav mig så många bra råd och hittade LED-belysning, en lampa som ser ut som discobelysning och heter UFO. Kan det bli bättre?


Nej, jag tror inte det...Fast imorgon är det fredag och bedömningskonferens...vilket roligt liv jag lever!

Kommentarer

Odlarlust sa…
Varför då? är de ord som min 2.5-åring använder mest frekvent just nu. speciellt om man tillrättavisar honom. Då tittar han på en med höjda ögonbryn och säger med en begynnande dryg sörmlandsdialekt "Varför då". Provocerande ;-)
Varför dina skockor ser ut så där har jag dessvärre ingen aning om.
Häftig lampa! Ska bli kul att höra hur det går med belysningen fortsättningsvis.
Ha det fint!

Anna
Byronesse sa…
Det är härligt att läsa om den energi och positiva framåtanda du här även när det är som mest. Det beundrar jag hos dig! Bladen kan jag väl inte vara till hjälp med. Finns ju många olika "fläcksjukor" som kan vara mögel, bakterier och allt möjligt skräp, men vad som är vad och hur man gör då, vet jag iiiinget om alls. Sorry! Vi hoppas de är motståndskraftiga och klarar motgången:-)

Kramar
Em
Lena sa…
Näe...ingen hjälp här heller vad gäller fläckarna på kronärtskockan.

Är lite nyfiken på var du köpt lampan, en webbadress kanske?!

Ha en härlig konferansfredag.

Kramar
Så många vallmo??? Jag har sått några men har en del kvar att så Väntar på lite varmare väder så jag kan ha det i växhuset. Lamporna verkar toppen bra.
Ha det gott
Annika
Den där lampan verkar intressant. Ser fram emot att få höra mer om den...

Fläckarna vet jag inget om... det är så svårt med fläckar. Kan vara så mycket - förutom bakterier, virus och insekter kan det vara brännskador. Belysningen för nära? Skarpt solljus?

Kram
Ulrika sa…
Det är ju värsta djungeln hemma hos dig, spännande lampa! Jag skickade tillbaka min belysning, var inte nöjd!
Kram Ulrika
Marina sa…
Som det växer!
Fläckarna? Trips kan det vara men även brännskador, virus eller annat. Svårt!

Kram
Törnrosa sa…
Det var ett sånt härligt inlägg du hade gjort idag. Ett riktigt vårlyckligt avslut. Fina bilder också med de gröna småttingarna.
Hittade också en av mina kronärtskocksplantor, liten ännu, med fläck och döende. Trodde att det varit för fuktigt i det lilla plantväxthuset. Men kanske inte, efter att ha läst din blogg idag.
Kram från Törnrosa
Margot sa…
Men så det frodas och växer hos dig och så många vallmoplantor, hundra stycken!!! Vilken underbar blomning som väntar:)
Ha det gott!
Kram Margot
Tina sa…
Jisses, vilka gröna fingrar du har!
Jag får knappt en pelargon att överleva..
Så jag kan definitivt inte komma med några goda råd här.

Ha en fin helg!
Emma sa…
Hejsan.
Hittade ditt inlägg från 2012 då jag sökte efter kronärtskocka med torra fläckar. Min ena ser precis ut som ditt blad. Kommer du ihåg vad som hände med plantan? Vet du vad det berodde på? Mest undrar jag om det smittar till andra växter så att jag bör evakuera den =)

Populära inlägg