Mån tro...

...är det minsann inte en liten chiliblomma på gång.
Igår kom mina tomater i jorden. Två sorter har jag sått. Black Russian efter det att Anna med bloggen Vita Rosor och Förgätmigej  skrev sig varm över sorten och Moneymaker. Varför jag valde Moneymaker har jag ingen aning om. Den fanns där framför mig i butiken och så blev det den. Kanske har jag läst något om den och minnet låg och skvalpa längst bak i bakhuvudet. 


Black Russian


Jag har aldrig odlat tomater och efter att ha sett En njutbar trädgård igår undrar jag lite vad jag har gett mig in på. För er som inte såg det så drabbades hela hennes odling av någon sjuka som jag inte ens kommer ihåg namnet på. Alla plantor dog. Men det är väl sånt man får räkna med...
Jag njuter vidare av mina små chillisar och deras början till blommor istället för att oroa mig för eventuella sjukdomar på tomaterna som ännu ej har grott.

Kommentarer

Lena sa…
Inser att jag måste investera i en lysrörsarmatur när jag ser dina plantor! Och jag är helt säker på att dina tomater kommer bli hur fina som helst. Jag, du vet den där novisen, har haft tomatplantor förr och alltid lyckats bra. Ett år hade jag plantor inne i ett söderfönster och långt efter jul skördade jag tomater. Kan jag så kan definitivt du!

Så helt fantastiskt med en blomma på chiliplantan, mina har långt dit!

Kramar
Byronesse sa…
Tror stenhårt på dig och dina tomater! Glöm nu inte att pollinera chilisarna när det börjar blomma på riktigt;-)

Kram
Em
samson sa…
Vet inte varför men jag köper alltid färdiga tomatplantor.
tro att det var nån sort bladmögel som gjorde att hennes plantor ruttnade
ha det så bra
maggan
Missade programmet igår när jag somnade med Prinsessan...men de krafterna behövde jag säkert ;). Undrar vad det var för sjuka på tomaterna... har jag aldrig hört om. Men som du säger, det är något vi får tackla i "odlingsvärlden". Vi ska läsa om allehanda ohyra och elände så småningom...det sägs att det ska klia lite här och var efter de lektionerna, huva´! Kram
Malin sa…
Tomaterna fixar du lätt som en plätt!
Chiliblomma redan! Allvarligt? måste vara någon form av rekord.
Ja grattis i alla fall och gör som Byroesse skriver,
Anonym sa…
Åh lilla knoppen, så fin den är!

Fick samma tomat-tvekan som du när jag såg gårdagens program, men nu ska vi inte låta oss avskräckas. Heja Helena, dina tomater kommer säkert att frodas!

Kram Hanna
Ooo, så söta små chiliblommor:). De är så fina och verkligen på gång. Du gör helt rätt som struntar i eventuella sjukdomar och odlar på!
Ha det bra.
Kram Maria
Margot sa…
Men åh, en liten chiliknopp redan, här går det undan:) Du kommer säkert att lyckas förträffligt med dina tomater! I år kommer jag att köpa mina tomatplantor istället för att så några!
Ha det gott!
Kram Margot
Bra sorter av tomater du valt tycker jag, det kommer gå galant. Så kul med dina chilisar, mina har inte kommit upp än.
Ha en härlig helg.
Vivian
Inger sa…
Ska också så tomater för första gången, två sorter... mina chilisar är mycket mindre än dina men ser bra ut. Lycka till med tomaterna!
Helena sa…
Black Russian är en av de godaste tomater jag vet!
Lycka till med den.
Snygg är den oxå :-)
KRAM från mig!
Kerstin sa…
Jösses, vilka snabba chiliplantor som vill blomma redan! :-) Och oj vad jobbigt att du skriver om den där tomaten som låter jättegod. Jag har ju redan alldeles för många sorter, så hoppas att jag inte springer på den någonstans för då blir det nog svårt att låta bli att testa den. ;-)
Jag såg också programmet igår och blev lite förvånad. Har odlat tomater i många år och aldrig haft några problem. Och då har jag bara odlat utomhus. Så det ska nog gå bra med dina tomater ska du se. :-)
Marina sa…
Men som det växer hos dig! Vad vattnar du med???

Kramar!
Viktkamp sa…
jag har inga gröna fingrar men varje år försöker jag.. blir inte mycket skördat ;)
Helena sa…
Då behöver jag inte spana efter dig idag då på mässan :-)
KRAM från mig!
Hans sa…
Så fina bilder du visar här idag, härligt att se hur det växer hos dig.
Trevlig helg.
Tomater måste ju vara något av det lättaste att odla. Du kommer garanterat klara det! Jag gör och är ju trädgårdsnovis om nån!
Törnrosa sa…
Moneymaker är en bra tomatsort. Ger rikligt och är god. Men var inte rädd för den engelska tomatdöden. Jag har odlat tomater i mer än 25 år, både ute i hinkar och i växthus (vågar jag skriva att jag aldrig varken bytt jord eller rengjort något av mina tre växthus, bara fyllt på med ny kompostjord/gödseljord varje vår) och aldrig haft problem av den arten. Så odla på!
Kram från Törnrosa
Elin sa…
Oj, en chiliblomma redan! Mina chiliplantor är pyttesmå men tror jag valt en långsamväxande sort.

Om du skickar din adress på strmberg.elin@gmail.com så skickar jag biljetten till veckan då jag kommer hem igen.

Ha det gott!

Populära inlägg