När lera blir som smör!

 Idag gick isen upp på sjön och tjälen släppte t i slänten på baksidan av huset. Mamma och pappa kom upp från Gotland och på eftermiddagen när H lagade middag, risotto och grillad fläskytterfilé, passade jag på att börja gräva ur för muren som vi ska ha. Jag skulle bara markera gränsen men vips så var det klart.Har man lerjord så är det nu man ska ut och gräva. Leran är som smör! Spaden sjunker ner lätt och det är inte som på sommaren när man behöver spetta sig ner. På sommaren är det ju som att hugga i cement.F hade hur kul som helst med mormor och morfar men kunde naturligtvis inte låta bli att testa det jag gjorde. Han kämpade på ett litet tag men en stor spade är lite för tung för en kille på två.Som alltid ändras planerna lite mot hur jag hade tänkt från början. Precis här i slänten ligger ett dräneringsrör och därför måste vi anpassa murbygget efter röret. För att det inte ska bli för trångt på mitten där vår ytterdörr är ska vi ha putsad mur och kalkstensmur. Kalkstensmuren behöver inte samma underarbete eftersom vi inte murar fast de stenarna och därför kan den stå på dräneringsröret. 
Tror det kan bli snyggt med lite variation i muren eftersom den är så pass lång. Dessutom tänker jag mig att den putsade muren ska starta med en naturstenshög som knyter an till naturstensmuren som ligger på gräsmattan. Här kanske man skulle fundera på att ha lite vatten som porlar nerför stenararna...hm.Annars har caféstolarna kommit fram och vi har haft vår första sittning under eken. H har köpt tapeter till gästrummet som nu börjar bli klart. Jag har slipat dörren till garderoben i gästrummet  som ska bli vit och vi har som sagt haft vår första grillning för säsongen.


Imorgon blir det tapetsering, fylla på grus i rännan,  kanske hinna gräva lite till och så klart fika på verandan. 


Det är alltid lika skönt med dessa vårdagar och det är alltid lika skönt att ha mamma och pappa på besök. Livet är bra helt enkelt!

Kommentarer

Johnna G sa…
Även jag har varit ute och jobbat och känner mig ganska ledbruten. Men vad härligt det är när man ser resultat. Vi har också lerjord och jag kan bara hålla med dig; som smör i solsken!

KRAM
Laila sa…
Det blir jättefint med grå mur och trappa där! Även vi har lerjord och jag har en del grävarbeten framför mig när jag återvänder från salvkokarkursen. Och så måste jag plugga atomfysik! E. har prov på onsdag och har beställt handledning... Tur att vi inte har TV här på landet. Man får en hel del gjort på kvällarna:)
Kram/Laila
Jajamensan, här har också grävts i leran idag! Nu känner jag mig rätt "lerbruten" och i morgon får jag nog utnyttja någon annan muskelgrupp:)
Anonym sa…
Åh det kommer att bli så fint och ni verkar ha haft en härlig dag! Här uteblev det fina vädret och det har varit kallt, ruggigt och dimmigt hela dagen. Jag kom av mig helt, trots alla planer och vi har mest varit inne hela dagen. Suck! Hoppas det blir bättre imorgon! Kram Hanna
Hopplahejsan vilken energi, det ser så härligt ut och så har du världens starkaste kille till hjälp!
Agneta kram
Lena sa…
Det verkar vara ett ganska stort jobb du påbörjat, skönt att det kändes lätt!

Nu hoppas vi på en lika fin söndag, eller hur?

Krama
Törnrosa sa…
Vad sugen jag blir på en mur. Vet bara inte var.
Du visade så mycket roligt idag att jag blir helt vimmelkantig av idéer. Och din vackra dörr! Helt underbar.
Kram från Törnrosa
Men så duktigt du varit idag!! Det kommer bli jättebra med alla murplaner. Skulle också vilja ha mur på några ställen....

Vilken härlig dag det varit. Ingen sol här, men ganska varmt.

Kram
Charlotte
Låter underbart. Själv har jag tittat på min make som gräver för friggebodgrund. Jag har ont i ryggen och är (tyvärr) förpassad till altanen. Där arbetsleder jag utomordentligt (om jag får säga det själv)
AnnCharlotte sa…
Det kommer att bli snyggt med muren....Jag har ett stort elefantgräs som
jag ska gräva upp...ska faktiskt ge mig på det idag när det är lätt att gräva....
Ha det bra :)
Vilken härlig dag ni haft, det låter som du hunnit en hel del. Har ditt dygn fler timmar än mitt?:)). Kommer bli spännande att följa ditt projekt. Och nya tapeter är alltid lika kul.
Tack för hjälpen ang "verktyg"!!
Jag hoppas jag hinner vara ute en del i eftermiddag, men först m å s t e sonen köpa Converse... :).
Ha en fin dag.
Kram Maria
Byronesse sa…
Vilken härlig dag! Och vad mycket ni har gjort!!! Men det klar, har man en sådan bra liten hjälpreda som F, så går det ju undan:-)Njut av sol, trädgård och fina familjen och krama om dem från mig!

Kramar/Em
Oj, vilket jobb !
Marina sa…
Oj så mycket energi i det inlägget. Känns som att ni hinner hur mycket som helst. En massa roliga och fina planer har ni också.
Variation i muren tror jag också på. Har ju inte sett live men det låter som en bra tanke.

Här har vi haft underbara dagar och jag har röjt vidare i trädgården. Sol på näsan har jag fått och rostagg i tummen. Det är livet!

Kram

Populära inlägg