En ny rabatt!

Snart har jag skrivit om alla projekt som står på årets projektlista. Listan kan ni hitta i menyn till höger och tanken är att jag fyller på med funderingar och framsteg när säsongen sätter igång. Här kommer projektet under eken!

Vi har ju en fantastisk ek med sittplats och sandlåda under. I år vill jag skapa lite mer rumskänsla genom att anlägga en rabatt som markerar gränsen mellan gräsmatta och det lite mer vildvuxna.


Bilderna är från i höstas. Man ser tydligt var gränsen är idag och jag tänkte börja rabattkanten en bit in på gräsmattan mot H´s stora fasa. Han tycker att jag inkräktar för mycket på gräsmattan. Jag vill ha rabatten från stenmurskanten som man kan skymta i vänsterkant följa linjen hela vägen till grinden med ingångar till sandlåda och sittplats.Jag vill att rabatten ska gå i vitt, silver och lite blåsilverton. Inspirationen hittade jag hos Landet Krokus och Anna-Karins silverrabatt. Det som känns viktigt är att få till lite höjd men fortfarande att man kan se över eller genom så man har kvar kontakten med resten av trädgården. Jag vill också att det ska kännas lite vildvuxet och busigt. Gräs, gärna lite vintergrönt, lite buskar, pioner, vallmo, fingerborgsblommor, lin...listan kan göras lång.
Ammi majus Foto Claus Dalby
Claus Dalby fångar också känslan jag är ute om man bortser från de klippta häckarna.

Foto Claus Dalby
 Visst är det underbart att drömma och planera. Vill att tjälen ska släppa så jag kan börja gräva. Välkomna alla nya följare!

Kommentarer

Laila sa…
Det kommer att bli väldigt fint! Drömmer också om en silverrabatt men har ännu inte lyckats särskilt bra med silvriga växter... Ska bli spannande att följa ditt projekt och få lite inspiration!
Ha det gott!/Laila
Kul att få följa dina planer. Vad fin blomma du visar. Kram
Johnna G sa…
härligt med alla planer. Är ju lite lika på det sättet, har många planer :-)

Lycka till!
Låter som en strålande idé med silverrabatt! Fint med det vilda som möter det domesticerade = gräsmattan.

Lycka till med rabatten. Ska bli roligt att få följa.

Härlig helg på dig, kram
Jag önskar med att tjälen ska gå ur marken.Men det blir nog snart ska du se.En silverrabatt låter väldigt vackert.Lycka till med den.Kram.
Så sagolikt fint det kommer blir!! Hihi, jag har skrivit ut de bilderna från Claus Dalby också:)). Sååå snyggt!
Jag gillar verkligen att få följa din planering.
Ha en fin fredag.
Kram Maria
Marina sa…
Va spännande! Som du nog vet så kommer jag så klart att följa projekten. Jag gillar projekt!
Själv har jag inte kommit på något större ännu men att lägga markbeläggning i pergolan är ju ett projekt. Det blir nog mest maken som gör det för de tär ganska tungt, min rygg är dålig och han är bättre på att se vad som blir snyggt. Vi ska blanda plattor med sten och sånt är han bra på.

Någon rabatt funderar jag på att gräva ut.

Nu är det äntligen fredag och det är skönt. Jag har varit lärare i både engelska och svenska stora delar av veckan så nu är jag trött. Jobbar ju både som mig själv och som läraren när där inte är någon "riktig" lärare. Jaja...det har gått bra. Ingen har hoppat av eller så!

Kram och trevlig helg!
Så spännande! Det kommer säkerligen att bli jättefint! Ska bli kul att följa projektet. Spansk marton och ljungfrun i det gröna är en jättefin kombo jag såg i en bok, den ska jag testa.
Ha det fint!

Populära inlägg