På jakt!

Efter gårdagens mässbesök har jag på nytt tagit upp jakten efter träbrädor som har den rätta patinan. Jag vill så gärna bygga ett bord eller två med plank som är gråa och slitna. Ett ska stå på verandan och inomhus i glasverandan. Hur ska jag  hitta det jag söker? Tror inte riktigt på att sätta ut en annons på blocket om att jag vill ha gråa brädor... Då får jag nog alldeles för många märkliga erbjudanden. 


 Spana in bordet som det helt underbara blomsterarrangemanget med tulpaner och kejsarkronor står på. Hur vackert är det inte med brädor som är breda och slitna. Ahhh, vill ha! Annars har jag längtat ut hela dagen. Ute har det varit vår men jag har planerat julkonsert. Helt galet men så är det :)

Kommentarer

Super snyggt !!

Kram
Byronesse sa…
Nja, det är kanske inte det allra lättaste att få tag i de där gamla, naturligt slitna och breda plankorna idag men det går nog. Du behöver ett körkort och en bil och en god vän bredvid dig. Sedan ut på landsbygden och kör. Din vän får hålla ögonen öppna för att upptäcka gamla plankor som står lutade mot någon gammal laduvägg hos ett äldre, väldigt välvilligt iställt par, som mer än gärna ser att du tar eländet med dig därifrån. Så gjorde jag...Det funkade:-)

Kram/Em
Lena sa…
Läste hos "The Shed" för ganska länge sedan hur hon byggt ett bord av plank som legat ute nåt år eller så. Du vill kanske inte vänta så länge, men titta in hos henne för inspiration.
Tror att hon gjorde bordet till nyår, vid närmare eftertanke.

Ja, visst var det galet mycket folk på mässan igår och pergolan med det vackra bordet kommer alltid att finnas i minnet som inspiration.

Kramar
Törnrosa sa…
Har precis fått nytt köksbord. Som O. gjort åt oss av gamla almbrädor. I somras gjorde han ett utebord, också det av våra almar. Om man penslar på lite järnvitriol grånar brädor fort. Annars tar det några år för dem om de står ute.
Så köp breda brädor och spika ihop, enklast att ha en kryssbenkonstruktion under (eller helt enkelt bockar) och du har snart ditt önskebord.
Hej från Törnrosa
Malin sa…
Jag förstår din entusiasm mer än väl...
Vi skall ta bort brädgolvet/taket i köket i år (öppna upp till nock). Det kilsågade plankorna har använts som spannmålsloft och är i alla fall minst från 1819 (förmodligen 1740talet innan husflytten) och jag lovar att det är både grått och fint. Jag skall göra hyllor av det, hade det varit grövre hade jag annars som du gjort finfina bord. Kolla med något sågverk. Vi har bytt några bålar i vår skånelänga och det var varken dyrt eller omöjligt att få tag på grova breda plankor, Det tar bara lite tid innan det blir patina och grått förstås.
Jätte fint! Du kanske kan titta på några gamla gårdar om de har några bräder någonstans. annars får du köpa nya och göra ett bord och ställa ut i regnet. Om ett par år så ser det gammalt och slitet ut. Lycka till!
Du kanske kan betsa nya brädor?! Det ska finnas olika sorters bets för det. Tror någon kallas för drivved. Men det är klart att det inte kanske blir riktigt samma känsla som riktigt gamla bräder. Men det är ett alternativ i alla fall. Det är såååå snyggt med såna bord, eller hyllor eller annat gjort av gammalt virke. Jag håller tummar och tår att du hittar något!!

Kram
Charlotte
Jag skulle göra som Törnrosa föreslår.Pensla på järnvitriol.Blir så vacker grå ton av det.Kram
Det är så fint med grånande bord! Skulle också gärna vilja ha det. Jag har en drivvedsplanka som jag "hittat" som står och väntar på landet. Det ska bli en hylla. Så ut och leta:)).
Ha det gott.
Kram Maria
Marina sa…
Bordjakt? Då är vi två. Jag behöver ett "nytt" bord i trädgårdslandet för det gamla är helt murket nu. Behöver även ett i Lugnet som vi kan sitta vid alla fyra men där har maken någon idé om klaffar på den gamla tvättbänken som finns där.

Kram

Populära inlägg