Härligt med sol!

I går sken solen så underbart! Jag gick runt och mös på tomten och smidde planer. Mycket snö kvar än  och trots att det har varit sol hela helgen har det inte varit så många plusgrader. Jag tycker det går på tok för långsamt för snön att försvinna.


Jag letade efter vårtecken men det som jag hittade var krokusblad som tittade upp och ska jag vara ärlig så är det nog samma blad som jag såg i december innan snön kom.


 Marken är fortfarande stenhård och rabatterna fyllda med snö. Enligt Klart.se ska det fortsätta med enstaka plusgrader på dagarna och minus på nätterna. Det kliar så i fingrarna och jag vill komma igång med alla projekt. Ett av årets projekt är att få de sista två entréerna klara. Ett stort steg i rätt riktning var ju när jag köpte grindarna på Gotland i fredags. Min bror åkte upp från Gotland idag för att hämta köket och då tog han med sig grindarna. Så här går mina tankar.


Från "stora" vägen ska vi ha en stentrapp som leder upp till huset. Den större grinden, höjd cirka 1.40, ska placeras en bit upp. Tänk er ett par trappsteg, stenpelare och grinden. Tror det kommer att bli kanonsnyggt. Grinden är riktigt tung och jag älskar enkelheten.


Den andra grinden ska sitta på uppgången från parkeringen. Där behövs en lite mindre grind och den här är som klippt och skuren för det här grindhålet. Jag har inte bestämt mig för vilka grindstolpar vi ska ha, kanske ett par tjocka runda...hm, tål att tänkas på! Även här blir det en stentrapp. 


Ikväll ska jag titta på Trädgårdstoppen, som kör igång med en ny säsong, och drömma mig bort till sommaren. 

Kommentarer

Anonym sa…
Så himla fina grindar, de kommer att passa perfekt! Det låter som stora projekt med stentrappor, men ack så fint det kommer bli!

Men nu: Plats i tv-soffan! :) Kram Hanna
Förstår att du längtar efter snöfritt. Det är det ju här, men marken är hård och frusen och lerigt ovanpå. Gräsmattan ser helt förstörd ut där jag stått och flisat grenar...
Åh, vad jag gillar dina grindar. Jag ser det framför mig:).
Ha en bra kväll.
Kram Maria
Malin sa…
Ooo så fina grindar!
Väldigt trevliga planer du

Lycka till!
Marina sa…
Oj så fina grindar och spännande planer också.
Förstår att du längtar efter snöfritt. Vi har inte haft snö på ett par veckor nu men jag tycker ändå att det går för långsamt. Å andra sidan skulle jag vilja skruva ner farten på tiden för att njuta fullt ut av när det nu äntligen vänder. Uppskatta ljuset, de första av varje ny blomma som visar sig...
Aldrig är man nöjd! Eller jo, jag är egentligen en överlag nöjd människa, det är jag.

Nog svamlat från mig.
Önskar dig en ny fin vecka och jag ska hålla tummarna för att er snö smälter.

Kram
Nämen! Ni har mer snö än vad vi har! Härligt med alla dina planer. Du är så fylld av energi och det smittar verkligen av sig när man kikar in här. :) Fina grindar du har fyndat! Ja, hoppas vi ses på någon av mässorna. Vilka dagar kommer du vara där?
Kramar!
Helena sa…
Det var värst vad snö du har...trist.
Men snart så!
Kommer bli kanon med grindarna.
Du har verkligen god smak :-)
KRAM från mig!
Jag önskar mig sådana fina grindar.
Här är det bara provisoriska grindar.
Snart snart snart...
Rom byggdes inte på en dag
Ha det gott
annika
Ulrika sa…
Ja visst vill man ha snöfritt nu, börjar bli desperat!
Snygga grindar!
Kram /Ulrika
Byronesse sa…
Det där kommer bli toppen! Vad snäll han är din bror som åker fram och tillbaka med grindar, kök och garderober:-) Nu längtar jag till nästa lördag med mässa, middag och schlager!

Kram
Em
AnnCharlotte sa…
Vilka vackra grindar. Förstår att du vill få bort snön men nu borde det ju inte dröja länge till.....
Ha det bra :)
Jätteläckra grindar! Det kommer bli ursnyggt! Kul att läsa om dina projekt, både hemma och på Gotland!

Ha det fint!//Laila
Lena sa…
Sån tur du hade med grindarna, de kommer att bli fina hos er!

Visst vill vi ha tjälfri mark nu, men som tur är vet vi ju att det blir så alldeles snart, tiden går fort. Under tiden får vi drömma oss dit med hjälp av tv-program, bloggar och mässan nästa helg.

Jag hoppas kunna gå på mässan med sikte på att inreda en liten atriumgård och en altan, ja vi har bestämt oss för att vara med i leken ett tag. Hoppas, hoppas det går vår väg.

Ha en fin vecka, kramar
Kerstin sa…
Vilka fina grindar! Visst börjar det klia i fringrarna? Jag hann se de första blåsipporna i rabatten imorse. Ska se om jag kan ta en bild senare idag. Lillkillen gick bakom mig och när han inte följde efter såg jag att han hade stannat vid rabatten och stirrade under hibiskusen, precis där blåsipporna stod och där jag hade tittat innan och blivit glad. :-) Hoppas snön försvinner snart så att du också får lite blommande krokusar och annat. :-)
Det kommer att bli riktigt fint med grindarna!
Jag hoppas också på snösmältning nu :)
Kram Kicki
Livsnjutaren sa…
Wow,det dr kommer bli kanon fint. Hittade hit med min nya taktik. Klickar mig fram till den som kommenterat överst i varje blogg. På det viset hittar jag till nya härliga bloggar;) Attans ,missade jag starten på det programmet. Måste komma ihåg det till nästa söndag. Ha det gott/Fia.

Populära inlägg