Kallt som attan!

Idag har det blåst som sjutton. En blåst som gått rakt igenom kläderna. En blåst som kommer från norr och då märks det i huset. Men det är dags att rapportera vårtecken i Humlebackens vårteckenutmaningen så här kommer dagens krokusar och tulpaner som trotsat snålblåsten och vågar sticka upp spetsarna.


Kan inte låta bli att lägga in en bild kornellens vackra kvistar som på något sätt har fått mer färg nu på vårkanten. Så här färgsprakande upplever jag dom inte när det är vinter.


Ett vårtecken inomhus är att chillisarna får flytta från lysrören till fönstren. Nu är ljuset tillräckligt starkt för klara sig utan...eller så är det helt enkelt så att de börjar bli för stora för att trängas i hyllan under lysrören...
 I nästa vecka ska jag köpa en belysning som klarar av att lysa upp hela gästrummet och då får även chillisarna bo där. Man måste ju använda lampan när man har investerat i den.

Kommentarer

Kerstin sa…
Vilka fina kvistar! Jag gillar dina blomfat. Tror jag får börja hålla utkik på loppisar för jag tycker att det brukar råda brist på krukfat.
Jag ser fram emot att få höra vad det blev för växtbelysning. :-)
Kram,
Kerstin
Byronesse sa…
Jisses, vad de har dragit iväg, chilisarna. Jag har precis petat ner mina fröer i jorden... Ja, idag var det nordanvind och snöstorm. Härligta att man ändå kan se ett och annat vårtecken i rabatten så man vet att vi är på rätt väg trots ett och annat bakslag:-)

Kram finaste!
Em
Caroline sa…
Ja, här blommar krokusarna, så det skiljer en del i vårt avlånga land!

/Caroline
Helena sa…
Det är perfekt med växtbelysning!
Blir lite för varmt av den ibland bara...
KRAM från mig!
Lotta sa…
Wow, du har ju redan knoppar i chilisarna!!! Jag kollade igår på mina men kunde inte se några än.
Annars har nog våren kommit lita längre hos oss.
Må så gott och hoppas värmen återvänder snart.
Lotta
Lena sa…
Vilka härliga chilisar!

Så ser INTE mina ut.
Antingen beror det på bristen av extraljus eller på odlaren själv. Eller att jag var två veckor efter dej?!

Du har helt rätt i din kommentar hos oss. Det börjar bli jobbigt att förklara för folk att jag inte "givit upp" kollo, utan att jag tror att vi alla kommer att ha det bättre i ett hus, även om det inte ger möjlighet till samma slags odlande som där! Det vore ju ganska egoistiskt av mej att kräva att familjen ska vara där hela sommaren för att JAG vill!

Kramar
Malin sa…
Finfina chiliplantor! Flera våningar högre än mina... Låter du dom gå i blom redan eller har du hjärta att knipsa för att ge dom växtkraft?
Ulrika sa…
Ja hua vilket väder det har varit, här snöade det imorse men tack och lov så ligger det inte kvar! Men alltså vilka chiliplantor du har, Vad blev det för belysning?

Kram Ulrika
Margot sa…
Vilken vacker färg kornellkvistarna har! Ja hua så kallt det är och vilket busväder vi haft. Du ser ut att ha klarat dig från snövädret som vi hade idag! Så fina och frodiga dina chiliplantor är redan, härligt!
Kram Margot
Odlarlust sa…
Ha ha, jag skulle vilja se ditt hem med alla förskolade plantor. :-)
Här har vi egentligen inte plats med några frösådder så jag försöker så det jag kan ute som vintersådd. Det går ju inte med allt dock...
Snålblåsten skulle man allt klara sig bra utan!
Ha det fint!
Anna
Marina sa…
Vilka fina chiliplantor! Imponerande!

Ja, som det har stormat. Det gick verkligen rakt igenom oavsett vilket håll man gick åt.

Kram!
Törnrosa sa…
Oj oj oj, så stora dina chillisar är! Mina är ännu bara - små pluttar.
Den kornellbilden var helt underbart vacker. Synd att det är sådana växtglada buskar, för de finns med en massa vackra färger på stammarna. Men där de kan få bre ut sig, superfina! Som din.
Kram från Törnrosa/Gunilla
Ja, kallt som attan var verkligen rätta ordet! Vi fick 1 dm (!) snö under dagen... :(
Men du.. vad dina chillisar har växt! Kuuul! Mina ska jag skola om för första gången i helgen.
Kramar!
Charlotta sa…
Hett med chili och ganska mycket pyssel för att hålla dem så friska och fina som du visar antar jag.

Snart, snart är det pyssel utomhus i stället. :)
Randi sa…
Dina chillisar är verkligen ivriga! Dina blomfat är helt underbara. Visst njuuuuuter man varje litet vårtecken i trädgården nu.
Ha det gott!
KramRandi
Katarina sa…
Jag tycker mycket om de röda kornellgrenarna och använder de flitigt till allt möjligt.

Populära inlägg