Ännu en dag!

Idag har varit en sån där dag på jobbet när det går i ett, konstant! Jag skulle hålla i information om SchoolSoft, en plattform för information till föräldrar och elever, för alla föräldrar år F-3. Vi ska precis koppla på föräldrarna och de behövde få lite kött på benen och inloggningsuppgifter. Att bara få ihop alla dokument med rätt förälder till rätt barn, lösenord och inloggningsuppgifter var ett stressmoment. När sen hemsidans adress visar sig vara fel och en solstorm gör att internet inte fungerar då kan stressnivån verkligen slå i taket.

Vallmo, honungsmelon och så ett helt gäng små tomatgroddar som tittade upp igår.

Som tur är är jag en person som trots att allt går åt pipsvängen kan trolla med knäna och som vässar mig när det blir stressigt. När saker inte blir som de ska är jag som bäst. Vet inte varför det är så men de gånger jag har haft föreläsningar så blir de bättre när jag får hitta på nya lösningar medan jag föreläser... skrev hon ödmjukt.
Chilins blommor växer på, nu ser man tydligt att det är flera blommor på gång.
Men visst är det skönt efter en stressig dag att komma hem och spana in alla små plantor som växer sig stora och pyssla om alla små groddar som precis har tittat upp ur jorden. 


Tror minsann att honungsmelonen är på gång med blommor

Jag har kommit längre i mina planer kring belysning och förvaring. Tack vare alla tips från er så har mina tankar kommit in på LED-belysning. Dyrare men det känns bättre och ja, jag funderar som sagt vidare. När jag kommer fram till beslut kommer ni säkert få en utförlig beskrivning av mitt inköp. Annars sår jag vidare och planerar att vara med på växtloppis för att finansiera mitt lampinköp. Smart va?

Kommentarer

Kerstin sa…
Jag börjar undra om vi har barn med exakt samma läggningstid eller nåt för varje gång som jag sjunker ner i soffan och skriver ett inlägg, kommer det ett från dig precis i samma ögonblick. ;-)
Visst är det härligt att kunna gå till sina små växter och koppla av en stund efter en stressig dag. Har också haft en sån där dag där man inte ens hinner sitta ner för att man springer runt som en galning hela dan, så nu ska jag gå ner till källaren och titta till mina plantor. :-)
Det låter spännande med växtloppis förresten.
Ha en trevlig kväll! :-)
Men du, att kunna tänka klart i stressiga och krisiga situationer är en fantastiskt bra egenskap.

På barnens förskola/skola används det schoolsoft och efter en lång inkörningsperiod börjar det nu rulla på ganska bra och vi föräldrar börja bli vana vid att logga in och ta till oss information via sidan på nätet.

En växtloppis låter ju inte helt galet - oavsett lampa eller ej. Det är i alla fall väldigt trevligt att vara besökare och kund på liknande tillställningar ;-)

Hälsar Åsa
Inger sa…
Visst är det avstressande med allt grönt pyssel, en motvikt till arbetet, så känner jag.
Kram
Törnrosa sa…
Är du verkligen säker på att det är en melonplanta du har där? Jag tycker att det mer liknar ett litet luddigt gosedjur att ha i sängen.
Hur som helst, smarta idéer du har för att fixa växtbelysningen. Jag hejjar på de små åt dig!
Hej och kram Törnrosa/Gunilla
Elin sa…
Att ta hand om sina småplantor är nog det bästa nedstressningsmetoden som finns.

En växtlampa låter inte så dumt, det skulle man ha haft i källaren så fönstren inte blir så överfulla.

Ha det gott!
Marina sa…
Stressig dag - då är vi två. Min har nog inte varit stressig på samma sätt som din. Jag fick ta alla lektioner utom matten idag och jag gillar det inte. Trivs så bra i min roll som skolassistent (elevassistent heter det på vissa skolor)men lärare vill jag inte vara. Nu blev det ändå så att jag fick ta svenskan ett par pass idag. Någon hållbar planering fanns inte för alla eleverna så det blev till att tänka till snabbt som attan. Strindberg dog för 100 år sedan, ok, då pratar vi om honom och jag och en kollega knåpade snabbt ihop uppgifter och material som skulle vara både påbörjar, avslutat och meningsfullt på dagen pass = 80 minuter. (svenska A pratar vi)
Samtidigt satte jag igång svenska B i ett intilliggande klassrum. På eftermiddagen var det dags för svenska grund och då pratade vi ordklasser. Däremellan var det matte A och matte B men på de lektionerna hade jag min vanliga roll, som extra stöd, för den läraren var på plats.
Jag andades ut i Lugnet när jag kom hem! Vattnade, drog in dofterna från blommande vårblommor och knipsade lite visset. Underbart!

Det är en bra egenskap du har att vara effektiv och bra när det stressar till sig.

Kram till dig!
Malin sa…
För några år sedan innan jag bytte livsstil (kan man lugnt säga) arbetade jag i typ kostym ett tag... Mina grannar tyckte det var omåttligt komiskt att de hittade mig i radhusrabatten i kritstrecksrandigt. Ofta var jag bara tvungen att kasta mig och rensa ogräs för att balansera upp skallen.
Härligt att läsa att din egg blir ännu vassare när det gäller. Det är väldigt, väldigt bra överlevnadsinstinkter du har nära till hands uppenbarligen - det är sådana som dig som man skall hålla i när åskan går!
Lena sa…
Ja, växtloppis är en strålande idé, jag kommer!

SchoolSoft, gillar inte!

Dotterns lärare är inte alls inkörda på att använda den så vi kan inte följa vad som händer och dottern kan inte hitta sina uppgifter på det sätt som det är tänkt. Vi loggade in varje dag i början, men nu glöms det bort då det sällan står något nytt. Ett tips alltså, se till att sidan uppdateras varje dag så det blir angeläget för föräldrarna att logga in!

Kramar
Odlarlust sa…
Verkar som om du har mycket att stå i både på jobb och med frösådder ;-)
Växtloppis är bra!
Ha det fint!

/Anna
Det är ju perfekt att vara som bäst när det gäller! Avundas dig lite:)).
Så skönt att få komma hem och bara koppla av och omge sig med gröna spirande små plantor.
Låter roligt med växtloppis:)).
Ha en fortsatt skön kväll, och hoppas din dag blir lite lugnare i morgon.
Kram Maria
Lotta Sultan sa…
bra terapi det där med blommor och blad!
Skönt att ha en massa små att ta hand om i sitt eget tempo och som inte öppnar munnen i ett. Och växtloppis är aldrig fel:)
Helena sa…
Smart där med växtloppis!
Men vad jag ligger efter med frösådder jisses...jag kommer ju få skörda i december om det vill sig illa fniss
KRAM från mig!
Nu blir jag ännu mer lättad att jag hoppade av lärarhögskolan för sådana situationer ger mig panik och allt låser sig totalt.
Tur att vi är olika och att det finns de som kan trolla med knäna...
Ha en fin onsdag.
Att hitta kraft och energi i sin trädgård och allt som hör till den är en gåva. Efter en vansinnesdag bara få titta och pilla runt lite bland sådder är LYCKA! Hoppas att det löser sig med solstormar och hemsidor...

Kram
Lotta sa…
Vad kul det låter med växtloppis, det slulle jag vilja gå på! Dina plantor ser jätte fina ut och jag håller med om att de skänker både avkoppling och glädje.
Ha en bra dag.
Kram Lotta
Byronesse sa…
Din ödmjukhet är fantastisk! Det är en stor och viktig tillgång i ditt jobb att bli som skarpast just när inget blir som det är tänkt...Och det härnder ju inte alltför sällan i skolvärlden, så lyllos dem som har dig där:-)

Kramar och ha en fin dag!
Em
Väldigt vackra foton. Kul med växtloppis. Kram
Skönt att se dina gröngröna små plantor. Jobbar också i skolans värld, med allt vad det innebär av händelser utöver-det-vanliga och problemlösningar på sekunden. Jag älskar det, men jag trånar också efter mitt "andra" liv hemma bland blommor och blad. Just nu skulle det behöva bli mer av det sistnämnda.

Ha en bra dag
Johanna

Populära inlägg