Det är synd om dom i Hässleholm!

Vilken dag! På förmiddagen hade jag möte och på eftermiddagen åkte jag hem för att studera. Efter några snabba bilder i trädgården, kunde inte hålla mig, satte jag mig på verandan med kaffekoppen och boken i solen. Ingen jacka behövdes. Ljuvligt!


Igår efter det sista föräldramötet åkte jag till trädgårdsföreningens årsmöte. Jag har precis gått med och årsmötet missade jag men föredraget som skulle vara efteråt hann jag precis anlända till. 


Årets föreläsare hette Henrik Valentin och han pratade om Lusten att trädgårdera. Ni är säkert många som har hört honom och läst hans bok men för mig var det en ny bekantskap. I England säger man "to garden" eller "gardening" men i Sverige säger vi trädgårdsarbete och det vill Henrik ändra till trädgårdera, låter trevligare.Det var en trevlig föreläsning från en man som var teatralisk. Vi fick se många bilder från hans trädgårderande och en del idéer fick jag. Sen gillar jag människor som säger saker som blir lite roliga fast det inte var menat som lustigt.


Som när han pratade om hur viktigt det är med vatten. Att städer med vatten blir så mycket vackrare. Han konstaterade att Stockholm har mycket vatten men att det är synd om dom i Hässleholm.Ser ni, våren har kommit till vår trädgård. Alla bilderna i inlägget är från idag. All snö är borta och krokusarna under eken har tittat fram. I rabatterna finns en massa krokusblad och kanske, om vi har tur, så kommer blommorna i helgen. För det är ju så att värmen ska stanna ett par dar. Det är imponerande hur fort alla flugor, spindlar, bin och fjärilar tittar fram när solen skiner.
Våra klätterrosor mår ganska bra. Inga sorkar i år men topparna har fryst. Lite orolig är jag för tjältorka eftersom jag inte skyddar rosorna. Nästa år ska jag linda in dom i säckväv och skydda dom. Jag lovar. Men även om topparna inte klarar sig kommer vi få blomning i år. Äntligen! 

Kommentarer

Ja vilken dag det har varit.Varmt och skönt.Har jobbat ute flera timmar.Ska fortsätta i morgon.Den ena rabatten efter den andra blir klar.Så skönt.Kram
Ja, vilken dag det är idag. Härligt när snön är borta . Vilka vackra foton du har tagit. Såg också fjärilar men de är svåra att hinna fota.

Kram
AnnCharlotte sa…
Grattis till våren.....
Härligt att den kommit till dig också.
Ha det bra :)
Vilka fantastiska bilder! Här visar sig inga fjärilar inte...
Idag har det varit så härligt väder, synd att man måste jobba!! Jag längtar efter ledig tid:)).
Ha en fortsatt fin kväll.
Kram Maria
Anonym sa…
Härliga bilder och härliga vår! Jag gillar Henrik Valentins bok skarpt, han verkar vara en riktigt härlig människa. :) Kram Hanna
Så fina vårbilder! det riktigt spritter i min datorskärm :-)

Jag gillar HV, oh ja, men jag förstår inte problemet med det svenska uttrycket att arbeta i trädgården eller trädgårdsarbete. För mig är arbete inget hemskt, tråkigt eller betungande... Det är ju en stor del av livet - alla arbetar vi ju på något sätt.

Vi får ihop till vår mat och bostad på detta vis, vårt levebröd, och många känner en djup tillfredsställelse genom de arbetsuppgifter de utför - känner arbetsglädje! Så jag ÄLSKAR arbete inklusive trädgårdsarbete.

Kram
Byronesse sa…
oj, vilka fina bilder! Att bina redan är och surrar i krokusarna?! En kopp kaffe i solen de där allra första gångerna på våren är helt oslagbara:-)

Kramar!
Em
Helena sa…
O så långthången är inte våren här inte...men idag var en underbar dag men så jobbade jag förstås...
Ja det är nu rosorna kan fara illa.
Jag har täckt några engångs blommande som jag vet inte blommade förra året för att de torkade in när solen låg på o det var fruset i marken.
KRAM från mig!
samson sa…
Vi har haft fint väder idag så jag har stått på jobbet och längtat ut
ha det så gott
maggan
Ulrika sa…
Vad härligt det ser ut vid altanen och vilka söta krokusar!
Alltid kul att träffas med trädgårdsföreningen, vi hade ympkväll igår!

Kram Ulrika
Malin sa…
Kul att se mer av ditt!
Var bor alla bin, flugor och fjärilar om vintern. Alla jag hittar på vintern är döda (tror jag...) Plötsligt brummar och surrar det överrallt. Fantastiskt!
Marina sa…
Jag har inte lyssnat på någon föreläsning med honom men träffade honom som hastigast på en mässa för ett år sedan. Lånade sedan hans bok "Trädgårdera" men blev besviken eftersom den inte innehöll en enda bild. Jag vill ha bilder i en trädgårdsbok. Prata kan han nog!

Härliga bilder från ditt idag. Jag har en alldeles för fullbokad vecka för att det ska kännas bra så jag ser fram emot helgen jättemycket då jag ska hinna ut igen, och andas.

Kramar!
Laila sa…
Mina bin skulle behöva din trädgård! De var ute och flög idag men jag är rädd att de inte hittade särskilt mycket användbart.
Kram/Laila
Hans sa…
Så härligt långt våren har kommit hos er, vi i norr har ännu djupa snödrivor kvar.
Ha det fint.
Lotta sa…
Vilka underbara bilder! ...och jovisst är det synd om hässleholmarna (jag bor inte så långt ifrån de stackarna).
Ha det bra

Populära inlägg