Nu, snart, så är det dags!

Fredagens tema hos Katarina och blommig fredag är december fröjder och visst finns det mycket att fröjdas för i denna månad. Det mesta är dock relaterat till annat än trädgård. Men det finns en sak att fröjdas åt, för snart, snart är det frötider.Aldrig trodde jag att jag skulle fastna för att så fröer och nu kan jag inte slita mig från frökataloger... Det är säkert massor av orsaker som har gjort att jag blivit biten. Jag tänker inte analysera dem alla utan bara konstaterar hur underbart det är att nu när det är som allra mörkast ute börja titta på fröer och planera nästa säsong. Att drömma sig bort till ljusa vårkvällar och varma sommardagar. Det är december fröjd med trädgårdsanknytning!


Gå in på http://rosorochris.blogspot.com/ och läs om mer saker vi fröjdas åt i december.

Kommentarer

AnnCharlotte sa…
Själva drömmandet är nog det viktigaste.....
Jag har redan köpt lite fröer :))
Ha det bra )
Berit sa…
Jag har redan sått, igår:) Kan bara hålla med dig det är en fröjd med att fröså...och att kika i alla dessa frökataloger och drömma om hur den och den kommer att se ut i ens rabatter.
Ha en underbar dag!!
Gela sa…
Visst är det mycket glädje och drömmar som finns i frökatalågerna!!!Jag skall försöka hålla mig till att beställa efter jul. Ha en fin fin helg/Gela
Anjas Hill sa…
Men kära nån! DEN fröjden glömde jag i min blogg;)))! Visst är det ljuuuuvliga tider!/Anja
Eva Linnea sa…
De första trädgårdstidningarna och frökatalogerna som kommer inför nästa säsong är rena rama "porren" (ursäkta uttrycket! men jag kunde inte låta bli att skriva det). Man blir lite ha-galen och vill pröva "allt".
En fridefull 4:e advent önskar Eva Linnea
Så skönt att kunna drömma sig bort i frökatalogernas värld. Jag brukar läsa och titta, pricka för och ringa in, men sedan är det inte nödvändigt att köpa allt...;)).
Jag ska så de fröer jag har kvar sedan i våras, och så får jag se om det blir lite beställningar också.
Kram från Maria
Marina sa…
Jag fick impectas katalog i går och har redan tittat lite i den. Roligt! Det blir nog en hel del grönsaksfröer för min del tror jag.

Kram!
Anette sa…
Frödrömmar är härliga. Instämmer av erfarenhet.
Lycka till!
/Anette
Mia sa…
Det har väl knappast gått längre tid än att man satt räfsan in i boden så börjar nästa års planläggning, härligt med frökataloger :)
Unknown sa…
Absolut! Det bästa som finns så här års är frökataloger:)
Kram!
Katarina sa…
Jag håller helt med dig - att få så lite fröer när det är mörkt och uselt, är underbart. Jag brukar traditionsenligt börja på nyårsdagen.
Önskar dig en härlig helg!
Vad hääärligt! Efter jul ska jag ta tag i planer och drömmar för trädgården jag med. Drömmer om en inglasad veranda just nu och planerna är stoooora! Är så glad att ha en man som är lika galen som jag. ;)

Kram/ Anna
Ja, visst är det underbart med alla fröfunderingar! :) Och att få jord under naglarna igen.. ;) Har också börjat lägga upp önskelistor och snart är det dags att trycka på beställaknappen. :)
Kramar!
Visst är det härligt att ha blivit en " trädgårdsgalning " med allt vad det innebär. En riktigt härlig december fröjd ni i slutet av året att få bl a impecta.

Kram

Populära inlägg