Fixarmys!

Så här sista veckan innan julafton har vi riktigt fixarmys här hemma. Mina traditionella pepparkakor med familjens namn har åkt upp i köksfönstret och för att symmetrin ska bli bättre så fick F´s nalle även sitt namn på ett hjärta.


Att hänga hjärtan i köksfönstret är en tradition som min mamma startade i vår familj och jag kan inte fira jul utan att ha hjärtan i fönstret.


H fixar glögg för fullt och de närmsta dagarna kommer vi gå runt till grannar och vänner med en burk senap och en flaska glögg. Årets glögg blev riktigt, riktigt god.

 Min bror har precis kommit upp från Gotland för att hämta en massa saker som vi köpt till huset. Skönt att få bort det innan jul så vi kan få riktigt julfint. Dessutom bad jag honom att ta med sig några smågranar som jag kan pynta med så nu står nio stycken granar i olika storlekar i trädgården och väntar på att få användas. Kanske imorgon!

Kommentarer

Så gott med egengjord glögg, vilken lyx! Och vad fina hjärtan i fönstren. Oj, 9 granar, det var inte dåligt, då kan du pynta rejält:)).
Ha det gott!
Kram
Hmmmm... jag gillar också snön! Fast det varit skönt med den vrma hösten fram tills nu!

Kika in hos mig, överraskning...

Kramkram H.
Lena sa…
Visst gjorde hon det bra, den 13-åriga dottern?

Håller med om att den här sista veckan är härlig. Har haft svårt att känna jul i mej förut, men nu riktigt frossar jag i julkänslor och längtar till fredag natt och den varma skinkmackan när allt är klart och vi kan se oss omkring i ett julfint & pyntat hem.

Kramar/Lena
AnnCharlotte sa…
Det är mysigt med traditioner...både med hjärtan och glögg. Synd vi inte är grannar :))
Ha det bra :)
Ser underbara ut ... dina pepparkakor i fönstret ... ser goda ut också !! Så härligt med så måånga granar att pynta med ... vilken lyx att få dom levererade till dörren så där !

Ha det så gott !
Kram/Isa
Vilken fin tradition med pepparkakshjärtan i fönstret. Och så gulligt att nalle också fick vara med. Er present med glögg och senap blir säkerligen uppskattad.

Hälsar Åsa
Marina sa…
Så fint med hjärtanen!
Blir även glad när jag ser att du har hissgardiner bredvid varandra. Jag har nämligen funderat på det och nu ser jag att det ser bra ut. VÅrt ena köksfönster är liksom tredelat och kloss till fönstret har vi en altandörr. Vi har itne haft gardiner i köket på flera år men nu känner jag för att ha det igen.

Kramar!
Vad gott med egengjord glögg:-)) Jag har också tradionen att ha pepparkakor i fönstren . Mysigt och hemtrevligt!!

Kram

Populära inlägg