En ovanlig dag!

I natt vaknade jag och undrade var jag var. Det kändes så annorlunda, var jag verkligen hemma. Det var alldeles svart i rummet och utanför fönstret. Alldeles svart och tyst, ja förutom vinden som ven i träden. Det var strömavbrott! Trots blåst och storm somnade jag snabbt om med en mysig känsla i kroppen. Det är lite skönt med strömavbrott ibland. 


På morgonen när jag vaknade var klockan 8.20 det var fortfarande mörkt i huset och F sov som en stock. Han vaknade inte förrens 8.40 vilket är nytt rekord. Gissa om vi var glada för en sovmorgon. När jag tittade ut genom fönstret så jag att sju träd utanför fönstret hade fått ge vika i stormen. En del hade knäckts på mitten. En stor del av min familj skulle komma på kalkonmiddag på eftermiddagen. En tradition vi har. Men i år blev det grillade korvar och kyckling med potatissallad, köpt potatissallad. Strömmen kom tillbaka men då var det inte mycket tid kvar innan gästerna skulle komma.Dagen har varit vacker med milt väder och alla snö har försvunnit. I trädgården fortsätter Crown Princess Magret att blomma, utan sol eftersom solen inte orkar över berget. Ett litet december mirakel! God fortsättning alla goa, rara människor! Själv har jag startat projekt fröer :-)

Kommentarer

Marina sa…
Oj, det var en dramatisk dag/natt. Är det träd på er tomt eller strax utanför? Hoppas inget och ingen kommit till skada.

Vilken underbar bild på rosen!

Hoppas korven smakade bra även om det inte var den maten som var planerad.

Kram!
Åhh, projekt fröer....visst är det härligt?! Storm här med, och jag låg vaken större delen av natten, i oro över mitt kära växthus. Men, det klarade sig - härligt! Tack för positiv feedback ;)
Kram Marie
Anonym sa…
Ojoj, vilken dramatik! Det är dubbla känslor när det stormar så där - å ena sidan mysigt att kura inne och lyssna på ovädret men också en oro för hus och hem. Låter som det blev en lyckad om än annorlunda annandag ändå.

Rosen är verkligen ett decembermirakel. Läste just att det finns kantareller i skogen. Skum vinter vi har, men jag är så tacksam att det inte blev en repris på den förra.

Kram på dig och tack för uppmuntrande ord hos mig - tror ett lastpallsbord skulle göra sig finfint i ert nya hus :)
Lena sa…
Ja, hjälp vad det stormade i natt!

Jag har sällan hört vinden vina så, och mycket märkligt att dagen blev så fin!

Vi borde kanske ta oss till kollo och se att allt står kvar där de ska?

Synd med strömavbrottet med tanke på kalkonen, en annan dag kanske?

Kramar/ Lena
Hu, det är lite läskigt när det stormar. Tur att allt gick bra. Det är så gott med grillat, det gjorde vi dagen innan julafton.
Oj, vilken sovmorgon! Skönt:)). Vår 10åring har inte sovit till 8.30 många gånger i sitt liv:). Men nu ( sedan rätt länge faktiskt )klarar han sig ju så bra själv, så vi sover lugnt vidare när han går upp vid 7.
Vad hon är ljuvlig Crown P.
Kram
Dessa vindarna kan ställa till med mycket. Vilka krafter!

Projekt fröbeställning har jag också börjat med. Ett härligt planerande det där med att sitta och titta i olika frökataloger och drömma sig framåt i tiden.

Ha det fint i lugnet efter stormen,

Hälsar Åsa
God fortsättning!

Det där är vi vana vid här i Skåne.
Fast denna gång klarade vi oss.
Så jag bjöd på medelhavskalkon.
Kul med samma tradition.
Hoppas ni får en annan dag som funkar för kalkonmiddag.
Annika
Elin sa…
Ja hu vad det blåste. Hos oss klarade sig strömmen, och hade vi den kvar igår lär vi nog aldrig få strömavbrott...

Vilken fin bild du visar på rosen!
Rosen ser ut som en glasblomma! Skönt att träden inte vräkte sönder något för er. Ström klarar man sig kanhända utan ett tag, nuförtiden vet vi ju att det blir bristvara varje blåstsäsong:)
Oj va tråkigt med alla träden!!! Mmm.. storm har det varit här med. Två nätter i rad. Vår grindstolpe har gett med sig av all blåst så nu kan vi varken öppna eller stänga grinden. Men det hoppas jag går att fixa.
Din ros är verkligen ett litet mirakel. :) Har varit runt med kameran idag och det blommar faktiskt några få här hos mig också. Men inget så vackert som rosor förstås.. :)
Kramar!
AnnaHelena sa…
Vilken bra idé med korvgrillning!
Vi var lite i samma sits här: När vi vaknade var det strömavbrott och vi skulle ha 17 personer på julbord mitt på dagen. Bara att gilla läget: Jag åkte och lagade mat hos mina föräldrar som bor 8 km från oss. De hade ström! En timma innan gästerna skulle komma kom strömmen tillbaka, så då packade jag in den färdiglagade maten i bilen och åkte hem. Ingen idé att stressa upp sig: Allt går att lösa!

KRAM // AH
Fina julbilder - tur att tomten kom till slut :-)

Vi hade också strömavbrott i morse, mysigt men lite bökigt, det är skönt när det funkar igen.

Ha en fin Nyårshelg!

/Annika

Populära inlägg