Lite puder!

Så äntligen kom det, snö... Inte är det mycket utan mer som ett lätt puder men när jag hämtade F på förskolan igår så for han omkring och ropade sö, sö och skrattade. Vilken lycka! Visst är det mysigt när marken är lite ljusare och kylan nyper lite i kinderna speciellt nu när det är december. 


I kväll gick jag ut med kameran och stativet för att försöka fånga glittret som blir och det mysiga ljuset. Det är ju näst intill hopplöst, det blir inte riktigt så som jag vill att det ska bli. Det som gör det lite mer speciellt är ju att varje bild tar cirka 30 sekunder att ta och tålamod är kanske inte min starkaste sida... Nåja, det är bara att fortsätta att testa och leka.  Allt ljus som blir från stjärnorna, månen och gatulamporna är ju så mysiga. Eken är bara för läcker. Längtan till trädgården är stor. I går upptäckte jag att jag började skriva in datum för trädgårdsmässor och blev så glad när jag insåg att första mässan är redan i mars. Sen gick jag in och letade trädgårdsresor till England och hittade en underbar resa med fokus på rosor. Till sist hamnade jag på sidor fyllda med fröer. Inser att jag har blivit besatt! 

Kommentarer

Marina sa…
Jag vill också ha snö! Här blev det så lite så och inget la sig ens fem sekunder.

Jättefina bilder. Jag fotade månen här om kvällen men har ju inget stativ och inte heller något teleobjektiv (borde man väl ha för att fota månen?) så det blev sådär bara.

Min riktiga längtan och planeringstid för trädgård lär nog, som vanligt, sätta in i mellandagarna.

Kram!
Vad mysigt det lyser i ert hus! Inte är det helt lätt att fota i mörker, jag tycker du gör det jättebra!
Besatt? Jag skulle vilja kalla det helt normalt;-). Speciellt farligt är det när man är hemma och är sjuk och behöver trösta sig lite, då är frösidorna farliga...
Min son hade haft "snöbollskrig" på väg hem från skolan, jätteroligt för dem med lite snö.
Kram Maria
Vilka härliga kvällsbilder. Det lyser så hemtrevligt från ert hus när man ser det så här utifrån på kvällen!

Nu blir jag ju genast nyfiken på trädgårdsmässor. Du kan väl berätta lite om vilka du kollat upp och när de är. Har aldrig varit på någon sådan. Har du någon speciell att rekommendera?

Hälsar Åsa
Margot sa…
Härliga bilder! Visst blir det ljusare och mysigare med lite snö och särskilt kul är det ju för de yngre barnen när snön kommer:)
Det är OK att låna bilder om du vill:)
Ha det gott!
Kram Margot
Jag är våldsamt avundsjuk på din snö, din ek, ditt vackra hus.....och Englandsrosresa kanske på gång!
Agneta kram
Härligt med snö .. även fast det "bara" är puder !

Jättefina bilder .. ditt hus ser verkligen mysigt ut !

Ha det så bra under konsertveckan !
Kram/Isa
Jag tycker om att titta på snö - såhär på skärmen! Mysigt hos dig och ett sånt vackert hus ni har.

Jaha, då har du drabbats av trädgårdsbacillen... GRATULERAR!

Kram Anna Vattenkanna
AnnCharlotte sa…
Den besattheten är det inte lätt att bli botad ifrån....och det vill man ju inte riktigt heller :))
Ser fint ut med snön men jag väntar gärna lite till.....har inte satt på vinterdäcken ännu...hmmm...typisk mig/oss...
Ha det bra :)
Här har vi också fått ett liltet tunt lager snö, det är så härligt, det blir så mycket ljusare. Men svårt att fota allt glitter och gnister... men dina bilder blev bra som vanligt :--)

Ha det gott!
Annika
Louise sa…
Vad mysigt huset ser ut i mörkret! Här har vi inget puder men väl grovsalt - hagel med andra ord... Inte såå mysigt!

kram louise
Vad härligt att det finns fler besatta ;). Smart att skriva in alla mässor i förväg...jag står alltid där med kalendern och inser att det har krockat. Det ska jag försöka göra med tror jag.
Visst är det härligt med glittret av snön, men som du säger, svårt att fånga och göra rättvisa! Kram Marie
Vackra och stämningsfulla bilder du bjuder på och jag kan bara instämma i att det är härligt när den första snön kommer och färgar hela landskapet vitt. Man blir som barn på nytt. :)

Vår snö stannade kvar i 24 timmar och sedan regnade den bort. men det var härligt så länge det varade och förhoppningsvis kommer det mer inom en snar framtid. Jag hoppas ju på en vit jul. ;)

Javisst där dessa kalla och mörka månader en härlig tid för trädgårdsdrömmar och planer. Jag tror att vi odlare behöver vilan lika mycket som naturen. Så att vi hinner med att drömma och planera. ;)

Sköt om dig, njut av all härlig snö och ha en fin helg!

Kram Lotta
AnnaHelena sa…
Tänk att världen förändras så av lite snö. Det räcker verkligen med ett centimetertunt lager för att allt sk upplevas på ett annat sätt.
Jag älskar dina bilder! De är underbara!

Kram // AH

Populära inlägg