Vilken höstdag

För ett år sen föll snön och låg kvar i, nästan, ett halvår. Svårt att se att det skulle hända idag. Vilken skön höstdag och vilken återhämtning för mig efter USA-trippen. Sol och vindstilla. Efter frukost gick vi ut och jag insåg att nu börjar solen försvinna från vår tomt. Vi bor i en dal och har ett hus bakom oss och när solen börjar stå lågt är det ont om solstrålar på marken även om himlen är blå. Det blir bättre runt lunch och eftermiddag men december och januari är det tufft, inte många soltimmar då.


Jag började med att kratta bort alla eklöv. Finns det något enklare sätt att få det fint i trädgården än att kratta bort löv eller klippa gräsmattan och trimma kanter? Nej, tror inte det! Sen tog jag fram kameran och fotade lite. Föll för Kung Magnus som nu blommat över och står i sitt vackra förfall!


Tänk att visset kan vara så vackert! Det här är fördelen med en systemkamera och ett makro. Att komma nära och få se skönhet som inte alltid är så tydlig när man står i trädgården och ser sig omkring. Är helt förälskad i dessa bilder trots, eller på grund av, de bruna och vissna tonerna.


Innan F vaknade hann jag dessutom med att plocka fram mossan som jag plockade på promenaden  och arrangera lite kring soffan på altanen. Mossan ska jag ha till kransar. Efter att ha läst flera av era underbara bloggar och sett bilder på allt vackert ni skapar har jag fått massor av inspiration och ska ge det ett försök... Imorgon!


 Nu är det snart dags för sängen! Ha en underbar trädgårdssöndag! Kram H!

Kommentarer

Laila sa…
En del blommor är minst lika vackra i förfall som i full ornat! Fint arrangemang där vid altansoffan!
Ha det gott!/Laila
Anonym sa…
Så fint du gjort! Och underbara bilder på Magnus! Tycker fortfarande att det är så grymt kul att en blomma kan heta Magnus. :)

Tänk att snön låg kvar ett halvår förra vintern. Kanske inte riktigt lika länge härnere, men länge var det. Det var den värsta vinter jag kan minnas, gillar inte snö och kyla och det tog ju aldrig slut. Låt oss hoppas att det blir en mer normal vinter i år.

Ha en skön, skön söndag och tack för den fina dim-dikten jag fick! Älskar också dimma, den är så trolsk och mystisk.

Kram på dig!
AnnCharlotte sa…
Leve Kung Magnus...han tar i för kung och fosterland.
Jag har också lite taskigt med sol i min lilla radhusträdgård på vintern.
Det är tråkigt men inte så mycket att göra något åt.
Ha det bra :)
Så där solfattigt har vi också den här tiden på året .Slutet på Februari brukar det bli bättre igen.Ha det gott.
Härliga bilder!En kung är ju alltid kung, också med kronan på sned...:)
Margot sa…
Härliga höstbilder! Tänk jag har ingen Magnus, borde kanske skaffa en så småningom:) Nu hoppas jag på en lite normalare vinter än de två vi haft senast!
Ha en skön söndag!
Kram Margot
Marina sa…
Vilken vacker höstbild över er trädgård. Det är så fint nu och jag bara njuter.

Mossa hämtade jag i skogen idag och det ska bli en krans någon dag har jag tänkt. Man får så mycket inspiration i bloggvärlden!

Vill ha ny kamera så jag kan ta lika fina bilder som dina på Magnus.

Kram!
Unknown sa…
Hur härligt väder som helst i helgen! Förra årets mardrömstidiga vinter är ett minne blott - får vi hoppas:) Så mycket höstfint du visar idag!
Kram!
Hej H!

Vakul att skickade en länk till mig, faktum är att jag såg det redan i somras, och tyckte det var så fint! Jag lägger ett tillägg i mitt inlägg med en länk till "På andra sidan staketet" Jag tyckte man såg staketet så fint och inspirerande i dina collage där:-)
Varmkram H.
Wow vad förfall är vackert! Gillar ditt arrangemang med krukor.
Kram Maria
Magdalena sa…
Härliga bilder du har och visst är dom vackra fast blommnings tiden är slut.

Populära inlägg