Att vakna till en ny värld!

Det är något speciellt med den där första morgonen när man går för att hämta tidningen och det är stelt i gräset och det frasar under fötterna. Den första frosten. Det måste ha varit precis på nollan i natt eftersom gräset, betongfatet och några blad var frostiga men alla växter i rabatterna och buskarna var helt frostfria.

En is hinna hade hunnit lägga på vattnet i betongfatet. Årets första!

Frost är så vackert och jag älskar känslan av klara, kalla morgnar. Det gör mig ingenting att vintern närmar sig. Det känns extra skönt eftersom jag fick alla tulpanlökar i jorden i helgen.


Vintern närmar sig men på söndag åker jag till sommaren. Då lyfter flyget till Houston, Texas, USA och VM i Barbershop. Det är en helt annan värld, både USA och Barbershop! Mycket, överdrivet, paljetter och härliga människor. I finalen, som jag är övertygad att vi kommer till, är det runt 15 000 personer i publiken. Som ett fullsatt Globen. Det är en mäktig känsla att stå inför så många på en scen och i 15 minuter sjunga, dansa och ge allt man har. Som sagt en helt annan värld!

Dimma över sjön!
Jag har redan lite ångest för att lämna F i åtta dagar. Jag vet, han kommer att ha det jättebra och det är nyttigt att åka iväg och vara själv. Att man behöver egen tid, men likväl så kommer jag att längta, längta massor. 

Sista solhattarna kämpar mot frosten.

En rolig sak med resan, förutom alla vänner och sången, är att jag har fått frågan om att fota och skicka in bilder till tidningen körsång. En tjej i kören ska skriva dagbok och undrade om det fanns någon som var duktig på att fotografera. Jag blev rekommenderad och fick frågan. Jättekul! Alltid roligt att fota men ännu roligare när man vet att bilderna kommer att användas och synas. 

Kommentarer

Lena sa…
Har sedan tidigare misstänkt att du sjunger i någon slags kör...kul att äntligen få veta.(hittar ingen passande etikett).
Så roligt det låter med tävlingen och allt runtomkring, blir nog härliga (och längtansfulla) dagar.

Kramar
AnnaHelena sa…
Underbara bilder! Tycker som du att frost är så otroligt vackert. Det är verkligen ett speciellt lugn över de där första frostmorgnarna.

Körsång är fantastiskt kul. Jag har sjungit i kör i stort sett hela livet, men har en paus just nu. Förstår din kluvenhet att vara borta från lillkillen. Man vet ju att det går bra, men nog känns det tufft att åka iväg i flera dagar... Som tur är brukar det inte finnas så mycket tid att känna efter sedan när dagarna fylls av en massa annat roligt. Kul att få vara fotograf också - det kommer du att fixa med den äran!

Kram // AH
Vilka vackra frostbilder. Jag gillar speciellt den med dimman på sjön och den ensamma stolen. Så fin!

Åh, så kul du kommer få det på körresan. Är allt lite avis. Klart ni kommer att gå vidare ;-) Ge järnet!!! Härligt att få frossa i paljetter, bensparkar (?) och glada melodier. Kul att ni ska föreviga er resa. Det blir väl en bloggversion också???!

Ha det så himla roligt och stort LYCKA TILL!

Hälsar Åsa
Anonym sa…
Brrr! Så vackra bilder, men jag känner mig inte redo. Bara liiite värme till..!

Det låter som en underbart kul resa du ska ut på! Sol, värme, paljetter och samtidigt få göra nåt du älskar! Förstår att du kommer att sakna lillkillen, men det går bra. Det kan vara härligt att längta också...

Kram från Hanna
Du är så duktig med kameran!! Så njutfulla bilder! Det är klart att du kommer sakna F jättemycket, men som du själv skriver så kommer det gå jättebra:)). Jag trodde jag skulle bli tokig de fem dagar vi var i Kroatien utan sonen W. Men det gick och han växte mycket av att vara hemma med mormor och morfar. De hade det jättemysigt, men längtan var stor. Och det är väl tur att man längtar efter varandra! Ha en jättebra resa och all lycka till!!
Kram Maria
Marina sa…
Så spännande det du ska på!

Jag vill också ha frost för det är ju så vackert.

Kram!
AnnCharlotte sa…
Fina frostbilder.
Så spännande med resan....det blir säkert jättebra.
Men förstår att det är jobbigt att vara borta från F. Fast en vecka går snabbt när man har roligt.....
Ha det bra :)
Himmel o plättar sååå vackra bilder du visar här hos dig. Alldeles underbara! Jag får sången "Just nu... vill jag leva" i huvet här hos mig. TAck!!

Och jo, din blogg ska visas under rätt rubrik, men gör det inte juuuu. Jag måste ha slirat på fingret... Maila mig uppgiften igen så fixar jag! Sorry, men jag har haft över 250 mailkontakter om detta på den bloggen och det har varit såå snurrigt mången gång senaste veckorna...

varmkram H.
Men guuuud så vackert! Helt underbara bilder som går rakt in i mitt hjärta. Lite vemod men massor med glädje över det som har varit...

Kram/ Anna
Unknown sa…
Vilka underbara höstbilder du bjuder på!

Ang. chili har jag aldrig provat att övervintra någon, men i år har jag tagit in en liten kompakt sort och ställt i köksfönstret. Kanske provar jag att ta en stickling på den också. Vi får se:)

Trevlig resa och hoppas ni vinner!
Kram!
Ha en underbar resa! Det läter ju jättekul! Skulle gärna hänga med:)

Kram Marie

Populära inlägg