På andra sidan staketet!

Man brukar säga att gräset är grönare på andra sidan och hemma hos oss så tror jag nog att rådjuren håller med. I flera veckor nu har jag skrivit så mycket om att plantera rosor och tulpaner så man kan tro att jag har blivit som besatt. Anledningen är att vi har för första säsongen sen vi byggde huset lyckats hålla rådjuren ute.


På baksidan, där den här bilden är tagen, har vi armeringsnät. Ser lite märkligt ut på stolpen men vi ska ha en grind ut och innan den är klar har vi bundit fast en provisorisk grind. Armeringsnätet är över 2 meter och det finns inte en chans att de kan ta sig in där.

Mot grannen och längs lilla vägen där vi har vår huvudentré, har vi byggt ett spjälstaket som är cirka 1.80 meter. Visst finns ställen där rådjuren kanske skulle kunna ta sig över men då tror jag att de måste vara bra stressade för att våga ta språnget.


I år fick vi upp staket mot stora vägen. Där har vi även en stödmur gjord av sprängsten och staketet som är ett kastanjehägn är 1.20 meter. Sammanlagt ligger höjden mellan 1.60-2.00 meter. Visst här skulle de också kunna ta sig över om de verkligen vill, men som sagt jag tror att de måste vara lite stressade för att våga ta språnget.


Kastanjehägnet är något av det bästa inköp vi har gjort, lätt att få upp och bra pris. Här är det helt nytt och ser bländande ut. Nu börjar de få sin fina gråa ton. Jag ska ta några bilder innan vintern slår till så ni får jämföra. Har gått igenom sommarens album för att hitta bilder och det är ju helt otroligt vad mycket som händer på ett par månader. Så mycket vackra blommor... I vinter kommer jag nog ha sommarens bilder som inslag då och då bara för att få njuta av sommarens prakt en gång till.

Kommentarer

Lena sa…
Rådjur är fina...på avstånd!

Och enda sättet att hålla dem på just avstånd är ju höga staket!

Runt koloniområdet har vi ett drygt två meter högt staket och slipper alla oönskade gäster. Önskade bara att det skulle stänga sniglarna ute också!

Tänker nog också bjuda på sommarbilder under vintern, visst finns det många kvar att visa?!

Kramar
Så ljuvliga rosor!
Hoppas nu att dina olika staket kommer hålla marodörerna utanför din trädgård!
Hos mig är hararna värst, och de är inte dåliga de heller!!
Ja, visa gärna bilder från i somras. Det kommer jag också göra.
Kram Maria
Låter som ett Fort Knox för rådjuren att inta!!!!

Vi har också pratat om olika strategier för att hålla rådjuren ute från vår trädgård och precis som ni kommit fram till att det gäller att rama in sig med höga staket. Armeringsjärn låter ju som en idé då man kan låta klätterväxter dölja dem. Fina staket har ni också. Vi måste byta ut vårt på framsidan som håller på att ruttna sönder. Rådjursaspekten kommer absolut att vara en viktig faktor i valet av nytt.

Hälsar Åsa
Anonym sa…
De där vallmorna. De är sååå fina. Jag vill också ha!!! Än har jag klarat mig från rådjur. Jag hoppas att de stannar i skogen. Här har de så mycket skog att röra sig i så jag tänker att de inte behöver komma hit och äta mina tulpaner och äpplen, men det är väl bara en tidsfråga, kan jag tänka. // Anna
Hej!
Har suttit och kollat igenom en del av dina inlägg och måste bara få säga :oj 350 tulpanlökar!!! Jag höll på att smälla av när jag skulle få ner 40 st i jorden...
Smart också att bocka armeringsnät runt era stolpar på er altan, snyggt och smart växtstöd!!!
Kram Anna
Marina sa…
Så fint ni har det!

Rådjuren är söta tycker jag men de får allt hålla sig på avstånd.

Kram!
Louise sa…
Jag älskar dina bilder och din fina blogg!! Rådjur har vi inga men små sniglar och snäckor kan också förstöra en hel del...

kram louise
Rådjur vill man inte ha i trägården inte.... nejdå... Tycker ni jobbat på bra för att skydda er. Det ska väl mycket till nu som du säger om de ska ta sig in nu till dina alla vackra blommor :-)) Åh, du har skaffat ett sånt där kastanjestaket. Har suktat efter ett sånt i flera år. Sedan första gången jag var på trädgårdsbesök i England har jag velat det. De är sååå vackra när de grånar och blir gamla. Vad vackert staket ni har också, alltså det målade :-)) Passar bra till ert fina hus.

Kram
Charlotte

Populära inlägg