Underbara oktober!

Jag älskar höst och idag var det för första gången en känsla av riktig höst. Klart, sol och löv som rasslar i vinden. Den där kylan som nyper lite i kinderna men som man inte känner om man jobbar i trädgården. Underbara oktober! Har sett på bloggar ikväll att man varnar för frost och det känns för tidigt, det går jag inte med på... som om jag kunde bestämma! Jag tycker i och för sig att frost också är vackert och härligt men jag har inte fått ner mina lökar än. Idag har jag planterat 15 rosor, fem sorter och tre av varje. Jag läste i en bok att om man sätter tre stycken i en triangel med sidorna 50 cm så ser det ut som en stor planta när de har växt till sig. Sagt och gjort!


Till vänster har jag tre The Pilgrim och en Stockholm, sen tidigare. Framför Teasing Georgia har jag två Amber Queen och till höger en Crown Princess Magret, Leander, Abraham Darby och Shopshire lad. Ska bli så spännande att se hur det kommer att se ut nästa sommar och äntligen är basplanteringen för den gul/aprikosa delen i Regnbågsrabatten klar. Imorgon ska som sagt ett par hundra tulpanlökar ner.


Min lilla trädgårdsmästare med sin nalle hjälpte till med vattningen, behöver jag upplysa om att det inte bara var rabatterna som blev blöta... Jag fick mig en rejäl dusch. Annars blommar fortfarande en del rosor, stenkyndel, höstsilverax,  lavendel och ringblommor.


Ha en underbar lördagkväll och trädgårdssöndag!

Kommentarer

Anonym sa…
Så fint det kommer bli i din rosrabatt! Och vilken underbart söt liten hjälpreda du har! Jag har också haft vattningshjälp idag, med samma resultat som hos dig. :) Bra tips att plantera i triangel, det ska jag lägga på minnet.

Känner mig inte heller redo för frost, inte över huvud taget. Är så glad för att det gått att dra ut på sommaren så länge, men nu är det nog definitivt slut. Brr!

Tack för pepp i din kommentar tidigare idag. Det är inte lätt att hantera konflikter och trassel på jobbet, särskilt inte om man är trött och sliten. Tack och lov att trädgården finns som en andningsventil, i alla situationer.

Ha en lugn skön lördagskväll, det förtjänar du efter allt trädgårdsarbete! Kramar från Hanna
Marina sa…
Men va gulligt med din lille vattnare. Söt!

Älskar också oktober! Idag var det helt ok väder här för att göra det jag skull: bära in saker.

Nu blir det bara soffan.
Kram!
Å vilken fin liten bevattnings hjälp du har.Gör väl inte så mycket att du blev lite blöt.Dom små vill ju så gärna hjälpa till..Ha en trevlig helg.
AnnCharlotte sa…
Måste vara gulligaste trädgårdsmästaren på jorden.....
Ha det bra :)
Din rosrabatt kommer bli så maffig!! Det har tagit tre år för mina Crown Princess Margareta att komma igång och bli stora. Lite segstartade:). I våras funderade jag på att plantera en tredje invid de två, men jag hejdade mig. Kanske var det dumt.
Vill inte ha frost ännu, förra året kom den första 16/10.
Gullig hjälpreda du har!
För mig blir det inget trädgårdsarbete i morgon, fotbollscup med sonen är det som gäller.
Kram Maria
Ullis sa…
Vilken fin rabatt du skapar! Så kul med så mycket rosor!
Ullis
Anonym sa…
Lycka till med rosorna, det blir fint till nästa sommar.
Lena sa…
Nu har du skrivit så mycket om dina rosor och visat fina foton att jag nog blir tvungen att skaffa mej en rosrabatt!
Jag har ju inga alls och skälet är att jag så väl minns pappas bekymmer med den rosrabatt han försökte bygga upp när jag var liten!
Antingen var det mjöldagg, frost eller skadeinsekter som tog kål på rosorna och pappa var så ledsen varje gång en ros dog!

Vågar jag utsätta mej för risken att bli besviken?

Ha en fin söndag!

Kramar/ Lena
Laila sa…
Vilken rosenrabatt! Bra att du påminner om triangelplantering, ska tänka på det i vår när jag anlägger en rosenrabatt kring humlestången!
Ha det gott!/Laila
Det kommer att bli alldeles underbart i din rosenrabattt ! Vid mitt besök i Jönköpings rosarium i somras hade dom enormt stora rosenbuskar och det visade sig att dom satt tre plantor tillsammans !
Ha det så gott !
Kram/Isa
Gunilla sa…
Vilken fin rosenrabatt,nu har du något fint att vänta på till våren.

Ha det gott
Gunilla
Vilken underbar bild på din trädgårdsmästare. Hade varit kul att få se bilder på allt som hände EFTER det att bilden togs ;-)

Hälsar Åsa
AnnaHelena sa…
Det ser ut att bli rena parkrabatten i din trädgård. Så spännande det ska bli att se den nästa sommar.
Tack för dina hälsningar hos mig. Jag uppskattar det verkligen ska du veta.

Kram // AH
Margot sa…
Så vackert det kommer att bli i din rosenrabatt med så härliga rosor! Vilken liten charmig hjälpreda du har, han tyckte säkert det var jätteroligt att få hjälpa till:))
Ha en fin ny vecka!
Kram

Populära inlägg