Giftigt vacker!

Veckans tema hos Katarina är giftigt och visst finns det en hel del växter i trädgården som är giftiga. Jag köpte två i våras, två hybrid gullregn. Oj, så många som har sagt till mig att inte köpa gullregn till trädgården när man har en liten kille som härjar runt i trädgården. Visst, trädet har giftiga fröställningar, hybrid gullregn har färre än vanligt gullregn, men tittar man sig omkring i trädgården finns det fler växter som är giftiga som vi aldrig varnar om till småbarnsfamiljer, som till exempel: Fingerborgsblomma, Idegran, Liguster, Lupin, Rabarberblad, Thjua, Blåregn, Blåsippor och Vitsippor. För att plocka ett citat från den engelska sajten The posion garden: 
"This beautiful tree is one of the most feared of the poison plants (and produces the most searches of all of them) but it does not justify its harmful reputation.
Many people who remove it from the garden leave other more dangerous plants in place."


Nog tycker jag att vi ofta pekar ut Gullregnet som så giftigt att vi inte kan ha den i trädgården men allvarligt talat tror jag att det finns farligare saker som lockar till att stoppa det i munnen än det vackra trädet. Visst man ska vara medveten om faran men förgiftningar är mycket ovanliga. Här är det sommarens blomning som lockar humlorna. Tänk att giftiga saker kan vara så vackra! Ha en fortsatt blommig fredag hos http://rosorochris.blogspot.com/


Kommentarer

Merja sa…
Visst är det så att vi har mängder av giftigt i våra trädgårdar. Tänkte mer på det när barnan var små, men inte kan man vara utan alla av dom...tänk så mycket annat farligt vi har runt oss tex. höga träd, el och vägar m.m.
Fint exemplar av gullregn du har. Fina bilder!
Trevlig helg!
Berit sa…
Ja visst har vi en massa mer eller mindre giftiga växter i våran trädgård.Man får lära barnen att man ska inte pocka eller äta nått från buskarna om inte en vuxen är med eller att visa dom att från vilka de kan äta.
Ha en underbar dag!!
Aquilejans sa…
Det är sant gullregn är väldigt vackert!
Ha en trevlig helg!
Mvh Malena
Gullregnet är jättefint! Ännu en växt på vill-ha-listan... Men var ska den få plats..? :)
Gillar verkligen dina vackra höstbilder i det tidigare inlägget. Det blir ett lugnt vemod när frosten kommer - men ärligt talat.. visst är det ganska skönt..? ;)
Ha en finfin helg!
Kram!
Katarina sa…
Ja, i själva verket är det mängder av växter som är giftiga - och få som kan mäta sig med ggllregnets skönhet.
Njut av helgen!
AnnCharlotte sa…
Håller med dig. Det finns så mycket annat giftigt..
Ett av mina barn åt snödroppslökar en gång Det blev samtal till giftinformatonscentralen och sen blev det för tjejerna att dricka medicinskt kol..och hur kul var det...
Hon kommer nog aldrig i hela sitt liv smaka på nåt som hon inte vet om det går att äta eller inte...
Ha det bra :)
Marina sa…
Vilket program har du använt för att göra headern?

Kram o trevlig helg!
Lena sa…
(Snabb kommentar, ska iväg strax)

Fin ny header!

Ha det bra i helgen!

Kramar
Elin sa…
Ja visst är det vackert med gullregn på sommaren när den blommar som bäst! Det är ju heller ingen växt som lockar att stoppa i sig.

Trevlig helg!
Magdalena sa…
Otroligt vackra bilder.

Ha en trevlig helg!
Jätte fin. Fint fotat.

Kram
AnnA sa…
Hej!
Jag har inte heller rensat trädgården från giftiga växter när barnen var små...Vissa av de giftiga växterna smakar säkert också så illa, att det inte blir större tuggor...Jo, och så har jag pratat om vad som kan vara farligt.
Trevlig helg på dig!
hälsn
AnnA
Hmm, dålig uppdatering från blogger gjorde att jag såg ditt inlägg först nu!
Så vackert!!!Underbar gul färg som man blir glad av. Ett riktigt energiinlägg. I mitt område finns det ett gullregn planterat på en lekplats...
Kram Maria
Margot sa…
Mycket av det vackra i våra trädgårdar är giftigt, men sällan som man hör om någon som råkat illa ut pga trädgårdsväxterna! Fina bilder på gullregnet!
Ha det gott!
Kram

Populära inlägg