Trädgårdsabstinens!

Efter en fullspäckad jobbvecka och en helg där jag har föreläst och coachat på Music School känns det som det var evigheter sen jag gjorde något i trädgården. När jag tänker efter så hann jag knapp vara i trädgården förra helgen heller... Så det är därför jag har sån abstinens.


Det blommar fortfarande vackert i rabatterna. Rosorna har börjat om och höstanemonerna fortsätter utan att tröttas ut.Blodormroten är helt otrolig och har bara på den här sommaren växt till sig enormt. Färgen är inte riktigt lika ilröd, lite kallare i färgen.Bergormroten som jag planterade för någon månad sen har också satt ordentlig fart och jag tror att de här två sorterna kommer att bli klara favoriter i mina rabatter. Lousie Bougnet fortsätter att blomma, hon är en av de första att börja på försommaren och en av de sista innan vintern kommer. Det är svårt att tro att hösten verkligen är här och att vi går in i oktober imorgon.


Och imorgon ska jag vara hemma nästan hela dagen för att studera, helt ljuvligt underbart skönt att få sitta hemma i lugn och ro. Speciellt nu när det känns som jag har varit borta så mycket.

Kommentarer

Lena sa…
Du skriver inget om din kärleksört, den har en sån fantastisk härlig färg och fina blomställningar. Vet du vad den heter?

Kanske kan du ta dej lite trädgårdstid i morgon, abstinens är inte bra...

Kramar
Hoppas det blir bra väder då så du kan vara ute lite.Här har solen tittat fram idag härligt.MVH
M/S Design sa…
Fina grannar till Ormroten!
Hoppas du får en bra dag hemma i morgon.
Mariana
Anonym sa…
fina bilder, hoppas på bra trägårdsväder.
Visst får man abstinens av det värre slaget?! Och bara du har fått tillbringa en liten stund i trädgården sen, så sprider sig ett lyckorus :). Ormrot är en av mina senaste favoriter, och höstsilveraxet `Brunette`, och frilandsadiantum och skölpaddsört, och....och... Hej å hå! :D. Ha en fin vecka och många sköna stunder i sin trädgård också! KRAM Marie
Merja sa…
Ormrot är fina! Dina sorter känner jag inte igen, Hade en i förra trädgården som spred sig något alldeles förskräckligt...
Fina bilder!
Nora sa…
Du är så himla duktig på att kombinera växter! Färgerna och formerna passar så otroligt bra ihop i dina rabatter.
Och dina höstanemoner är ju bara helt underbara!
Hoppas du får en bra dag i lugn och ro imorgon. Det kan behövas när man har varit i farten bland massa människor en längre tid.
Kram!
Så vackert det är hos dig. Gillar din blodormrot och bergormrot jättemycket.
Skönt att du får en hemmadag i morgon, i och för sig med studier men du slipper ju ge dig iväg till jobbet.
Tänk att vi går i i oktober redan, vart tog september vägen?
Ha det gott.
Kram Maria
Marina sa…
Men du, jag vill också jobba hemifrån i morgon. Går tyvärr inte med mitt jobb.

Du har mycket fint fortfarande ser jag. Vackra bilder med höstig fin känsla.

Headern fick jag till genom att lägga in egna mått för collage i Picasa. Skapa bildcollage, lägg in egna mått för hur stort collaget ska vara. Jag skapade 25*10 och då blev det bra. Hör av dig igen om du inte får rätt på det.

Kramar
Laila sa…
Förstår att du har abstinens med sådana skönheter i trädgården!
Kram/Laila
Vad fint och sagolikt vackert, klart att du får abstinens... Kram Pia
AnnaHelena sa…
Samma här!
Jag vet SÅ många saker som jag skulle vilja göra i trädgården, men jag har inte varit hemma när det har varit ljust den här veckan...
Trädgården klarar sig nog själv, men jag börjar längta efter den...:)

Kram // AH
Veronica sa…
Du får nog knyta fast dig i stolen om du ska kunna studera med trädgårdsabstinens :) Snygga foton och bergormroten är superläcker! Den kommer nästa år även att bo på Sanda Cottage!

Ha en härlig vecka!

kram
Katarina sa…
Den där röda ormroten hamnade på "vill ha"-listan. Förstår precis vad du menar med trädgårdsabstinens. Samma sak här. Tuffa jobbveckor och en massa jobb och plugg med hem över helgen ger inte mycket tid över till plantering.
Hoppas du får lite tid under kommande veckan.
//Katarina
Eva Linnea sa…
Det är svårt att vara utan sin dagliga dos av trädgårds-fix/-pyssel/-jobb! Man får som lite spring i benen liksom.
En fantastisk vecka önskar Eva Linnea
Jag älskar den där vyn över sjön. det ser så fridfullt ut med fina stolen.
Vad är music school och vad föreläste du om? *nyfiken i en strut ;-)*
Kram åsa
Jag tycker du är helt otrolig! Jobbar så mycket, (har du tre jobb?), pluggar, jätteflitig bloggare, superduperflitig på att kommentera och har den mest underbara trädgården (listan kan göras ännu längre). Jag är så imponerad! Hoppas du kan ta det lite lugnt i morgon och inte behöver känna dig stressad över nåt. Förstår att du känner abstinens när du varit hemifrån en del. Själv har jag äntligen knyckt lite trädgårdstid idag. SKÖNT, det var så längesen. Ha det gott! PS. Har inte hunnit med blommig fredag, men jag gillar dina kluriga teman!
Mia sa…
Helt underbara bilder! vill även säga att det är så kul att du tog över Blommig fredag så att vi kan fortsätta att titta in till varandras bloggar och njuta av alla fina bilder och trädgårdstips!
Ha det bra/Mia
Åh så vackra foton!! Ormrot är fina men jag tog bort mini förra året, det är en riktig spridare men har man plats så är den jättefin!
Blodormroten var fantastisk! Jag ska försöka hitta vanlig rosa ormrot nu i sommar. Jag har också två Louise Bugnet som jag hoppas skall tas sig nu när jag tagit bort granhäcken.

Populära inlägg