Kärlek

Jag har fått många kommentarer om jag inte kan visa några bilder från bröllopsfotograferingar som jag gjort den sista tiden. Min tanke var att vänta tills min hemsida var klar och då berätta lite mer. Men en hemsida tar lång tid att göra, i varje fall när man har ett vanligt jobb och bara kan använda kvällarna. Därför tänker jag visa lite bilder och berätta lite om min andra hobby, fotografering. Är du inte ett dugg intresserad kan du sluta läsa nu och jag lovar att det här är ett undantag. Jag kommer inte göra om min trädgårdsblogg till en bröllopsfotograferingsblogg.


Jag började fota för nästan 20 år sen och då med en hederlig gammal Minolta. Jag stod i mörkerrum och framkallade bilder, och tycker man att bloggen är en tidsslukare så är det inget mot ett mörkerrum. Då var det att fota människor som lockade mest.Efter ett par år tog andra intressen, sång, över fritiden och det fanns inte tid för både och. Fotandet hamnade i bakgrunden. För sex år sen, när vi byggde huset, köpte jag en liten enkel digitalkamera. Intresset vaknade igen men jag blev så grymt besviken på att jag inte kunde ta  de bilder som jag ville.


För fem år sen köpte jag min Canon 40D och blev helt förälskad. Fortfarande tog sången mycket av min tid och fotointresset gick i perioder. När F föddes började jag fota mer och mer och nu känns det som om kameran var framme varje dag. Bilderna hamnade på Facebook och några vänner frågade om jag inte kunde fota deras bröllop. Det är otroligt roligt att fota bröllop men också en enorm påfrestning och galet mycket efterarbete. När tredje personen frågade så tänkte jag "Varför inte göra det här på riktigt och ta betalt också" 


Så nu håller jag på att bygga upp ett hobbyföretag och det bästa är att jag är ju inte beroende av om jag får inkomst eller inte. Många tankar har ägnats åt hemsidans namn och jag har fått jättebra input från Charlotte med bloggen Trädgårdsflow. Ett tag var jag lite inne på FotoFlow men jag kände att det lät lite för lika. Kanske kändes namnet så lockande eftersom jag älskar Charlottes bilder. Jag hann få iväg ett mejl med en fråga om hon skulle misstycka till att jag använde Flow och naturligtvis så hade hon inget emot det. Men redan innan jag fick svaret så hade jag ändrat mig. Det kändes för likt. Charlotte gav mig en hel massa förslag som födde idén till det namn jag har på hemsidan och min Facebooksida.


Så nu kallar jag mig för "Hélena Parmér - Foto med förnuft och känsla"  Jag tänkte att lite Jane Austen är aldrig fel, speciellt när det kommer till bröllop.

Det är otroligt mycket svårare att fota bröllopspar än blommorna i trädgården. Blommorna står snällt och poserar tills jag är färdig. Bröllopsfotografering handlar mycket om att fånga ögonblick och läsa av olika personligheter. Min beundran för bröllopsfotografer, och fotografer i allmänhet, har ökat med 100%.


Att fånga en känsla och ett uttryck är svårt. Sen är det också otroligt mycket efterarbete när man har fotat en hel dag. Sista heldagen fotade jag 4 500 bilder och bara att betygsätta dom tar timmar. 


Vill du ser mer bilder kan du kolla in http://www.facebook.com/HelenaParmerFoto Har du Facebook konto får du gärna trycka på gillaknappen :-) Det roligaste med att fota bröllop är nog att det är en hel dag med lyckliga människor och kärlek i överflöd. 

Kommentarer

Nora sa…
Vilka underbara bilder! Önskar dig stort lycka till med fotoföretaget, givetvis skall jag gå in på Facebook och gilla också.
Kram!
Ruben sa…
Jättefina bilder! Förstår, att det är lite av en utmaning. Fotografen ska väl helst vara överallt - samtidigt!?

Ha det gott!
/Ruben
Ingmarie We sa…
Fantastiskt fina foton. Vad använder du för objektiv?
Lena sa…
Jag var förstås inne på FB redan igår och "gillade".

Och jag gillar verkligen dina foton, av de du visar nu är nog den sista favoriten- om jag får säga så?
Så bra att du startat företaget, inte ska man göra sånt här gratis.

Fortsatt lycka till!

Kramar
Vilka helt fantastiska bilder! Stort lycka till med din nya hemsida och företagandet! Önskar nästan att man skulle gifta sig igen, så man kunde boka dig (med samma man förståss ;)), när det begav sig hade vi en kusin med fotointresse som fotade allt! Men ska definitivt tänka på dig om jag behöver fotojobb i något annat sammanhang - vi verkar ju bo ganska nära! Ha det fint! :) Mia
Kul! Hade också en Minolta länge som jag älskade att fota med. Nu har jag också Nikon.
Spännande att du har ett eget företag på gång!
Ingmarie We sa…
Tack Helena för svaret på min blogg. Har också varit inne på facebook och gillat.......
Fantastiskt vackra bilder! Klart du ska ta betalt!
Ha det fint! /Caroline
Johnna G sa…
WOW! Vilka foton! Om jag skulle gifta mig igen skulle du vara en given fotograf!
KRAM
Underbara bilder. Som hustru till en fotograf så vet jag hur mycket tid det ligger bakom varje bild. Tanke-tagning-ljus-efterbehandling m.m. Du är jätteduktig tycker jag. Kram Pia
Inger sa…
Suveräna bilder, borde kunna vara din huvudsyssla!
Kram
Vilka underbara bilder! Jag förstår att det måste vara ett tufft jobb att fota brudpar (stor press) men du lyckas ju nått så otroligt bra!! Skulle jag gifta mig hade jag gärna anlitat dig, fota på! Kram! / Carolin
Åhhhhhh så fina bilder!!! Förstår jag väl att du får förfrågningar om att fota bröllop :-)))) Kul att jag kunde vara till någon liten hjälp i dina funderingar. Härligt namn det blev på ditt fotoföretag. Har GILLAT :-)))) så klart redan på FB. Och kollat på alla fina bilder. Så kul och inspirerande att se. GU' vad duktig du är!!!

Kram
Charlotte
Byronesse sa…
Du är bäst!
Kramar/Em
Marina sa…
Aj då, otroligt mycket svårare sa du. Då kan jag nog glömma det där med att fotografera människor. Svårt nog med blommor och natur. Nej, nu var jag kanske lite väl hård och negativ. Men de tär så klart så att det tar tid att bli bra på något. Tålamod!
Jag har nog egentligen fotograferat i ca fem år. SÅ länge som jag bloggat. Tidigare var det mest "den här händelsen måste förevigas - klick" Inte så mycket tanke och krav bakom. Nu har jag höga krav på bilderna och är sällan nöjd. Synd på ett sätt men samtidigt är det det som driver mig vidare, det som gör att jag utvecklas tror jag.
Ännu mer bilder har jag ju tagit sedan jag fick min system kamera för snart 10 månader sedan.
Har mycket kvar att lära och du inspirerar mig. Fokus och skärpa vill jag bli bättre på. SÅ klart vill jag ha annat objektiv också men jag är ändå inte så naiv att jag tror att allt hänger på utrustningen.

Jaha, detta blev ju långt. Hur som så är jag alltid imponerad och inspirerad av dina bilder.

Lycka till med "hobbyverksamheten"!

Kramar
Kia sa…
Underbara bilder!! Mörkerrum hade jag också förut och stod där och såg hur bilderna kom fram. Super kul! Använde min morfars gamla maskin, har den fortfarande kvar men undan stoppad.

Ha en toppen vecka!
Kram Kia
Eva Linnea sa…
Du är ju bara bäst! Fantastiska bilder. Fantasifulla, ovanliga och helt bedårande.
Jag hör av mig om jag gifter om min nå´n gång, jag lovar!
STOR kram från Eva Linnea
Vivishagerom sa…
Du verden for noen flotte bilder!

Ha en fin kveld! klem
Luna Ek sa…
Så ska bröllopsfoton se ut. Lycka till med företaget!
/ Luna
Vad häftigt! Så underbart att du satsar och gör verklighet av det. Klart du är en blivande proffsbröllops fotograf:). Så vackra bilder du tar. Har varit inne på FB och gillat. All lycka till med nya företaget.
Stor kram från Maria
Vilka vackra foton! Så roligt att du berättade om detta - med ditt gamla intresse som blommat upp på nytt och utvecklat sig på detta fantastiska sätt. Jag önskar dig all lycka till med dina kommande fotouppdrag!

Kram
Ninnis sa…
Vilka underbara bilder...du skapar verkligen minnen för livet...=)

Kram Ninni
Turid sa…
Utrolig flotte bilder av vakre brudepar, det må vel være drømmejobben, eller? Du er dyktig til dette :)
Solstrimmor sa…
Ljuuuvliga bilder:)

Lycka till med ditt nya företag!
Kram Eva-Mari
Å vilka vackra bilder.Kan tänka att det är mycket efterjobb.Den sista svart vita bilden med rosbuketten i färg är underbar.De gillade jag .Lycka till med ditt andra jobb.MVH
M/S Design sa…
Många fina bilder!!!
gillar den sista speciellt!!!
Du har rätta känslan.
Mariana
Fantastiska bilder. Visst är det härligt att hitta tillbaka till något man gillar att göra men som kommit på avvägar en tid.
Kram Åsa
Underbara bilder där du har lyckats fånga ljus, stämning och känsla bra :-) Tack för att du delade med dig.
/Sylvia
Törnrosa sa…
Häftigt! Vad mer kan jag säga? Häftigt!!!
Hej och kram från Törnrosa
Du är så duktig på att ta foto. Underbara bröllopsbilder du visar! Kram Therese

Populära inlägg