Frossa!

Jaha, då var det dags! Dags för tulpanfrossa. Jag sitter och surfar, drömmer mig bort till våren och tulpaner. Går in i flera av era bloggar och tittar på era vårbilder för att minnas vilka tulpaner jag vill köpa. Jackpot såg jag första gången hos Anna-Karin, Landet Krokus, så läcker.Cuban Night hittade jag hos Charlotte, Trädgårdsflow. Klicka på länken så hittar ni fantastiska bilder som Charlotte har tagit. Så mycket vackrare än denna. 


Självklart ska jag skaffa fler av min favorit förra året Queen of Night


Vilka vara era favoriter i våras? Innan veckan är slut ska jag göra min beställning för lite vårlycka.  

Kommentarer

Nora sa…
Själv har jag precis tryckt på orderknappen och beställt tulpaner, klockliljor, hyacinter och kungsängsliljor. Det finns ju sååååå mycket att välja mellan, men jag höll mig till vita, rosa, lila och "svarta" tulpaner. Jag hade inga tulpaner i våras men nästa år skall det bli av.....längtar redan dit:-)
Kram Nora
Veronica sa…
Jag har ju lagt ner tulpanfrossan pga rådjuren och jag har svårt att sätta staket runt hela tomten (tror jag) så tulpaner skippar jag just nu. Men däremot så har vi bestämt att vår nya rabatt ska blomma i blått och vitt från tidig vår till sen höst... och riktigt blått. Inte lila. Hängt på websidor i timmar och hittat lite kul... Du kanske har några bra idéer?

Kram
M/S Design sa…
Det finns så många vackra att det är svårt att välja!
Smart att titta på gamla bilder, själv kommer jag bara komplettera dom jag har.
Mariana
Anne-Lie sa…
Har också skickat efter massor vårlökar, fast jag inte skulle ha så mycket.
Visst är det härligt med besöksdag i trädgården, en dag att bara få prata om sin trädgård med de som är intresserade
Ruben sa…
Här har du två vackra tulpaner. 'Yonina' och 'Tres Chic':

http://rubensrabatter.blogspot.se/2010/05/tulip-surprice.html

.. och de ser förmodligen ännu vackrare ut utan rådjursbur.

Ha det gott!
/Ruben

PS Jag var inne och tittade på dina vårbilder. Vilka tulpanhav!!! Superläckert!
Det finns ju såå många läckerheter! Jag har egentligen aldrig tänkt särskilt mycket på Lök & Knöl innan jag satte min fot på Trädgårdsmästarutbildningen...På en holländsk föreläsning på Tulpanfestivalen i våras blev jag galet inspirerad av lök i naturlig miljö!! Har mycket planer för min tänkta "Lund" på baksidan; Snöklocka, Flocktulpan, Krollilja, Vintergäck,Balkansippa...ja, du hör ju! Får se om det blir i år eller - det finns så mycket att ta tag i :D. Ha det fint! KRAM Marie
Jackpot är bara sååå snygg! Har hittat en variant i år som heter 'Fontainebleu'. Aningen mer vitt. Finns hos Jennys freöer och sånt. Mina beställningar har redan gått iväg... Skriver om min favorit idag på bloggen.. ;)
Kramar!
Kerstin sa…
Jag har också tittat runt på bloggarna jag hade markerat i våras just för fina tulpaner. Jag har redan köpt Queen of Night för den verkar många tycka om. Har stött på Jackpot, men inte vetat om den är bra. Får se om den slinker ner i korgen nästa gång tillsammans med några Queen of Night till kanske... ;-) Funderar på om jag ska göra en storbeställning på nätet. Jag får väl se om det blir det eller "bara" köpa på mig några påsar varje gång jag är i plantskolan. :-)
Jag hade en helt underbar vit tulpan förra året som jag köpte fler av nu. Tror det var Snow Crystal. Jag tycker inte den är så fin på många bilder, men i verkligheten var den helt underbar och lös upp rabatten. Jag minns den som lite mer ljusgul än vad många bilder visar. Hoppas bara den kommer tillbaka i år.
Lycka till med tulpanfrossan.
Kerstin
samson sa…
Tulpaner är ju fina men jag satsar på påsk/pingstliljor så slipper man bli besviken när rådjuren har ätit upp allt,sen blir det en massa små lökar som olika hyacinter,cilla ,snödroppar och krokusar
ha det så bra
maggan
Tulpaner, tulpaner, tulpaner. Dessa beroendeframkallande blommor :-)))) Har flera 'köpistor' sparade hos vårlöksförsäljare. Ska strax gå igenom dessa och slutligen välja vilka det blir... Kommer blir svårt. Har liksom valt lite för många i önskestadiet hahaha....

Jackpot är helt underbar. Skaffade den första gången för två-tre år sedan och blev direkt en favorit. Kommer jag beställa många nu. Tyvärr kom de inte tillbaka något nämnvärt hos mig i år. Men det spelar ingen roll. En måste-ha-tulpan helt enkelt. Cuban night kommer det också att bli flera av. Snygging. Oh. Man blir som ett barn i en godisbutik när man ska välja tulpaner - eller hur!!!

Lycka till i tulpanhavet!!
/Charlotte
Alla tulpaner är vackra svårt att välja, tur att du har favoriter.
Här på landet har vi nästan som en
rådjurspark, de kommer hit flera gånger om dagen o käkar äpplen.
Ja och på våren blir det tulpaner,
inte kul att gärda in lökarna.
Så jag får njuta av andras tulpaner
Må gott/ Eva
Slörp! Gör samma sak, fast jag kollar på annat. Typ svindyra hundtandsliljor och sånt där.
Marina sa…
Var beställer du? De där mörka gillar jag och jag gillar vita också.

Ska även fylla på med klassiska krokusar och pingstliljor har jag tänkt.

Kram
AnnaHelena sa…
Förra året hade jag Queen of Night. Jag tyckte mycket om dem också innan knopparna slagit ut. När de var fullt utslagna tyckte jag att de blev lite för rangliga och långa. De halvlåg i rabatten till slut.
I år kom de inte tillbaka, så eftersom jag ändå gillade dem så pass mycket så har jag köpt på mig lite nya lökar nu!

Årets ABSOLUTA favorit var en vit lilje-tulpan som heter Trés Chic´.
WOW, säger jag bara! SÅ otroligt vacker och SÅ länge den blommade. Den får bli mitt tips till dig!

Kram // AH
Anna-Maria sa…
Läckra färger! Mina favoriter är Ballerina och Angelique. Jag köpte Queen of mighty i år så jag hopas de blir fina!
Unknown sa…
Mmm, visst är det härligt att börja planera för våren nu! Jag har Queen of Night tillsammans med Spring Green i två rabatter och jag älskar den kombinationen:)
Ha det fortsatt septembergott,
Charlotta

Populära inlägg