Fint besök!

Idag har jag för första gången visat vår trädgård för andra. Självklart har jag haft besök i trädgården men det är första gången som jag har bjudit in andra bloggare och trädgårdinstresserade att komma och titta på just vår trädgård. Inte har jag hunnit rensa ogräs och annat som man kanske vill göra innan man får finbesök .Jag hann ta en vända med gräsklipparen, trimmade kanterna längs rabatten och vips kändes trädgården mycket snyggare.Det är ju så roligt att få prata trädgård med människor som har samma intresse och passion, att det sen dessutom är bloggare som jag har följt gör det ännu roligare. Idag kom Nora med Mina Trädgårdar, Ruben med Rubens Rabatter, Veronica med Sanda Cottage och Nina med Min Rosendröm

När jag går runt och berättar om huset och trädgården slår det mig hur mycket vi trots allt har hunnit göra under de här åren. För sju år sen köpte vi tomten, ett år senare stod huset på plats, andra sommaren såg det ut så här, det gula huset är vårt:


Förra sommaren, kom sista staketet på plats, inte exakt samma vy men nästan.


Mme Platinier väller över staketet. När huset byggdes var hela tomten en leråker. Här en bild när grunden gjordes för sju år sen.


Så här såg det ut förra året när H satte upp sista staketbiten mot vägen.


Det är när jag går runt med andra och berättar om allt vi har gjort, och om alla tankar vi har för framtiden, som jag förstår hur mycket vi faktiskt har lyckats få på plats. Det är viktigt att tänka på det när man ser allt som man fortfarande vill göra.


 För trädgården får aldrig bli fylld med måsten eller bli en stressfaktor. Jag har tidsperspektivet att när F tar studenten då ska trädgården kännas...inte färdig för det blir den aldrig...men så pass färdig att alla projekt är klara och att det som jag gör i trädgården mer blir att möblera om eller  byta ut växter. Ungefär som när man efter flera år bestämmer sig för att måla om ett rum eller byta ut soffan mot en ny.


Jag är så glad över dagens besök, tack alla, det fyller verkligen på energidepån. Veronica här är länken om gul Lejonsvans som jag skrev om tidigt i våras, Gul Lejonsvans.  Hoppas alla har haft en lika härlig helg som jag har haft. 

Kommentarer

Veronica sa…
Tack så hemskt mycket att vi fick komma :) När man tittar på de gamla fotona så får man ett riktigt perspektiv på hur mycket ni har jobbat med trädgården. Så mycket på så kort tid. Jag tycker verkligen du ska vara helnöjd! Och om du fortsätter i den takten så är nog de flesta av dina visioner genomförda inom ett par år :)

Tack för länken!

Kram
Så sant! Man ska njuta av allt man hunnit med att göra, inte bara kommande "måsten".
Så härligt att prata trädgård med bloggkompisar och trädgårdsintresserade. :-)
Jag förstår att ni hade det trevligt. Som du säkert märkte så gör det alls inget att trädgården slokar när det kommer folk med samma passion som en själv.Idéerna och avsikterna syns ändå och inspirerar.Att kunna bjuda till studentfest i trädgården var väl ett trivsamt mål :)
Marina sa…
Det är så roligt att träffa bloggare! Jag har haft några på besök ett par gånger här. Alltid lite pirrigt men alla har varit så trevliga.

Gillar verkligen ert hus och trädgård.

Kram
Ruben sa…
Man tackar och bockar för att att vi fick komma på besök i er trädgård, och kommer gärna tillbaks till våren! Supertrevligt var det!!

/Ruben
Läser din blogg titt som tätt,
du är jätte duktig i trädgårdsjobb.
Säg hur ska det bli längra fram,
helt perfekt.
Det gäller att ha mycke tid för sin trädgård, men man får mycke glädje tillbaka.
Trevligt att annordna en visning.
Må väl / Eva
AnnaHelena sa…
Ni ser ut att ha det så jättemysigt och fint! Så härligt det låter med likasinnade på besök. Det är precis som de ovanståede kommenterar: Inte gör det nåt om allt inte är alldeles perfekt: Idéerna och visionerna syns ändå! Och så Härliga Du själv, som en av de vackra blommorna i er trädgård! Håller med Marina: Gillar verkligen ert hus och er trädgård!

Kram // AH
Vilken mysig trädgådsdag med trevligt sällskap. Det är inte klokt vad mycket ni hunnit göra på de åren ni bott där. Så fint hus & trädgård, inte gör det något om allt inte är perfekt. Det syns ju så tydligt att det är en sann trädgårdsmänniska som bor där ändå.
Ha det gott fina du.
Kram Maria
Lena sa…
En trädgård är väl ett livsprojekt, något som aldrig blir riktigt färdigt?

Och, som du skriver, så mycket ni gjort med hus och trädgård på ganska få år.
Jag är helt säker på att ni, när det är studentdags, känner er "färdiga" att möblera om lite.

Kramar
Nora sa…
Tack snälla för inbjudan, gott fika och en trevlig eftermiddag! Det var jättekul att träffas och att träffa dina andra "bloggkompisar". Kul att träffa H igen också - det var ju minst sagt oväntat:-) Eran trädgård är jättefin - precis i min smak! Skall bli spännande att följa alla era projekt framöver. Vi hörs och syns!
Kram!
Det är verkligen otroligt hur fort er fantastiska trädgård vuxit fram. Man får intrycket att den är mycket äldre än bara 7 år.
Vilket snyggt blombad. Vitaminkick.
Kram åsa
Otroligt vad ni hunnit med på så kort tid, det känns som om trädgården vore äldre.
Ha en bra kväll.
Vivian
AnnCharlotte sa…
Så kul med bloggträff....
Och så mycket ni hunnit på sju år. Det ser faktiskt ut som huset och trädgården är äldre.....
Ha det bra :)
Inger sa…
Trevligt med besök tycker jag också, åtminstone i måttliga mängder. Ni har verkligen gjort mycket på relativt kort tid och jag lovar, det blir aldrig färdigt, tack och lov!
Kram
Jättetrevligt att utbyta tankar och ideér med likasinnade. Vad fint det är med blommorna i vattnet härliga färger. Kram pia
Då hade ni en trevlig trädgårdsstund! Men så mycket ni gjort på så kort tid, bilden med huset och staketet - alltså det ser ju ut som om huset funnits där bra mycket längre tid än det faktiskt gjort. Jättefint!

Kram
Ulrika sa…
Vilket imponerande jobb ni gjort på dessa år, ser döbra ut!! Visst är det kul med besök i trädgården...Vilka underbara höstanemoner, önskar jag hade en sån rugge.

Ha det gott/Kram
Visst har man visioner av hur trädgården ska utformas, men "färdig" det blir den aldrig - fråga mig med en massa år som trädgårdsfanatiker i två trädgårdar! Lagom när man tror att den är klar, då har man ändrat smak, eller sett nått snyggt man vill härma, eller så har ens trädgård blivit "omodern", eller så flyttar man! Det senare gjorde vi efter 30 år i Älvsjö. Vi flyttade till Gotland där vi skaffade oss en betydligt större och oplanerad tomt för 9 år sen. Så nu har man skaffat sig "jobb".....
Anonym sa…
Så kul med en bloggträff! Det finns ju knappt nåt roligare! ;) Och det är helt otroligt vad ni har hunnit med, fantastiskt är vad det är!

Tack för din fina kommentar hos mig. Önskar jag kunde berätta, men det får bli nästa gång vi ses. :) Kram Hanna
Solstrimmor sa…
Det är ett helt fantastiskt jobb ni gjort! Och så mycket sten ni burit! Jag älskar stenarna med kastanjestaketet och den vackra vita rosen som klänger så vackert!

Ha en fin måndag.
Kram Eva-Mari
Det är ju superkul att berätta om det man tycker bäst om för människor som fattar! Som har lika många drömmar och visioner och lust att verkställa. Superkul. Och det är verkligen otroligt hur er tomt blivit så lummig och uppvuxen på så lite tid. Du verkar bo i ett paradis!
M/S Design sa…
Ni har fått massor gjort!!!
Trevligt besök ser det ut att va.
Mariana
Så himla skoj med bloggträff! Ni verkar ha haft en finfin dag. :)
Älskar sådana här inlägg med före och efterbilder. :) Ja men ni har ju gjort huuur mycket som helst! Jag som tyckte att det hade hänt mycket här hos oss... Men det går ju inte ens att jämföra! Här fanns det ju iaf en gräsmatta. :)
Kram, vännen!
Merja sa…
Så kul det är med före och efter bilder! Brukar också ta många kort. Det är då man oftast inser hur mycket jobb man faktiskt redan har gjort. Ser fint ut hos dig. Gillar grinden!!
Kul med en träff med likasinnade:)
Ha en bra dag!

Populära inlägg