Blommig fredag - Aj Aj Aj

Ofta när vi bloggar så blir det ju så att vi visar allt vackert vi har i trädgården. Det eller allt vackert vi vill få till i trädgården i form av olika projekt. Idag ska jag ta ett djupt andetag och visa alla mina Aj och Ups! Först ut är en blivande rabatt bakom en stödmur som nu är full med ogräs.Hemskt är det men tiden räcker inte alltid till. Nästa två hemskheter är, först en klematis och sen mina tomatodlingar.


Mina klematisförsök slutar inte bra. Den här stackarn fick vissnesjuka och inte ens bilden ville bli bra med en konstig vit rand...Jag och klematis funkar inte ihop men trots det gör jag försök på försök. Tomaten fick potatisbladmögel...Aj, är bara förnamnet! 

Sen har vi mina vindruvor. Planterade dom förra året efter konstens alla regler, en vid stolpen vid verandan och en vid söderväggen. Den första, vid verandan har knappt växt något under den här sommaren.


Den andra...


Är helt borta...bara en pinne kvar! De gröna bladen är ett annat Aj. Perenna stockrosor som blommade förra året men i år är det bara blad. 

Tänk att det ibland ska vara så svårt att få till det...Nu ska det bli spännande att se era Aj! Nästa fredag kör vi på temat Tro, Hopp & Kärlek.


Kommentarer

Berit sa…
Det finns många aj,aj i trädgården och dina var inte roliga.
Ha en underbar helg!!
Helena sa…
Aj aj aj det var inte kul ;-)
Mitt inlägg publiceras 00.01 per automatik så det syns inte än...
KRAM o god natt!
Ja Himmel och pannkaka vad många mindre lyckade delar, projekt, planteringar och ja allt möjligt man har :-)) Å det är skönt att veta att de flesta av oss har det. För det är bara mänskligt :-)))

Önskar dig en trevlig helg!!
Kram
Charlotte
Lantloppan sa…
Det kanske är bra ändå att allting inte blir som man vill annars hade det ju inte varit någon utmaning :-) Men hoppas du slipper potatisbladmöglet nästa år...
Ha en bra helg!
/Liv
Ninnis sa…
Ajajaj...inte kul men igenkännande...=)

Ha en bra helg !

Kram Ninni
Leena sa…
Nej, det blir långtifrån alltid så som man har tänkt sig. Och helt egoistiskt så tyckte jag att det var en tröst att se att även du har mindre lyckade projekt. Fast ibland kan det ta sig efter ett tag, förra året "dog" en av våra klematisar helt så vi gick tillbaka till Plantagen där vi hade köpt den och fick en ny. Och i år kom båda två upp! Och den som "dog" förra året har torkat ihop igen, efter att ha blommat riktigt fint.
Ha en skön helg!
Eva Linnea sa…
Min tolkning av temat kanske är på gränsen till "godkänt", men det är spännande att se vad det första är som man tänker på när du ger temat för veckan därpå. En toppenskön helg i trädgården önskar Eva Linnea
Katarina sa…
De mindre smickrande delarna av en trädgård skulle man ju vilja trolla bort, men det är svårt. Lyckligtvis dras det mänskliga ögat till sådant som är vackert och så länge de delarna överväger är allt ok.
-Roligt tema!
Ruben sa…
Men, tänk om du lyckades med ALLT, då skulle det ju vara outhärdligt att besöka din trädgård! ;-) Det blir nog complexis grandes ändå!!

Väldigt bra tolkning!!

Ha det gott!
/Ruben
Veronica sa…
Så blir det säkert i alla trädgårdar! Kanske! Jaa, det såklart inte i min för där är det perfekt, ingen vissnesjuka och inte ett enda ogräs ;)

Kram
Det är inte alltid som det blir som man tänkt sig. Men vad gör det? Man försöker igen och igen och förhoppningsvis lyckas man till slut:)). Hoppas du slipper skadorna nästa år! Jag körde på ett mera bokstavligt Aj hos mig:)).
Ha en fin fredag.
Kram Maria
Malin sa…
Hej på dig!
Ja men det var väl inte så farligt... men jag förstår dina ajajaj. Kul tema du valt!
När det gäller perenna stockrosor så visste jag inte att det fanns ens. Som du säkert vet så blommar de år två då de fröar av sig för att ge ett mellanår utan blommor och sedan blommor de igen... Kanske är det frösådder från förra året som du har att se fram emot nästa år. Jajaja... vi får se.
Ha en skön helg
Kram Malin
Turid sa…
Det er jo godt å få en bekreftelse på at ingen er perfekte :) Det er jo mye glansbildeblogging i blogglandia. Jeg bidrar med stygge høstplanter og en link til et gammelt innlegg som viser hvordan vi har det innendørs, hi-hi. Likte temaet denne fredagen veldig godt.
Takk.
Ønsker deg ei finfin helg.
Magdalena sa…
Vad tråkigt med dina vindruvsrankor.Jag själv har misslyckats totalt med min trädgård i år, men jag får ta nya tag till våren. Och hoppas på att man mår bättre då.

Ha en underbar hösthelg!
Gela sa…
Vad befefriande att se ditt inlägg!!!!!!!!!!! Mina tomater har också fått potatisbladmögel verkar vara svårt att klara sig undan det hittar du tips så dela med dig!!!! Och dessa halvfärdiga rabatter dom har jag många av, har insett att nästa år skall jag försöka begränsa mig till att odla BARA det vi verkligen äter och sen odla det i rätt mängd. Och försöka bli av med potatisbladmöglet.... få se hur det går. ha en fin fin fin dag/Gela
Ja, ibland glömmer man bort att nästan alla har det så när man tittar på bloggar och allt är perfekt. Kram
Anonym sa…
Så skoj att du tagit över efter Katarina. Dagens tema var så skoj så jag hänger på. Visst skulle det vara nyttigt att visa mer av fulhörnen till vardags, det blir ju lätt en förskönad bild man visar för omgivningen, de flesta har ju det där i sin trädgård. Lätt att få dåligt samvete av alla perfekt trädgårdar på blogglandia ;-) Ha en riktigt skön hösthelg !
Lisa/Lisas trädgård
carinaon sa…
Skönt att se att inte allt lyckas för andra heller. Det är det som är spännande och som gör att man blir så glad när man lyckas1
Kram Carina
ulla laiho sa…
Aj aj aj - lyckas inte lägga in en länk.

Mentala skygglappar och närbilder döljer många tillkortakommande i trädgården - skönt att man är i gott sällskap.
Unknown sa…
Fniss, himmel vad skönt att se att man inte är ensam om alla dessa tokiga klavertramp:) Jättekul tema idag, tack!!!
Ha en skön helg,
Charlotta
Aquilejans sa…
Inte kul alls, ajajaj!
Ha en härlig fredag!
Oj, vad många aj du fick till! Ogräs är ju aldrig kul (har jag tyvärr fullt av!) och tomaten - verkligen trist, men jag tror att den första vindruvan kommer att bli jättefin, om du ger dem lite tid, men den andra ser ju inte så hoppfull ut... Sedan det där med perenna stockrosor, det finns en gul sort som ska vara det... mer eller mindre, skulle jag säga - det du har där ser ut som frösådder och (då de oftast är bienna) kommer säkert blomma fint nästa år! Fast det är ju positivt då kan det bara bli bättre! :) Jag gjorde en liten annan tolkning en dig av temat förresten, får se hur det tas emot... Aj! Ha en trevlig helg! :) Mia
Ler igenkännande då jag ser dina aj i trädgården :=)
Fula hörn och vissna eller misslyckade växter finns även hos mig. Du har helt rätt att dom visar man sällan eller aldrig.

Bra tolkning av veckans tema.

Trevlig helg!
Anonym sa…
Känner igen mig i det du berättar. Vissa år och vissa växter vill inte alltid.
Jag o klematis är inte heller en så lyckad kombination...vet inte hur alla andra lyckas så bra med dom!
Nej, ibland blir det inte som man har tänkt sig, men man får inte ge upp - plötsligt händer det !
Ingmarie We sa…
Fina foton av aj-aj-områdena! Det var inte roligt med clematis drabbade av vissnesjuka! Klipp ner dem och korsa fingrarna. Ibland kan de rätta till sig efter något år eller två. Ha en bra helg.
ulla laiho sa…
Ref tidigare kommentar - fick till länken till slut.

Trevlig helg!
Marina sa…
Det är alltid lite skönt att se andras mindre lyckade område. Det är konstigt med oss människor men jag tror inte jag är ensam om att tycka det är skönt och befriande.

Ha nu en riktigt skön helg!

Kram

Cika sa…
Allt går inte som man tänker sig!
Intressant att olika förhållanden gör så olika växter svåra att lyckas med..
Trevlig helg!
/Cika
Kul att få klura på dina teman...
ha en fin helg
Kram Åsa
Unknown sa…
Vet inte vad det är men vi har också svårt att lyckas med klematis. Antingen vissnar dom eller så äter larver upp allt grönt eller en härlig kombination av vissna och bli uppäten. Du får finna tröst i att det är fler som har samma bekymmer:)
Charlotta sa…
Oj,oj,oj fram med "misslyckandena" i ljuset och försök att skratta åt eländet. :) Ha en skön helg!
Heisann!

Aj,aj... har ikke fått med meg at Blommig fredag er på'n igjen- og at du har tatt over etter Katarina!
Jeg har fortsatt med Blomstrende fredag gjennom hele året sjølom det har vært pause. Men nå er jeg lenka på fra i dag med egen og felles post!

Vh Bjørg Nina alias bjorgnin@
Lena sa…
På något sätt är det lite härligt att se dina AJ! Några har vi sett förut, annat var nytt...

Hoppas du slipper alltför många AJ nästa år!

Kramar
Anette sa…
Mina vinrankor har tvekat i flera år, nu har de äntligen böejat växa. Om något år så frodas dina!
/Anette
Kul tema!

Jag tolkade det lite mer bokstavligt...
Men även hos mig finns det så klart fulhörn, ogräs och mindre lyckade saker - utan det vore det väl ingen trädgård tycker jag!

/Helena
Odlarlust sa…
Nej, det är inte alltid lätt att få till det.
Jag tycker att hela min trädgård ser ut mer eller mindre som dina Aj aj och aj...
Ha det gott!
Kram
AnnA sa…
Godkväll!
Det var kanske inte så jag hade tänkt, nä...Men jag har mängder av sådana hörnor...Mitt ajajaj gäller en viss växtgrupp med mer eller mindre rivighet... Ja, gissa du vilken, inan du tittar efter...
Ha det gott&trevlig helg!
hälsn
AnnA
AnnaHelena sa…
SÅ rolig läsning på det här temat! Det är så befriande skönt att se att alla kan misslyckas. Underbart!

Kram // AH
Ulrika sa…
Ojojoj, det var många ajajaja här! Fick ett tips på klematis, har inte provat det själv än dock. Men man ska plantera klematisen, ta en petplaska och klippa bort toppen och botten , sen klippa upp den på långsidan och trä på den runt grenarna nere i jorden runt klematisen. fyll denna med grus/sand upp till jordytan, ska vara bra mot vissnesjuka och annat. Och hon som kom med tipset har underbara klematisar! Ge inte upp än!

Kram
Så fint et tema! Jeg har nå moret meg stort over en rekke blogger, kanskje det blir en tur ut med kameraet for meg i morgen også, gudene skal vite det er nok å ta bilde av her ;)
Anki sa…
Trist med potatisbladmögel och ajajaj så tråkigt med vinrankorna och clematisen...
Lite befriande att se att fler än jag har problem med clematis...
Ha en trevlig helg!
ormbunke sa…
Du har så rätt. Det är ju inte så kul att visa de fula hörnen. Men vissna blommor kan bli rätt läckert på bild. Ha en bra fortsatt helg.
Anonym sa…
Ajajaj! Jag fick inte till något blommigt inlägg den här veckan heller... Men det har varigt himla roligt att kika runt på alla andra ajajaj-historier! :)
Man måste misslyckas ibland också annars tror jag man tröttnar. Tänk om allt skulle bli klockrent vid första försöket. Inge spännande alls! ;)
Stooor kram, fina du!

Populära inlägg