Kanske en Ronaldo?

Hej! Jag heter Hélena. Jag är tulpanist! Helt fast i träsket, tulpanträsket. Det finns ju så mycket vackert. Just nu funderar jag på om jag ska köpa Ronaldo för att komplettera mina inköp av Queen of Night och Jackpot. 


Funderar också på hur jag ska göra med rabatterna och vad som ska vara var. Allium Purple Sensation, jättestäpplöken och tulpanen Maytime är på väg. Frågan är om jag ska köpa in Purpur Flag också. 


Förra året hade jag mina Purple Sensation i en av verandarabatterna...


 ...och jag funderar på att flytta alla lila bollar till den blivande spaljeäppelträdsrabatten. Att fylla hela den med lila stora och små bollar, lila och rosa tulpaner. 


Ronaldo då? Jo, han skulle kunna få bo ihop med de andra mörka skönheterna i verandarabatten, så båda rabatterna får samma stuk. Tror nog att Ronaldo skulle trivas bra där!

Kommentarer

Inger sa…
Wow, nu har du kommit till mina färger, de riktigt mörka, men de behöver ju blandas upp med något ljust. Kul att planera, eller...
Kram
Visst är tulpaner underbara. Jag har också köpt massor av tulpanlökar och ska snart plantera dem. Köpte bl.a queen of the night. Kram Therese
Marina sa…
Men alltså hur tänkte du när du skrev hos mig var du beställt lökarna? Nu kommer jag bli pank. SÅ mycket fint!
:)
Måste gallra nu innan jag skickar beställningen.

Tack o kram!
Ronaldo blir säkert nöjd med placeringen:-)
Vårlökar är underbart, fick i helgen fina vita alliumlökar som jag går och funderar på var jag ska sätta. kram Sophia
Lena sa…
Hej!
Jag heter Lena! Jag har trädgården full av rådjur och kan inte bli tulpanist ;)

Det ska bli spännande att se hur du jobbar med spaljeäppelträden och jag ska kolla om jag ta upp stenläggningen utmed muren för egna äpplen. Jag måste i så fall hålla träden riktigt låga, men det kanske går?!

Kramar
Fröpåsen sa…
Får man fråga var du beställer lökar? Ikväll frågade jag sambon vad vi har för lökbudget... Så vackert inlägg du gjort!
Ulrika sa…
Åhh nu har du gjort så jag nästan är pank....fniss. Jag vill ju ha alla du visar så jag klickar som en galning på www.tulpanen.se
Hur många planterar du varje år egentligen?

Kram Ulrika
haha, alltid något att vara fast i - alltså tulpanträsket. Det ser ju lovande ut i dina collage!

Kram
Veronica sa…
Hej, Jag heter Veronica och är inte (Tyvärr) fast i tulpanträsket....

Dock försöker jag efterlikna detta med allium och narcisser! Det blir tyvärr inte så mycket färglatt som dina men "en gör så gott en kan" ...... Allvarligt! Skitsnyggt kommer dina rabatter att bli :)

Kram och jag ser fram emot Blooming Friday i morgon!

ps Hur lägger jag in bloomingfridayloggan i min blogg? ds
Jag väntar fortfarande på min leverans av tulpaner. Jag har grävt en ny liten rabatt. Där ska de planteras. Sweet love i skirt rosa med blå pärlhyasint till.
Jättefint med tulpaner men ändå så har jag har nästan inga planterade i mina rabatter ännu. De senaste två höstarna har jag pluggat på hösten vilket gjort att jag inte haft någon tid över för höstplanering.

Det är väl en av nackdelarna med trädgårdsintresset att just planeringen och allt tänkande tar väldigt mycket tid.

Kram
Nina

Populära inlägg