Under eken!

Efter en tidig frukost, F vaknade 4.30 men vi gick inte upp innan klockan visade 5.30 någon måtta får det vara, gick jag ut i trädgården och fortsatte med att höja rabatter. Idag blev det verandarabatten som går i rosa/lila. Jag hann mycket och är nästan klar. Egentligen är det helt fel tidpunkt eftersom solen verkligen gör det hett för nyflyttade växter men rabatten är full med höstanemoner så jag kan inte vänta till hösten. Att vänta till nästa år är otänkbart. När F sov sin tupplur tog jag mig en stund med kameran och macrot.
Jag älskar verkligen mitt macro, det blir som en ny värld som öppnar sig. Den här löken satte jag i höstas, kommer inte ihåg vad den heter, och finns i vita rabatten. Den ger ett ljusrosa intryck fast H tycker den ser ljuslila ut. Min första ros har slagit ut, Louise Bugnet. I år har hon fler knoppar än någonsin och hon doftar ljuvligt.

Under eken är en av trädgårdens mysigaste sittplatser. Här känner jag ett lugn och man har vacker utsikt över sjön. Dessutom ser man flera av rabatterna och huset. Eken är stor och det är något visst att sitta under denna jätte. F och jag har börjat med att sitta där och äta mellis. Han pekar ofta på eken och säger Uhj, kanske känner han samma sak.

Dessutom tror jag han tycker om att sitta på en riktig stol som en vuxen. Han är för söt när han koncentrerat äter sitt mellis så rak i ryggen och med benen rakt ut. Tittar på mig då och då, ler, pekar på eken och säger:
- Uhj!

Kommentarer

Det ser verkligen ut som en härlig plats. Och fin utsikt med nya staketet:)
Nina sa…
Jättevackert!! Jag skulle också behöva höja rabatter, det sjunker undan rejält tycker jag. Trevlig helg.
Stina sa…
Hej!
Vilken härlig blogg! Den hamnar i min blogglista direkt. Er trädgård ser helt ljuvlig ut! Önskar att jag hade lite mer lera.... Louise Bugnet står på inköpslistan!

Ha en härlig helg!
Stina
AnnCharlotte sa…
Vilken mysig sittplats....staketet är helt perfekt...
Bara man vattnar och har lite överseende med att blomningen kanske dröjer lite så går det väl att flytta om växter lite närsom.....
Ha det bra :)
Marina sa…
Vilken härlig plats under trädet. Klart man vill sitta där och njuta, stor som liten.

Kram!
Cecilia sa…
Hej!

Åh det ser så otroligt fint ut! Så ljuvligt att ha den vackra utsikten i sin egen trädgård!
Apropå rabatterna, jag svarade på din fråga på min sida, men skriver ett kort svar här ;)De rostiga kantstöden kommer från en skrot. Hade jättetur och hittade!
Kramar från Cecilia & Villa Hortensia

Populära inlägg