Ryktet går...

Tror minsann ryktet att vi ska bygga damm har spridit sig. Imorse när jag tittade ut genom dörren så mötte jag ett andpar som strosade omkring och undrade vart dammen var?


Efter ett tag så badade de i fågelbadet och sen la de sig ner och vilade lite i solen. De bestämde sig för att spendera förmiddagen i vår trädgård, knallade runt lite och mös mest hela tiden. Trevligt att ha besök, ni får gärna komma igen!


Solen sken och jag fullkomligt älskar dagar som denna. En hel dag fylld med sol, trädgård, vänner och trevligt häng. Tulpanerna i Sissinghursrabatten är riktigt på G.


Det är extra roligt att se de blommor som jag en gång köpte för att ha vårblommor inne få en ny säsong i rabatterna. Här en primula som stod på fönsterbrädan för ett par år sen.


Eller hyacinterna som jag hade på verandan förra året, då såg det ut så här:Nu på väg upp i Regnbågsrabatten och jag ser otroligt mycket fram emot att se dom. Har aldrig haft hyacinter i rabatten förut. 


Gullvivorna är också på gång och de är så fina. Tänker varje år att jag måste ha fler gullvivor, varför skaffar jag inte fler gullvivor?


Annars har jag gett Helvetesön en ny omgång och nu är det inte längre någon tvekan om vem som leder kampen. En liten tårtbit kvar och sen är det dags för markduk. YES!

Kommentarer

Veronica sa…
Såklart du vinner kampen mot helvetesön!
Och det är bäst att du skyndar på den där dammen när du ändå håller på att gräva för har du änder på tomten utan damm är det bara att tacka och ta emot!
Men de vill faktiskt ha nånting att plaska i för att stanna

Kram
Marina sa…
Vilket trevligt besök ni fick. Då vet vi alltså att djungeltelegrafen når även djurens värld ;).

Kram
Inger sa…
Trodde inte det var så lätt att få hyacinter att trivas i rabatten, fint! En härlig tid nu, hoppas på sol i morgon, idag mulet och blåsigt.
Kram
Malin James Dufvenhed sa…
Vad roligt med så fint besök!
ellan sa…
Djungeltelegrafen är snabb och det är klart att ni ska ha damm. :-) Fast jordkällaren kanske är först på listan?
Dammar är härliga. I vår är näckrosorna på väg och miljontals grodägg ligger och guppar vid ytan. Däremot har vi ofta besök av häger, vilket inte är lika bra förstås.
Ha en fin söndag
Carina sa…
Åh vad mysigt med besök....det har jag också fast inte av änder...hihi....kolla om du vill se vad....
Vad kul att läsa att det är fler än jag osm planterar ut alla jul- och vårblommor....jag blev så full i skratt för här hos mig blommar det gamla primullor ute nu, både vita, gulla och knalllröda! Känns härligt när de kommer igen...och så såg jag att en liten tulpan jag hade som bordsdekoration hade överlev sorkens framfart och blommar nu...glad blir jag.....och jag kan lova dig, hyacinter utomhus är ännu bättre än inomhus....så häftig känsla när man sitter och fikar och så kommer det hyacindoft förbi näsan....jul på våren.....
Ha en skön helg och lycka till med dammen.
lavendia sa…
Vad det det de snattrade om? Jag hörde det också. Hoppas de återkommer när det finns vatten också.
Louise sa…
Vad mysigt med lite djurliv i trädgården! Gissar att andparet inte ställer till det så mycket, inte som rådjur och kaniner kan göra. Vad skönt att kampen snart är över, heja, heja!

kram louise
Almbacken sa…
Så charmigt! Man blir så glad när vilda djur vill vara i den egna trädgården.

Så kul med före- och efterbilder på ert fina hus.

Kram,
Maria
Luna Ek sa…
Ett andpar på besök betyder lycka och romantik i Asien. Kan inte bli bättre.

Trevlig vecka
Luna
AnnaHelena sa…
Ja, du ser! Såna där rykten sprider sig snabbt! Vad blir det härnäst för badgäster, måntro...? :-)
Det känns bra när lökväxterna får leva vidare i rabatterna efter blomningen inomhus. Snacka om valuta för pengarna! Jag sätter också ut hyacinter, påskliljor, vivor och pärlhyacinter och de kommer alltid så snällt året därpå!

Kram // AH
Väldigt fina kort på änderna. Man kan riktigt se solen blänka i deras fjädrar.

Populära inlägg