Jag vill ha tålamod och jag vill ha det NU!

Jag har alltid varit en person som har tusen järn i elden och som vill att allt ska bli klart, helst igår! Tålamod har aldrig varit min grej! När jag började med trädgården undvek jag vissa växter eftersom det skulle ta för lång tid innan de blev stora. Helt galet, jag vet!

Vårt hus för nio år sen
Nu efter flera år med trädgård så har jag fått ett annat perspektiv. Jag kan se tjusningen med att följa ett träd som växer sig större och större. Jag har fått mer tålamod med att saker och ting tar lite tid. 

Vårt hus idag! Hade varit roligt att visa när rabatterna blommar men vem orkar vänta till dess...
Jag märker att det smittar av sig i jobbet också. Allt behöver inte vara klart igår...det räcker med i morgon! Nästa fredag är temat - Svart!

Kommentarer

Hans sa…
Tålamod? Ja men då passade ju mitt senaste inlägg som handen i handsken, för mitt tålamod med vintern är snart slut...

Ha det gott!
Visst är det så att man lär sig att ha tålamod när man har trädgård! Vi trädgårdsmänniskor är nog ett ovanligt tåligt släkte. Ha en skön helg/ Titti
AHA!! Så det är trädgård man ska skaffa sig för att få tålamod! Ja, det kan vara värt ett försök! ;)

Härligt för dig att det fungerat! Tålamod är allt bra att ha...jag har verkligen inget alls!

Ha en skön helg!
Ninnis sa…
Håller med föregående talare....en stor portion tålamod behövs när man vårdat en trädgård....men allt runt om som tex vädret kan vara tålamodsprovande.....=)

Trevlig helg !

Kram Ninni
Lotta sa…
ÅH, vilken vacker förvandling din trädgård genomgått och jag förstår att den nog alltid kommer att vara i förvandlingsfasen för så är det nog med oss som gillar allt som har med trädgård och växter att göra! Gillar verkligen din kommentar att allt behöver inte vara klart i går utan i morron (fast det vore kul om det gick lite fortare ibland)
Ha nu en härlig trädgårdshelg!
Kram Lotta
Ruben sa…
Har också tänkt som du, att det tar sååå lång tid för vissa träd och växter att bli stora, och därför inte satsat på sådana. Det får man ångra!

Ha det gott!
/Ruben
Oftast vill man att allt ska hnda snabbt, men det finns ju en tjusning i det långsamma också.
Ha en fin fredag i regnet.
Kram Maria
Heisann!

Så rart, det der med tålmodighet kommer med åra. Nå er jeg blitt så gammel at ordtaket, Ikke utsett til i morgen det du kan gjøre i dag, til Utsett til i morgen, det du ikke trenger å gjøre i dag!!! Unngå stress!
Ha en go´hælj der du bare koser deg ☺️
Bra att du kan ha lite mer tålamod nu.Men kan vara svårt när jobb och familj ska samordnas så allt fungerar.
Kram.
ellan sa…
Tålamod. Eftersom jag har värdelöst tålamod så var det nästan jobbigt att resonera kring det... :-)
Ha en skön helg!
Jättevackert hus du har! Trevlig helg!
lavendia sa…
Tålamod kommer nog med åren. Och vill man ha växter så innebär det nog att ett visst mått av tålamod får man ha. Trevlig helg! Jag tycker vädret är tålamodsprövande.
Anita sa…
Känner igen det där med att undvika växter som skulle ta för lång tid innan "dom blev något". Skönt att tålamodet verkar bli bättre ju äldre man blir :) Och, ert hus är så fantastiskt vackert.

Ha en skön helg!

Kram Anita
Härlig tolkning som jag känner igen mig i.
Ja, och vill ju så gärna se en bild då rabatterna blommar... väntar tålmodigt. =oP
Allt gott!
/Katarina
Tiden går snabbt när man har trädgård, en gång i tiden hisnade jag över att det skulle ta sju (!!!) år innan krolliljefröna var stora lökar som skulle orka blomma. Men under tiden har man ju annat att titta på och vips! så är man där. :) Fast det tog det några år innan jag insåg och tog tag i de där långtidsprojekten och långsamväxarna...
Om man har dåligt med tålamod är mitt bästa tips att köp lite större träd från början och "tjäna" flera år. Det är inte alls så dyrt som folk brukar tro. Vi köpte t.ex. en 1.75 hög Ullungrönn för tio år sedan. I dag är den 5-6 meter hög och i praktiken färdigvuxen. Har för mig att vi betalade några hundra mer än den "vanliga" lite mindre storleken i plantskolan. En av de bättre trädgårdsinvesteringarna vi har gjort, helt klart.
Hoppas du får en riktigt fin trädgårdshelg!
Kram Kristina
Zauberpalme sa…
Thank you for hosting. Happy friday ⚛
Det där med tålamod och träd är lite knepigt. Man måste verkligen ha bra tålamod. Jag har faktiskt sått flera träd från frön och dom växer fast det tar lite tid. Ha en fin helg/Carita
Eva Linnea sa…
Jag älskar före/efter-bilder. Då ser man verkligen vad som blivit gjort och hur stor skillnad det har blivit. Vilken skillnad det är mellan bilderna. WOW! Men visst vill man att det ska vara gjort NU ..... ALLT!
En skön fredag önskar Eva Linnea
katerchen sa…
Geduld..
die Zeit bringt sie uns bei..

LG vom katerchen zum Wochenende
Jo man ångrar sig lite så här i efterskott. Tålamod är ju inte min grej alls. Kraaam Pia
Charlotta sa…
Det har verkligen blivit vackert i din trädgård. Tålamod är ju bra att ha, men ibland är det lika viktigt att saker händer. Det är väl balans som gäller för det också, som i allt annat. ;)
Ha en fin helg!
Ha ha jag köper inte heller långsamma växter. Dessutom gäller survival of the fittest. Dödar inte en sommar utan bevattningshjälp så härdar det!
Trevlig trädgårdshelg!
AnnA sa…
Ja, tålamod är en dygd som passar trädgårdsmänniskan bra, då en trädgård aldrig blir riktigt färdig.
Ha en skön helg!
hälsn
AnnA
Tålamod är ju tyvärr en dygd som alla trädgårdsmänniskor borde besitta. Jag önskar själv att jag fått lite mer tålamod. Väljer bort att odla en del som jag tycker tar för långt tid från handling till resultat. Med ålder kommer förhoppningsvis visdom...:-)
Ha en härlig helg1
Milla
Tålamodet växer med trädgården ... eller är det med åldern? Nä, jag vet faktiskt inte men nog önskar man att allt ska växa fortare än det gör.;-)
Ha en fin, fin helg!
Årets bästa inläggsrubrik, Helena!
Kram
Katarina
Annika sa…
Tålamod är en dygd sägs det, men jag tror att en viss otålighet är bra - det driver oss framåt!
Ha en fin och vårlig helg!
Annika
Veronica sa…
Att du inte heller har ett väldans tålamod, var inte direkt helt otippat ;)

Det är tur att man lär sig med tiden att ha lite mer av den varan men antagligen beror det inte på att man blivit duktig och fått supertålmod utan antagligen blir det så att åldern gör det hela åt en....

Kram
Villrose sa…
Ja, hagestell gir en god leksjon i tålmodighet...
Tålamod är inte min starka sida och nog har jag ofta önskat att jag varit medveten och kunnig när jag blev med trädgård för snart 35 år sedan. Att jag då planterat idegranshäcken, skenkamelian, kopparlönnen och en del annat vackert och svagväxande. Till idegranshäcken har jag ännu inte kommit det blev avenbok istället. Den växer nog lite fortare. Nu saknas tid att vänta.
Ha det gott
Birgitta
Haha. Kul! Jag vill också ha tålamod omedelbart.
Mimmi sa…
Har ju läste en antal bloggar som är med på temat och det är alltid lika trevligt att få ta del av de olika tankarna som ett ord väcker. Får man vara med och filosofera? Jag tänker iallafall blogga om svart nu på fredag. Hmm, spännande! :-)

Populära inlägg