Materiell lycka!

Bli nu inte besvikna när jag avslöjar min hemlighet för det är inget omskakande revolutionerande utan handlar om ren och skär materiell lycka. 


Jag har äntligen blivit med en Canon EOS 5D Mark ll, som jag har längtat. Tre gånger har jag hyrt den och nu äntligen har jag en här hemma på heltid. Jag har inte hunnit fota med den än eftersom batteriet står på laddning. Jag köpte inte bara ett underbart hus, jag har dessutom köpt ett helt otroligt bra objektiv. Ni vet ett sånt där som man drömmer om och som kostar ganska mycket pengar, ett Canon 85 mm f/1.2 ll USM. 

Nu kanske ni tror jag har vunnit på lotteri eller fått hybris men jag råkar helt enkelt bara ha en så otrolig tur att en av mina brorsöner jobbar på Canon och får då personalrabatt. 


Objektivet är så ljusstarkt att du kan fota utan blixt inomhus med lågt ISO. Jag satte objektivet på min gamla kamera och tog några snabba bilder på min snälla brorson och hans tjej. För er som gillar att fota så är bilderna tagna med ISO 800 och jag hade nog kunnat testa ännu lägre.


Det som får mig att älska det här objektivet är att det blir så skön oskärpa i större delen av bilden. Om ni tittar på bilden ovan ser ni att J´s öga och hårslinga är skarp men sen blir resten av ansiktet och det runt omkring oskarpt. Det ger, tycker jag, en sån fin känsla i bilden. Porträttbilderna blir så mycket vackrare, tycker jag. Många av mina favorit bröllopsfotografer har just det här objektivet och jag kan inte vänta tills jag får sätta det på min nya kamera 5D Mark ll. 

Inte mycket trädgård i det här inlägget, sorry, men jag är just nu galet lycklig. Ha en underbar helg!

Kommentarer

Rose sa…
Tillykke! Det er et super køb og det bliver spændende at se de nye fotos du bringer fremover :-)
Marina sa…
och jag skriker av avund! Nej, jag är så klart jätteglad för din skull. Man kan bli glad av materiella ting utan att vara ytlig eller liknande tycker jag. Förstår och delar din lycka!

Själv hoppas jag också på att någon gång äga ett annat objektiv än det "vanliga" som följde med kameran.

Ha en härlig lördagskväll!
Kram
Men så roligt.Klart du ska vara lycklig när du nu fått en dröm uppfylld.Bilderna du tog blev jättefina.Måste säga att jag blir lite avis på att du kan ta så bra bilder.hoppas du får många roliga stunder med din nya kamera.Trevlig helg.
Men du, jag förstår dig! Att ha en bra kamera gör fotandet så mycket roligare. Oj, oj, oj. Du är en riktig lyckost! Det är du värd!
Meta sa…
Vad kul! jag kan bara önska dig lycka till och ser fram mot att få se ännu finare bilder från dig.
Kram Meta
Lena sa…
Förstår din lycka!

Fast jag vet inte om det är möjligt att fota vackrare bilder än dem du redan visat här ;)

Kramar
wow. vilken utrustning (dreglar bara liiiiite ;-))
kram åsa
Åh, jag vill oxå ha :) Ska bli kul och se dina bilder framöver.
Passar på att fråga en undran som jag har haft och du kanske kan göra mig mindre konfys. Det är så att jag har överskridit "bildmängden" på min blogg. Står att man kan köpa mer utrymme men jag vet ine om jag har uppfattat det rätt. Hur gör du? Har du köpt till? Kostnad? Är inge kul att behöva radera bilder efter hand. Tar liksom bort halva nöjet med att blogga.
/ Sylvia
Marit sa…
Gratulerer så mye med nytt kamera!
Anonym sa…
Åh så kul, grattis till köpet! Och dina underbara bilder, menar du att de ska bli ännu underbarare nu? ;) Kram från Hanna
Ninnis sa…
Är så glad för din skull...att fota med material som ger en utmaningar och tar en vidare är en ren fröjd...=)

Kram Ninni
Grattis! Vad roligt!! Härligt att du fått det du vill ha, det blir ju så mycket roligare då:)).
Jag tyckte att en helt ny värld öppnade sig, när jag fick en ny kamera i somras.
Jättefina bilder du tagit.
Kram Maria
Nora sa…
Va kul! Grattis! Skall bli kul att se dina bilder nu framöver!
Kram!
Men så roligt!
Stort GRATTIS till den kameran!
Förstår att du är jätteglad.
Superfina bilder!

Trevlig helg!
Veronica sa…
Helena, jag borde gå på fotokurs hos dig! Jag har en Canon EOS enklaste modellen säkert och blir så frustrerad när jag inte ens vet hur jag ska ta foton utan blixt på kvällen :(

Usch vad avundsjuk jag är !

Kram
M/S Design sa…
Förstår att du är glad!!
Hade önskat att jag kunnat hantera en sån, är hopplös på att fota.
Ha de bra
Mariana

Vivishagerom sa…
Gratulerer så mye med kamera! Det er jo så utrolig gøy å ta bilder. Blir spennende å følge med på bloggen din fremover.

Du er hjertelig velkommen til å delta på min fotoutfordring i helgen!

God klem
Grattis till den köpta lyckan. Visst lägger du ut bilder när batteriet är färdigladdat? Skynda, skynda... =P Ha det bäst!
Ingmarie We sa…
Lycka till med den nya kameran! Och med det förnämliga objektivet. Det skrivs så mycket om att det är objektiven som göra hela skillnaden i bildkvaliteten. Det skall bli intressant att få vad du tycker: Hur mycket bättre tycker du din nya 5D-kamera är jämfört med din 40D-kamera? Hoppas du har tid att utveckla detta så småningom.....
AnnCharlotte sa…
Å så kul.....klart man får vara glad för det materiella. Tänk vilken kreativitet dina nya leksaker kommer att generera.....
Ha det bra :)
Oh..... GRATTIS!!!! Förstår att du är till dig :-)))) Kameran är fantastisk. Spännande att få prova på det nya objektivet.

Härliga bilder!!

Stor kram
Charlotte
Katarina sa…
Jag blir göööön av avund. (det växer nog ut ett par nanne grönvall-öron på mig). Bilderna du visar ser ut att vara tagna av någon reklamkampanj, så proffsiga är de.
Lycka till med fotandet. Vi ser fram emot ännu snyggare bilder på bloggen framöver.
//Katarina
Vilken lycka! Det var väl den bästa hemligheten ändå, om än materiell. Jag fick ett 85 mm objektiv till min Nikon D5100 då jag och maken var på försenad bröllopsresa i maj i år. Det blev ett objektiv i försenad morgongåva. Det var den bästa present jag kunde tänka mig. Och inte minst ett lyft för bloggen! Ser fram emot finfinare bilder. Ha kul! Anna
Katarina sa…
Ha, ha! Jag kan inte stava! Undra exakt hur avundsjuk man är om man är gön och inte bara grön??
Ha så kul med kameran hur som helst.
Anita sa…
Har varit lite stressad i veckan och inte hunnit in och titta på din hemlighet förrän nu. Och vilken hemlighet! Vilka bra bilder trots det höga ISO-talet. Helt fantastiskt. Oj så mycket roligt du kommer att ha med den godingen. Och som du kommer att längta till våren och sommaren och alla underbara trädgårdsmotiv. Fast du kommer säkert att hitta fina vintermotiv också som vi kommer att få njuta av.

Stort Grattis till din nya kamera!

Kram
Anita

Populära inlägg