En trädgårdshelg!

Vem hade kunnat ana att jag skulle få vara så mycket i trädgården den här helgen. H och F är sjuka, svinkoppor, och jag passade på att vara ute. Idag har jag planterat fler lökar och eftersom jag hade en hel massa kvar och inte riktigt vet hur många som kommer upp i Regnbågsrabatten nästa år så bestämde jag mig för att testa krukodling á la Ruben  och Charlotte! Massor av krukor fylldes med lökar.


Alla dessa skönheter och Ronaldo väntar nu på våren.


I hörnet av farstuverandan och huset, där regnet inte når, det är vindstilla från nordan och värme kommer från plattan från huset, där står vårlyckan och väntar. Jag ska bädda in krukorna lite mer med löv och annat värmande under veckorna som kommer.


Jag har fortfarande kvar lökar av Ronaldo så jag ska nog ta och testa det där med att driva upp några för att ha inne tidigt på våren. Det var inte bara tulpaner som hamnade i jorden idag. Vitlöken kom äntligen på plats i två rader på var sida om gräslöken.


Som vanligt när jag går runt och stökar och städar kommer jag på saker som jag vill utveckla och förändra. Idag tänkte jag mycket på att jag vill ha mer vintergröna växter och växter planterade i tunnor och krukor. Jag har ett ekfat med kryddväxter och det är vackert!


Daggkåpan har frösått sig själv och  trivs. Ska nog ta och läsa på lite under vintern om att plantera större växter i krukor. Vilken härlig trädgårdshelg jag har haft som fyllt mig med massor av inspiration och idéer.

Kommentarer

Underbart med lite trädgårdstid! Jag fick ju det i går och det kändes så skönt. Roligt att läsa om dina planteringar, mycket snygga tulpaner du har där:)).
Sweet Love är en höjdare:)).
Vad roligt att du gillar pioner:)). Jag har skrivit svar i mitt inlägg, men skriver här också till dig: Plantera grunt, max 5 cm djupt ska "ögonen" vara, bottna gropen med tex crysan eller benmjöl. Om du vill gödsla på våren med tex kogödsel, gör det i en cirkel runt och inte direkt på rötterna. De kan brännas. Plantera gärna på hösten. Jag har två Bowl of Beauty och två andra pioner där, kanske 40 cm i mellan. Mina pioner är nog två år eller tre...lite osäker, minnet sviker:)). Lycka till.
F & H får krya på sig.
Kram Maria
Marina sa…
Det kommer vara så fint hos dig när alla lökarna blommar.

Inte kul att familjen är sjuk men bra att du hunnit med mycket där ute.
Jag var en sväng i Lugnet idag och det var skönt.

Kramar
Tänk vad många tulpaner du har satt. Vad fint det ska bli. Härligt med trädgårdstid men synd om sjuklingarna.

Kram
Byronesse sa…
Skönt att du fått vara frisk iaf och att du kunnat få några goa stunder i trädgården.

Kramar/Em
Trivsamt! Skulle kunna köpa hur många lökar som helst är jag rädd för. :-)
That's a good idea to plant the remaining Tulipa in pots. The sheltered corner will be a good place to overwinter them, and you should have some beautiful Tulipa blooms early next year. You got alot done this weekend. My bulb planting spree had to come to an end when the snow came.
Törnrosa sa…
Visst är det härligt att kunna töja lite på trädgårdslivet, ända in i november. Helt andra sysslor nu, och andra tankar. De friare ytorna, efter frostens naggande på växterna, föder idéer och inspirerar. Sen blir de inte alla gånger genomförda när väl nästa vår kommer. Men strunt samma, kul är det att planera och drömma.
Hej hopp!
Oj, så många tulpaner, det är så man knappt vill vänta till våren. Typ ut med hårtorken och driva på.....
Agneta kram
AnnaHelena sa…
Jag ser fram emot "efter-bilden" på din lökplantering. Så underbart vackert det kommer att bli med alla tulpaner där under äppelblommen..Tänk!

Kramar // AH
Veronica sa…
Mmmm, med det här vädret är det bara att fortsätta! Jag trodde jag oxå skulle pausa men helt plötsligt har jag fått ny energi......

Psst, you are a winner ;)
Anna sa…
Åhhh, dela med dig snälla när du läst på! Jag har ett antal stora krukor med växter, men efter ett par år tappar de orken och krukorna är fulla med rötter, hur gör man då? Jag funderar på att bygga "krukor" som använder det tomma utrymmet under vår höga altan så det inte blir en altan utan en upphöjd trädgård med träd med vackra stammar (glanskörsbär, himalaja björk, rönnsumak mm) och vintergröna växter blandat. Jag vill ju dock inte att de ska må dåligt efter några år....

Tack för all inspiration!
Solstrimmor sa…
Det blir ljuvligt hos dej i vår! Jag har för första gången petat ner lökar i stor kruka jag också... fast bara en!

Ha det gott!
Kram Eva-Mari
Gillar också att odla i stora krukor och nu när jag hittat dom som är gjorda av någon slags frigolit och vintersäkra kan jag odla så mycket jag vill.Har ju två med rosor i så nu får vintern visa om det går bra.MVH
Laila sa…
Det kommer att bli urläckert med de gammelrosa tulpanerna där i hörnet! Himmel, vad mycket du har hunnit med! Själv hoppas jag att plusgraderna håller sig kvar till slutet av veckan när jag behöver fixa det allra sista i köksträdgården på landet. Nu är det barnbarnsdagar i stan:)
Kram
Lena sa…
Det ska bli kul att se din trägård i vår, den borde ju fullkomligt explodera av färger!
Jag skulle kanske också sätta lök i krukor, jag har ju en hel del som är tomma nu efter sommaren. Och skydd under arbetsbordet på atriumgården. Löven har jag dock sopat undan, jag får väl gå ut i skogen och hämta.

Jaaaa, det vore super om du vill lära mej något om hur man får ut fina bilder ur kameran.
Vi ska hålla oss hemma över jul och nyår och förhoppningsvis är jag ledig hela skollovet så någon dag ska vi väl kunna få till?!

Du hittar ju till mej och jag till dej så vi kan väl bestämma var vi ses lite längre fram.

Kramar

Populära inlägg