I´m in love...

... i mitt nya objektiv! När jag fotade Em så fick jag låna min brorsons objektiv, Canon 50 mm f/1.8. En liten plastleksak som jag i ärlighetens namn inte trodde mycket på. Efter att ha fotat Em hela dagen med leksaken så var jag såld. Det blir så härlig oskärpa på bländare 1.8. Idag åkte jag och köpte mitt eget.


Trädgården har inte förväxt sig under veckan vi har varit borta. Tror att allt rensande och putsande jag gjorde innan jag åkte gjorde verkan. Fingerborgsblommorna jag sådde i våras blommar för fullt.Riddarsporrarna är inne på sista versen. De här svarta frösådde jag för ett par år sen. Se hur läckert objektivet skapar oskärpa i bakgrunden.Alla mina rosenskäror som jag frösådde kom ut sent i rabatten. De är inte stora men de har börjat blomma. 

Annars sitter jag och redigerar bilder från bröllopet och skapar en ny hemsida där jag kan visa upp  porträttbilder. Har blivit helt såld på att fota bröllop/porträtt och kan mycket väl tänka mig att fota ett par bröllop per år. Att fotografera människor är en helt annan sak än att fota blommor. Blommorna står snällt där och väntar. Jag kan ta hur många bilder som helst och pröva mig fram. Det är roligt med kontraster och jag lär mig massor!

Kommentarer

Nora sa…
Vilka härliga bilder! Jag gillade speciellt Dahliorna, jag är lite svag för Dahlior nämligen:-)
Kram Nora
Coquina sa…
Jättefina bilder, du är duktig =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya Ib Laursen-tävling =)
Underbara bilder du bjuder på! Min rosenskära blommar inte ännu på ett tag :) men när den väl blommar så blommar den långt in på hösten. Ha en skön helg/Lena
Det är härliga leksaker det där :-))) Jättefina bilder du tagit!! Spännande med namneriet. Kul. Kul.

Stor kram
Charlotte
Kamerakärlek. Härligt det där minsann.
Du kan väl länka till ev nya sida. Jag har inte fotograferat människor särskilt mycket. Skulle också vilja prova. Nytt tänk. Nya idéer.
Kram Åsa
Vackra bilder, och grattis till nytt objektiv! Kul att du vill plåta bröllop, det tror jag du är bra på, för du är bra på människor. kram Sophia
Underbara foton . Duktig du är. Kram
Lotta sa…
Oj, så mycket kul jag hade att läsa ikapp här! Tiden räcker inte riktigt till så här års.
Underbara bilder du fotat kan tro det var kul att leka med objektivet. Gillar verkligen den svarta riddarsporren, har inte sett den tidigare.
Önskar dig en fin söndag.
Lotta
Så kul med nya delar till kameran.Bilderna blev läckra.Alltid lär man sig något nytt .MVH
Anonym sa…
Wow, så coolt med det nya objektivet, och bilderna blev fantastiska! Så kul att finna en ny passion, ser fram emot att få se din nya blogg. Jag har en gammal kursare som sadlade om till bröllopsfotograf, kolla in hennes sida här: http://www.kronfalt.se/
Kanske nåt att inspireras av? ;) Kram!!!
Välkommen åter till fasta land. Väldigt fint dahliaporträtt!Du kommer att sluta som fotograf om du fortsätter så där :)
Vad roligt att du blivit så "tagen" av att fotografera bröllop och porträtt!! Man hör riktigt hur du brinner för det. Grattis till ny hemsida!
Så fina bilder du tagit med nya objektivet.
Ha det gott.
Kram Maria
Charlotta sa…
Att kunna få ett riktigt lågt bländartal är toppen när man vill ha bra bokeh (oskärpa i bakgrunden) och ditt objektiv verkar toppen. Själv får jag min 2,8 med mina kameror och ibland tar jag PS till hjälp för att framhäva enskilda blommor.

Hur gör du för att få fingerborgsblommorna att blomma samma år som du sår? Trodde de alltid blommade andra året? Men det kanske bara är självsådda, som ju naturligtvis inte börjar växa förrän påsensommaren. Mycket vackra i alla fall. Ha en skön söndag!
Marina sa…
Så spännande bilder och även spännande med din kommande hemsida. Jag är jättesugen på att fota någon eller några människor just nu men det är ingen som vill idag. Jag är inte så bra på det men man måste ju öva för att bli bättre. Svårt att hitta någon att fota förutom Erica och Oscar. Oscar vill inte så ofta alls och Erica är sällan hemma. Hunden är inte stilla så henne är det inte lätt att fota heller. Nu känner jag mig gnällig. Hm...

Grattis till nya "leksaken".

Kramar
Margot sa…
Här hittade jag många härliga inlägg att läsa ikapp, blir inte så mycket tid för datorn på sommaren:) Vilka härliga bilder du visa, du är duktig med din kamera! Spännande med bröllops-fotografering!
Ha det gott!
Kram
Laila sa…
Du har verkligen kommit loss när det gäller fotograferandet! Optik i all ära, det gäller att ha blick för motivmöjligheterna också - och det har du verkligen!
Skönt att trädgården har överlevt din bortavaro! Även om du börjar jobba snart kan du räkna med många sköna kvällar där framöver!
Kram/Laila

Populära inlägg