Ny inspiration - nya idéer

Alla möten med härliga trädgårdsmänniskor och samtal om trädgård har gett mig ny inspiration. Jag har fått tillbaka lusten att fortsätta förändra och igår kom jag på en liten lösning för min nya rabatt mot vägen och eken. Jag kommer att kalla rabatten för "Rabatten a lá Landet Krokus" . När jag var och hälsade på Anna-Karin förälskade jag helt i hennes silverrabatt som hade slingriga gångar i rabatten och runt träden. 

Här framför eken ska jag ha växter som tål torka, eken tar mycket vatten, och som går i vitt/silver. Jag tänker mig också att sandlådan och sittplatsen kommer att bli helt inbäddad mellan staketet och rabatten eftersom rabattens bakkant kommer att innehålla höga gräs. Sittplatsen och sandlådan blir då egna små rum.


Dessutom ska jag vända gräset och låta det bli mull. Anna-Karin berättade att hon vänder gräset upp och ner, lägger på tidningar och ny jord. Låter helt underbart att slippa släpa grästovor som sen ligger på hög någonstans för att förmultna. 

Jag vill bygga en koja på ben över sandlådan så vi inte behöver riskera att eken tar stryk. Jag tror att det kan bli en perfekt trädkoja för F och hans vänner att sitta i och spana på alla som går förbi. Ett litet trädfort! Det kommer inte påbörjas i år, tror jag, men det är så härligt att planera och börja fundera nu när lusten har kommit tillbaka. Så tack alla ni underbara trädgårdsvänner! 

Kommentarer

Anonym sa…
Härligt att läsa om din inspirations-kick! Det går ju verkligen i vågor, trädgårderandet. Själv känner jag mig just nu smått trädgårdstrött efter alla våra projekt, och tar en liten paus tills lusten återvänder. För det gör den ju alltid, det är det som är så härligt.

Din idé är superbra och det kommer att bli sååååå fint! Kram till dig!
Alltid kul med nya idéer. Ibland är det bra att suga på dem ett tag för man kan ändra sig eller komma nåt mer..

Lycka till, Marie
Helena sa…
Nu ska inte jag komma o dra ner din lust men...jag måste ändå berätta att under min gamla ekar trivs bara surjordsväxter tex.sammetshortensia har jag nu o den trivs superbra!Anemoner o liljekonvaljer funkar oxå.Andra perenner jag testat har inte mått bra utan blivit mindre o mindre o tynar bort till sist.Har haft både pelargoner o fuschior i krukor så förstås på en bänk några meter ut från stammarna o de blev under sommar helt täckta av sotsvamp både blad o stamdelar :-( det har aldrig hänt förrut så det var sista gången jag hade dem där under...ja som sagt jag vill inte dra ner din inspiration till detta projekt men höja ett varningens finger dårrå ;-)
KRAM från mig!
De där inspirationsinjektionerna är så underbara. Låter otroligt härligt med din plan med inbäddad sandlåda och sittplats. Och koja på det. Vill du ha lite kojinspiration så kika in på vårt senaste utflyktsmål som är förevigat på min blogg ;-)
Vi går också med kojplaner här hemma. Får se om vi kommer igång med byggandet i år. Vi tänkte oss att man gör en kojgrund som man sedan bygger vidare på om och när man har lust.
Kram Åsa
Roligt att läsa om dina idéer! Kul att träffa andra och inspireras så man riktigt känner hur batterierna laddas med ny energi. Jag kommer följa detta noga, för jag har liknande planer här. Har planterat rosor mellan två träd, men det blev inte bra, så nu ska de grävas upp och torktåliga växter som tål skugga ska planteras.
Ha det gott.
Kram Maria
Nora sa…
Visst är det kul med nya projekt! Skall bli spännande att följa detta.

Kram Nora
Härligt! Jag kände också under helgens besök vid olika trädgårdar att jag fick ny energi till min trädgård. Det finns så mycket härliga ideér. Kram
Hoppas du kommer att lösa det där med rabatt under eken.Läste Helenas varning.Men jag tror nog att du kan komma på något som funkar där under.MVH
Visst är det kul när man till slut hittar den inspirationen som man söker och vet hur man vill ha det. Själv har jag haft min trädgård i 13 år men det är först under de senaste två åren som jag börjat få upp ordentliga bilder framför mig hur jag vill att det ska se ut.
Men förändring tar tid och det dyker upp nya bilder och projekt hela tiden :-)
Ha en fin dag!
Åh va mysigt!! Några grannar till oss har byggt en koja över sandlådan, det blev jättesnyggt, plus att det maximerar utrymmet.

Jag blev också full av inspiration efter vår träff, vill göra massa. Flytta lavendelhäcken bland annat!!

Hoppas du har en fortsatt trevlig dag.

Kram
Nina
Marina sa…
Visst är det härligt att få ny inspiration. Man känner hur det nästan bubblar över och vet itne var man ska börja sätta spaden. Jag har också fått lite ny inspiration trots att det bara blev ett besök för min del. Har tagit tag i ett par småsaker på listan idag och när det gäller annat jobbar hjärnan vidare ett tag till.

Kram

PS Gillar dina skisser med text utsatt på bild.
AnnaHelena sa…
Kul!

Själv var jag så trött efter sommarens projekt att jag sa att NU ska vi inte göra NÅGONTING mer i år! Och jag menade det.

MEN så - PANG - slår en idé ner i huvudet, och då blir man ju så GLAD och ivrig och sugen att sätta igång GENAST!
Visst är det härligt det där, när inspirationen plötsligt slår till!

KRAM // AH
Ulrika sa…
Härligt att höra om dina projekt,kommer nog bli superbra, följer med spänning. Hoppas att jag snart får tillbaka min lust att hålla på!

Kram
Vad glad jag blir av att läsa ditt inlägg. Det riktigt sprudlar om din energi och kreativitet. En härlig känsla och vad roligt att du har blivit så inspirerad av din sommar med trädgårdsmöten. Blir så glad för din skull. :)

Koja på ben kan jag varmt rekommendera. Vi har en i vår trädgård som byggdes åt döttrarna då de var mindre och hjälp, så mycket skoj de har haft med den. :)

Sköt om dig och lycka till med dina nya projekt!♥

Kram Lotta
Kia sa…
Kul att fler har samma ideér! Jag skulle vilja lyfta upp vår lekstuga på ben. Har förespråkat det några år nu men jag får liksom inte sambon med mig. : ) Nån dag kanske när allt annat är fixat.

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Populära inlägg