Men se!

Är det inte blommor på gång! I januari sådde jag vit lavendel. I juni planterade jag ut plantorna i rabatten och nu är det några små, små blommor på gång.Jag hade på något sätt glömt bort dom under daggkåpan och dahliorna. Eftersom sommaren har varit så sval trodde jag att blomningen kanske skulle komma igång nästa år. Så häftigt!

De frösådda vita fingerborgsblommorna och är på väg att blomma om. Inte lika höga och ståtliga men lika välkomna så här i slutet på augusti.


 Det känns som om det inte är så mycket som blommar just nu men när man tittar lite närmare så är det ganska många blommor i trädgården. Det är bara inte lika mycket och lika svulstigt som det är i juli. Hoppas värmen som var idag håller i sig ett par veckor. Skulle vara så skönt med en riktig brittsommar. Kommentarer

Gela sa…
Jag vill också ha en brittsommar, kom över så får du lite växter som blommar nu om du vill. Håller på med storrensning i trädgården och slänger massor... och ger bort... trädgården har växt över alla bräddar när jag inte riktigt hunnit med i sommar...
Men lycka är att ha en trädgård!!! Hur djungellik den än är!!! Vit lavendel, härligt!!
Ha en fin kväll/Gela
Ruben sa…
Vilket fynd du gjorde!! Inte dumt med en liten överraskning så här i sommarens elfte timme! Vi håller tummarna för fortsatt soligt väder, och att frosten håller sig på avstånd.

Ha det gott!
/Ruben
AnnCharlotte sa…
Härligt att få lite ny blomning nu....Det är så fint med vit lavendel.
Ha det bra :)
Elin sa…
Så häftigt med vit lavendel, visste inte ens att det fanns! Jag älskar lavendel, är inne på mitt tredje försök att få dem att övervintra nu...

Visst får vi hoppas på en varm höst nu.
Ha det gott!
Lena sa…
Vad roligt med lavendeln, nu måste jag ut och titta på mina!

Vilken rolig pelargon du fått, hur många olika finns det egentligen?

Ha det fint!

Kramar
AnnaHelena sa…
Förstår precis! Frösådder är så härliga - man blir ofta glatt överraskad!
Själv sådde jag en vacker ljusrosa orientalisk vallmo. Den har etablerat sig kanonfint, men någon blomning blev det förstås inte år ett. Men nästa år...Hoppas!

Underbara bilder i ditt förra pelargon-inlägg, förresten!

Kram // AH
Snabbt marscherat av dina lavendelplantor - heja! med lite härlig sensommarvärme så orkar de säkert öppna sig.

Kram
Inger sa…
Strongt att orka blomma under daggkåpa och dahlior.
Kram
Häftigt!! Vad roligt att de blommar:)).
Jag tycker bättre om min trädgård nu än jag gjorde i slutet av juli:)).
Ha det gott.
Kram Maria
Vilken lycka att de blommar! Och så fina de är. :)

Fingerborgsblommor är favoriter. Förra året blommade våra fortfarande då snön föll. Vi får väl se om de orkar lika länge i år. ;)

Tack fina du för dina uppmuntrande och kloka ord hos mig.♥ Det är inte lätt det där när hjärtat vill så mycket men tiden och kraften inte räcker till. Då är det lätt att det där dåliga samvetet kommer krypande. Men jag har bestämt mig för att strunta i det där dåliga samvetet och bara fortsätta och ha kul. :)

Sköt om dig och ha en fortsatt fin vecka! :)

Kram Lotta
Solstrimmor sa…
Ser gracilt och vackert ut tycker jag. Ja, vi är verkligen värda att få en fin "förhöst"!

Kram Eva-Mari
Sådde vit Lavendel för ett par år sedan.Men den blev ljust ljust blå.En ganska söt ton.Ock i år blev det sått rosa Lavendel och där blev färgen rätt.Mycket fina och har blommat så bra.
Va kul!! Lavendeln som jag sådde förra (!) våren har inte ens blommat än här hos mig.. :) Vilken fin pellis du fick. Så roligt med oväntade paket så där. :)
Jaaa... värme tack! Här börjar det redan bli frost på nätterna och jag är grymt orolig för mina dahlior...
Kram på dig!

Populära inlägg