Underbara Ulriksdal!

Vilken underbar dag vi har haft idag på Ulriksdals handelsträdgårdar! Tidigt, väldigt tidigt i våras, var första gången jag var där. Nu tänkte jag att det var dags igen, för att fylla på lite i rabatterna. Jag valde medvetet att lämna kameran hemma eftersom jag bara har barnvagnen och pendeltåg att ta mig fram med. Inser att jag måste tillbaka med en min guldklimp till kamera. Oj, vad mycket vackert! Jag fick nöja mig med telefonen.


Jag hade utan tvekan kunnat handla hur mycket som helst men insåg att en kärra är vad jag kan få med mig på barnvagnen. Är helt förälskad i stället och inser att Bo Rappne vet vad han håller på med. Dessutom var all personal så trevlig, hälsade och småpratade med alla. Kändes familjärt!

Trädgårdssmörboll "Trollius cultorum Alabaster"
Några inköp blev det, eller som kvinnan bakom mig sa, "ska du starta eget". Trädgårdssmörbollen har jag funderat på sen tidigt i våras. Så söt och färgen passar perfekt i den gula delen. Den är crémegul, blommar i maj-juni och blir 60 cm hög, med blomman. Bladen blir 30 cm. Blomningstiden blir så bra eftersom jag inte har något som blommar tidigt på våren i den här delen av rabatten. Plantorna som jag köpte idag blommar nu men det är väl för att de är uppdrivna.

Daglilja "Hemerocillis White Temptation"

Och så har jag då äntligen blivit med Daglilja! Har läst och sett bilder från olika bloggar under hela sommaren och fått upp ögonen för denna planta. Det roliga är att den här benämns som vit, heter till och med White Temptation, men jag tycker den ser lika crémig ut som trädgårdssmörbollen. Därför kommer den att hamna i den gula rabatten. Blommar juli-augusti, blir 80 cm hög.

Det blev några växter till, vit sköldpaddsört och nävan Rozanne, men det får bli mer bilder imorgon. Har du aldrig varit på Ulriksdal... åk dit! Så mysigt och vackert! Ha en underbar fortsättning på helgen!

Kommentarer

Vilken härligt blomstrande barnvagn ;-) Kan det vara en trädgårdsbloggare måntro?
Man får ju sina favoritplantskolor där man njuter bara av att strosa omkring bland allt det fina.

Hälsar Åsa
Anonym sa…
Härlig dag ni har haft, och åh vad jag hade velat följa med! Bosse Rappne är ju en husgud för alla trädgårdstokar!

Skrattar när jag ser din barnvagn fullastad med plantor - det kunde varit jag! Sist jag var och köpte jord hade jag två ungar fastklamrade ovanpå jordsäckarna och dessutom ett antal plantor som jag balanserade bredvid. Vad gör man inte?

Fina inköp, den där smörbollen var ju så söt! Kram Hanna
Dagliljor har vi än så länge bara av de gamla hederliga gula och rödbruna torparsorterna. Men jag har sett några röda som väckte en dallring av vill ha, så kanhända flyttar det in en amerikan nästa år.
Förstår att du njuter på Ulriksdal ... har varit där en gång för några år sedan en hel eftermiddag. Härligt att fylla på i rabatterna och drömma om våren !

Ha det så gott !
Kram/Isa
Marina sa…
Härligt lastad vagn!

Hoppas du hittar bra ställen för dina växter.

Kram!
Wow, vad härligt att handla så mycket som du gjort!!
Smörbollen var jag på väg att köpa i våras, men så satte jag tillbaka krukan, och nu ångrar jag mig...:). Din bild är såå fin. Dagliljan var så mjuk i färgen. Önskar jag kunde besöka Ulriksdal!
Kram Maria
Margot sa…
Så mycket fint du fick med dig hem, verkar vara ett helmysigt ställe! Fattar inte varför jag aldrig varit där, får bestämt bli ett besök nästa sommar! Dagliljan ser så vacker ut, underbar färg!
Ha det gott!
Kram
AnnaHelena sa…
Jag kan bara hålla med dig! Jag har i och för sig bara varit där en endaste gång, men jag gillade det verkligen! Vilken otroligt fin daglilja! Tycker att det är svårt att hitta vita eller nästan vita dagliljor. Din ser underbar ut!

Kram // AH

Populära inlägg