Trädgårdsmys!

Idag stannade vi hemma, jag och F. Vädret har varit minst sagt växlande och jag har kutat ut och in mellan regnskurarna. Lite plantor har jag fått i jorden och jag har hunnit gräva lite mer på rabatten. Sakta men säkert! Med nya plantor i trädgården kommer nya dofter. Nya och ljuvliga dofter!


Dagliljan har kommit i jorden och jag är så förälskad! Hon är vacker och jag ser fram emot att se hur hon utvecklas nästa år.


 Sköldpaddsörten är också vacker, på sitt speciella sätt! Platsen känns helt rätt med ullvide och solhattar.


Nävan Rozanne har jag spanat på länge och i verandarabatten behövde jag något blå/lila som blommar på sensommaren. Ulriksdal har dragit upp de här plantorna själva och det var stor skillnad mot de som jag stod och höll i på Zetas för ett par veckor sen. Jag är glad att jag väntade, de här är stora och maffiga.


Här är ett samlingscollage på de växter som just nu finns i den gula delen av regnbågsrabatten. Ska bli så himla roligt att se hur det utvecklar sig nästa år. Kan knappt bärga mig. Får inte glömma att beställa tulpanlökar i krämiga färger...

Kommentarer

Vilket fint collage på de vit/gulaväxterna.
Helgens väder lämnar verkligen annat att önska. Redan måndag i morgon....önskar det hade blivit mer trädgårdstid i helgen.

Hälsar Åsa
Vilket vackert kollage du gjort! Så fina mjuka färger. Vit sköldpaddsört var en nyhet för mig, måste hålla utkik efter den. Bilden med den och solhattarna är ljuvlig. Jag har också planterat lite idag, och det är underbart!
Anonym sa…
Underbart collage du har gjort! Har knappt hunnit se åt trädgården i helgen, då vi haft fullt upp med att förbereda för ombyggnad. Imorgon smäller det! Kram Hanna
Lena sa…
Nu måste jag leta upp fotot på regnbågsrabatten- för den finns väl här någonstans?
Växterna i gula delen är otroligt fina!

Menar du att det var stor skillnad i kvalitén på växterna från Ulriksdal jämfört med Zäta.
Zäta är min favvo, fast å´andra sidan har jag bara varit på Ulriksdal innan jag "blev med" egen trädgård. Jag bor mittemellan båda ställena, men Zäta ligger på väg mot kollo och därför blir det naturligt att stanna till där.

Ha en fin vecka!

Kramar
AnnCharlotte sa…
Vilket härligt collage....jag gillar de färgerna jättemycket.
Ha det bra :)
Marina sa…
Så fina bilder! Vad har du för kamera? Alla får finare bilder än vad jag får tycker jag. Bättre skärpa och fokus framför allt.

Kram!
Louise sa…
Finfina bilder som vanligt! Är lite dubbel inför liljor, vill ha men är räd för liljebaggarna..., eller inte rädd precis men vill inte ha!

kram louise
Sara Brenne sa…
Vackert!, det finns ju massa härliga vårlökar i samma ton så det blir säkert toppen!

Lycka till!
sara Brenne

Populära inlägg