Sommarens regn på en vecka!

Det är inte klokt vad det regnar. Hela sommaren har vi knappt fått en regndroppe och nu, den här veckan, har det öst ner. Idag kom det till och med hagel. Jag hade tänkt gräva ett par timmar efter det att F somnat men det kunde jag tvärglömma eftersom himlen öppnade sig...igen. Igen, ett nytt ord som F sa för första gången idag när H läste en bok för honom... Nu börjas det!

 När jag började med trädgård var det bara rosor som existerade i mitt huvud. Rospassionen finns fortfarande kvar men jag har har fått upp ögonen för så mycket mer. Ta bara den här hörnan med olika former av blad. Den kom till av en slump för fem år sen. Bästa grannen V kom med lite olika växter och utan att ägna en tanke på hur det skulle passa ihop så satte jag bara ner planterna huller om buller. Idag tycker jag att det är så vackert med de olika bladformerna.

Men som sagt rospassionen finns kvar och växer...så det knakar! The Pilgrim blommade överdådigt för ett par veckor sen. Jag har tre stycken som är planterade ihop och den här sommaren har de verkligen visat sig från den rätta sidan. Massor av nya knoppar är på gång.


Tack alla för era härliga ord och peppningar i förra inlägget. Det värmde! Gårdagen gick riktigt bra, över förväntan. Skulle inte förvåna mig om det var all härlig trädgårdsenergi från er som flödade över och påverkade allt i rätt riktning. Tack!

Kommentarer

Anonym sa…
Ja jösses, hur mycket ska det regna denna sommar? Viktigt ändå att komma ihåg att det fortfarande är sommar, tycker jag - än finns det tid för bad och grillkvällar om bara solen vill titta fram igen... Fin konstellation av blad du samlat! Och rosen Pilgrim är ju underbar. Tänk, för mig har det varit precis tvärtom, har aldrig varit så mycket för rosor men desto mer förtjust i olika former på blad. Men nu blir jag så inspirerad av dina rosbilder så jag känner att jag måste skaffa några fler än mina två ynka rossorter. Och gissa vem som ska få ge mig rostips då? ;) Mysigt att lillkillen börjar prata alltmer! Tages senaste ord är nej, inte och sluta. Tvåårstrotsen är mao här! :) Kram Hanna
Anonym sa…
Åh så kul att du vill hjälpa mig! Jag tycker vita rosor är så vackra, och Stockholm blir jag sugen på. Och så rosa, ja, min trädgård går mest i vitt, rosa och blått. Har också en del svart: höstsilverax, mörkbladig alunrot och blodfläder. Och silver/grått: lammöron, gräs, malört. Jag ser fram emot att sitta och skissa på den nya rabatten i vinter med alla nya bloggkompisar till hjälp! :)

Envisa ungar är härliga! Mina har en vilja av stål båda två och man blir ju tokig mellan varven. Men jag skulle aldrig vilja ha dem annorlunda! Ha en fortsatt fin kväll!
Jag älskar rosor, men även jag har börjat kika lite mer efter olika bladformer. Det är bra med en stomme i rabatterna, för många av mina rosor vill inte bli blöta i håret. Och så som det regnat nu det senast ser det inte så roligt ut. Så jag ska även skaffa mer senblommande perenner i starkare färger. The Pilgrim har jag inte, men den gula färgen är så skir och ljuvlig.
Tack för fin kommentar hos mig! Jag blir så glad!!!
Kram Maria
"Igen" är ju ett mycket bra ord att kunna! Vid bokläsning -"igen", vid bus - "igen", vid någon smaskig mat/fika -"IGEN"!!!

Hälsar Åsa
Lena sa…
Vad roligt att hitta din blogg! Just nu "samlar" jag på bloggare i min närhet och där fanns du!

Roligt är också att du sliter med en vit rabatt- min är den enda jag lagt verklig krut på i vår ganska nya koloniträdgård i Södertälje. Och min ser också ganska trist ut nu!
Visserligen blommar stockrosen (fast en var rosa, inköpt på Zetas förra året) och stormhatten...annars har det mesta vissnat ner...

Har lagt mej som följare av din blogg så jag kan följa hur du arbetar med din trädgård!

Lena
Marina sa…
Här känns det som att första halvan av sommaren var ganska varm och ganska torr medans andra halvan varit svalare och blötare. Jaja, inte mycket att göra åt.

Så härligt att du upptäckt fler intresseområden inom trädgård än rosor. Var del kan ha sin charm!

Kram!
Unknown sa…
Visst är det så! Huller om buller-planteringar kan bli så oväntat fina. Din är helt ljuvlig:)
Kram!

Populära inlägg