Vilken vargavinter!

 Det är ju faktiskt helt galet vilken vinter vi har. Hur mycket snö som helst. Staketet är helt insnöat.


Jag vet att alla tycker det är bra med snötäcke för att alla växter och plantor mår så bra. Men jag vet att under snön gör sorkarna små gångar och gnager glatt på mina rosor och växter.


Snart måste jag ut och böka bort snön runt de rosor som blommar på fjolårets ved och runt avenbokshäcken. Annars får jag göra om hela planteringen...igen! Jag säger som jag brukar, är det inte de j#vla rådjuren så är det de f#rb#nnade sniglarna och är det inte de f#rb#annade sniglarna så är det de där j#drans sorkarna. Pardon my french!


Annars njuter jag av snön och det vackra vita vinterlandskapet. Det ger verkligen en otrolig julkänsla! Tack för alla era snälla kommentarer i förra inlägget, blir alldeles rörd!

Kommentarer

Anonym sa…
Gillar vintern på dina bilder.
Jag behärskar inte heller franska, men än så länge har vi inte siktat sork på våra breddgrader.Törs knappt tänka tanken...
hagen vår sa…
Vakre, nesten grafiske bilder. Vi har også store problem med både mus og jordrotter som gnager vilt gjennom vinteren. Ha det bra! Hilsen Anne
Lena sa…
Trädgårdsjobbet vilar aldrig med andra ord?

Jag har nog inget hos mej som sorkar vill ha...Däremot har man visst haft problem med möss i väggarna mellan husen här och jag tyckte jag hörde något underligt krafsande i köksväggen i morse, undrar om jag borde göra något?

Tack fina du för inbjudan, jag ska verkligen göra allt för att få till något, det lutar åt att fredagskvällens aktivitet är lättast att flytta. Och om jag kan komma hoppas jag få tillfälle att i alla fall få säga hej till dej!

Kramar
Helena sa…
Fy för sork o annat otyg trädgården.Vill vi inte ha så det så.
Tänk vad du kan.Jag tänker på förra inlägget!Du har så mycket på G hela tiden att du orkar!Härligt känns som om du har en sådan stark livsglädje :)
KRAM från mig!
Vintern är härlig! Fina bilder har du tagit på den också. Jag har inga problem med sorkar men de andra två hatobjekten har jag gott om. Lycka till!
Så vackert!! Men det är en väldans massa snö du har:)).
Hoppas alla odjur håller sig borta och stannar i skogen!!
Ha en fin dag.
Kram Maria
Ja du det är inte lätt att vara trädgårds ägare alla gånger.Sorkar har vi varit förskonade från hitills.Men rådjuren kommer knallande mäst varje dag nu.Plus någon hare.Men det som jag inte vill ha uppätet har jag nät runt.
Ha det fint.
samson sa…
Några sorkar har jag inte sett till än,kan kanske bero på att vi har katt och alla grannar åxå,inga mördarsniglar har jag hittat än men de fyrbenta rådjur och harar har vi gott om
så vackert med snö
ha det så bra
maggan
Marit sa…
Vakre vinterbilder! Du har fått mye snø :-) Ja, er det ikke det ene problemet, så er det noe annet. Rådyr, snegler, jordrotter osv. Det er ikke lett å være en stakkars hageeier, enten det er sommer eller vinter! Kos deg med snøen! :-)
Klem Marit
Veronica sa…
Härligt med lite sv#rdomar ! Du gör det rejält och med kraft :) När mina j##la rådjur kommer från grannen (som matar dem :( och använder min trädgård att ta efterrätten så springer jag ut och skriker som en fullkomlig galning! Och då med svordomar som inte passar här ;)

Men testa en sorkskrämma som ger signaler! Det funkar bra mot rådjur på våren iaf! Ska finnas även för sork och harar!

Kram
Jag är än så länge förskonad ifrån både sorkar, rådjur (mitt i stan...) OCH mördarsniglar. Håller tummarna för att trädgården ska klara sig ännu en säsong.
Ha det bra!
Milla
Charlotta sa…
Och är det inte sniglar och sorkar som attackerar underifrån så är det harar och rådjur eller ännu värre - älgar - som tuggar i sig ovanfrån...
Men vintern är vacker, när den är snörik och klar, det erkännandet måste vi ge den. :)
Charlotta sa…
Och är det inte sniglar och sorkar som attackerar underifrån så är det harar och rådjur eller ännu värre - älgar - som tuggar i sig ovanfrån...
Men vintern är vacker, när den är snörik och klar, det erkännandet måste vi ge den. :)
Marina sa…
Mycket vacker vinter på dina bilder. Jag har för mig att man kan stampa till snön runt träd och buskar för då kan de små inte ta sig fram där under. Det blir för hårt. Kanske lättare än att ta bort snön? Beror ju på hur det ser ut där du är orolig för de objudna gästerna. Lycka till!

Kramar
Laila sa…
Vilken fullträff den där sista bilden! Förstår att du är orolig - inte kul att få älsklingarna uppätna av underjordiska huliganer! Flera jag känner som bor i dina trakter har samma problem. Som tur är har vi bara de två förstnämnda marodörerna hos oss och de är faktiskt lättare att stänga ute/bekämpa!
Kram
Elin sa…
Veldig koselige vinterbilder!
Det er så stas med snøen i førjulstiden:)
Vi har også masse! Håper den varer til godt over jul.
God helg!

Populära inlägg