Matt och mör!

Första helgen med StjärnJul avklarad. Det känns som jag har blivit överkörd av en bulldozer. Som förklaring till er som inte har läst min blogg så länge så är  jag regissör för en julkonsert i Stockholm som heter StjärnJul.  Det här var fjärde gången som jag höll i trådarna. Vi har fem föreställningar och säljer cirka 8000 biljetter. En helt galen produktion med 200 körsångare, proffs på ljud, ljus, musiker och gästartister. 


Det är verkligen ett maratonlopp att hålla ihop hela produktionen och på tre dagar få allt att funka inför premiären på lördagen. I år har vi Anna Sahlene och Daniel Karlsson alias The Moniker som gästartister. Både Anna och Daniel sjunger som gudar och dessutom är de så trevliga. Gillar båda skarpt!Vi skulle ha Alexandra Charles och Carl-Jan Granqvist som konferencierer men Carl-Jan blev sjuk för en vecka sen. Jag fick ringa många samtal innan jag fick tag på en ersättare, Arne Hegerfors. Arne är klockren och lockar till många skratt. Bilderna ovan är från rep. Sista bilden visar Anna byxlös, stackarn höll på att byta om när vi hade fyra minuter på oss att köra sista låten innan publiken skulle släppas in. Hon hann bara dra på sig en tunika, livet som artist är inte alltid så glamouröst.


Det här inlägget innehåller inga blommor förutom amaryllisarna som står på scenkanten. Kan inte låta bli att blogga om StjärnJul eftersom det just nu upptar det mesta av min fritid. Veckan som kommer är lugn och skön. Nu sitter allt inför helgens konserter...ja förutom den eventuella överraskningen på lördagens 14.00 konsert. En överraskning som inte ens kören vet om... Hoppas den blir av!Om du vill gå på en julkonsert och inte har kommit iväg än, gå på StjärnJul. Det skriver jag fräckt och trotsar jante. Det är, om jag får säga det själv, en otroligt bra föreställning och det är inte främst på grund av mig utan alla sångare, musiker och ljud/ljuskillar. 

Kommentarer

Inte ett dugg fräckt! Bara roligt. Man ska vara stolt över de bra saker man åstadkommer. Verkar vara en kanonföreställning med massor av härlig julenergi. :-)
Vilket fint inlägg ,tänk att få vara med om att göra något så fint ,önskar jag inte var så långt borta .Musik har jag på min blogg idag också en favorit här från Österbotten som har en stor röst gå in och lyssna på honom .trevlig söndagskväll och strunta i Jante ,Nette
men vad kul !!!...hör att många julkonserter fått ställa in...

Karm ..och nu ska jag kolla med en kär vän om han kan vara med i det där ...( brukar spela i de där sammanhangen)..
Törnrosa sa…
Kan bara säga - ojojoj!
Kram från Törnrosa
Vad roligt! Du ska vara stolt över ditt arbete så klart, och vilket jobb sen såå roligt och spännande. Härligt inlägg! Kraaaam Pia
Lena sa…
Jag har varit på Stjärnjul, för några år sedan, och är denna lika bra vet jag att ni gör succé!
Undrar så vad du tänker överraska med...

Kramar och lycka till (om man nu får säga så, annars skickar jag en lycksospark genom luften?!)

Lena

Åh vad härligt det vore att få se en sådan sprakande föreställning! Det lyser genom dina bilder :). Klart du ska vara stolt, över dig själv och alla andra inblandade!! KRAM Marie
Men wow!!! Blir så imponerad av dig och dina körsångar-ledar-regisserande-talanger!!!! Säger wow igen. Förstår att det måste vara hur kul som helst att hålla i en sådan stor produktion. Förstår också hur ofantligt mycket arbete som ligger bakom. Men också lyckan när föreställningarna går av stapeln. Skulle så gärna ha kommit till en föreställning.

Stoooooort lycka til nu med allt du multitalangfulla kvinna!!
Kram
Charlotte
Marina sa…
Kan du komma med föreställningen till Skåne? Jag vill gå:)
Kan förstå att du har fullt upp med det och du gör det säkert jättebra.

Kramar!
Häftigt!! Undra om du kan allt?:). Jag är i alla fall djupt imponerad av dig.
Skulle gärna ha kommit och sett en föreställning.
Ha en fin andra adventskväll.
Kram Maria
den där bulldozerkänslan känner jag så väl igen. hålla i alla trådar, få allt att fungera, rätt ställe och rätt plats i rätt tid. det är kul men tar också väldigt mycket kraft.
heja dig!
vi hade med daniel på ett körprojekt i höstas och jag blev överraskad över hur bra han sjunger live. har inte riktigt fattat det tidigare. blev helt tagen av hans känsla och närvaro i rösten.
njut av lugnet nu och ha bästa föreställningarna.
kram åsa
Guud så häftigt ... vad duktig du är !! Hade jag bott i Stockholm hade jag gärna gått och sett konserten !!
Lycka till !
Ha det så gott !
Kram/Isa
Fröpåsen sa…
Det ser ju skitcoolt ut! Va spännande jobb, grattis! Hälsningar Maria
Inger sa…
Häftigt och imponerande!
Kram och lycka till!
Ulrika sa…
Oj du verkar ha många järn i elden du! Jag är imonerad!

Kram ulrika
Laila sa…
Multitalang var ordet! Vilken fantastisk produktion - och prestation! Det är klart du ska vara stolt!
Kram
Solstrimmor sa…
Du får vara matt och mör... och STOLT! Jättefint kan jag tro att allt är!! Duktiga handlingskraftiga du!!

Hoppas din vecka blir fin!
Kram Eva-Mari
Att ro ihop ett sånt projekt... Imponerande! Du har många strängar på din lyra! Hoppas du får det lite lugnt när detta är över och kan vila upp dig över jul!
Lena sa…
Hmmm...jag såg Stjärnjul året innan du tog över, 2008, när Hanna Hedlund var gästartist! Det skulle vara kul om jag hade haft tid att se "din" föreställning.

Kramar
Anita sa…
Grattis till premiären och till den sköna lite avslappade veckan du nu kan njuta av.

I år hinner jag inte gå på Stjärnjul men jag ska definitivt göra det ett år, troligen nästa år. En f.d. kollega till mig brukar alltid vara med och jag tror hon är med i år också. Försökte titta på bilderna och jag tycker jag ser henne (det är så svårt att känna igen folk när dom sjunger) men jag tror det är hon som står på andra gradängen i svart klänning med kort mörkt hår, bakom hon med vit klänning och blomsterbukett. Hon brukar alltid vara lyrisk över Stjärnjul.

Härliga bilder ... lycka till med de fortsatta föreställningarna!

Kram
Anita
AnnaHelena sa…
Jag har kikat på dina foton på Fb, och jag blir så imponerad över hur duktig du är att ta bilder på människor! Jättefint, Helena!

Kram // AH
Anita sa…
Hélena ... tack för kommentaren på mitt chiliinlägg. Jag har blivit riktig fantast ska du veta, har man en gång fått chili i blodet så... :)

Och så kan jag meddela att det är min f.d. kollega, hon har initialerna ES.Hon är verkligen superduktig. Kul att hon sjöng på ert bröllop.

Kram Anita
Byronesse sa…
Du är helt otrolig och det vet du att jag tycker. För mig är det helt makalöst att en och samma person kan så mycket, vill så mycket, gör så mycket och dessutom så jäkla bra! I adore you<3
Ojoj! Så imponerande att kunna hålla alla bollarna i luften på en sådan produktion. Men det fixar du galant ju!

Klart du ska vara nöjd. Inget mindre är skitnöjd! Bara sträck på dig :)

Kram Tamara

Populära inlägg