Att fånga snöglitter!

Jag älskar snö och jag förstår inte varför det är så svårt att fånga det underbara glittret som blir när minusgraderna kryper ner mot minus tio.


Jag älskar knarret som blir när det börjar bli riktigt kallt och jag älskar snön som gnistrar. Men är det någon som vet varför det är näst intill omöjligt att fånga det på bild? Snart blir det H´s hemgjorda glögg och pepparkakor. Visst är det underbart med advent!

Kommentarer

Anonym sa…
Hej fina du! Ja, jag har ingen aning... vissa saker vill bara inte fastna på bild, verkar det som. Jag är ledsen att jag missat Blommig fredag de senaste gångerna. November har varit en tuff månad, med sjuka barn, kurser hit och dit men värst av allt turbulensen på mitt jobb. Har inte haft någon ork alls när jag kommit hem. Men tur att det går mot jul nu och tur att jag har min familj att åka hem och krama. :) En riktigt fin adventskväll önskar jag dig! Kram Hanna
Lena sa…
Några fotoråd kan du inte få av mej :), jag kan bara hålla med om att det är HELT underbart med snön och den härliga solen vi haft idag!

Ha en fortsatt fin advent!

Kramar
Veronica sa…
Jag tycker iaf att jag kan ana lite glitter nere i högra hörnet :)

Och visst är det härligt med snöknarr!

Adventskramar!
Byronesse sa…
Åh, så mysigt, nu längtar jag efter er och önskar jag vore där för lite glöggmys! Lite trist med J för han är helt antijul, julpynt och allt som gör den här tiden så varm och speciell... Det enda jag lyckats smuggla in till honom tan alltför stora protester är värmeljus och tre små ljuskoppar:-( Har förresten köpt en present till dig idag som jag måste få tillfälle att överlämna:-)

Puss/Em
Tycker du lyckas riktigt bra, jag. :) Åh, jag säger detsamma! Tänk om det var bara liiiite närmare. Massa, massa kramar!
Marina sa…
Tänk att hemgjord glögg har jag aldrig smakat faktiskt. Tur att det finns god på köpeflaska också. Jag vill inte ha alkohol i glöggen precis. Bara sådär runt 2%, det räcker.
Snart blir det glögg här.

Det där med snö är fint men absolut svårt att fotografera.

Kramar och hoppas glöggen smakar!
Ninnis sa…
Tycker nog att du lyckats ganska bra....men vissa saker är svårfångade...=)

Kram Ninni
Jag tycker din bild är vacker. Inte vet jag hur man gör för att fånga glittret.
Ingen snö än här hos mig, men i morgon kommer den nog tyvärr.
Ha det gott.
Kram Maria
Japp, japp, japp! Älskar snön, är inte så adventig av mig, men snön har jag väntat på! Mycket stämningsfull bild. :-)
Elin sa…
Flott vinterbilde - jeg hadde ikke kunnet gjort det bedre iallefall.
Kos deg med gløgg og pepperkaker.
Helena sa…
Jag tror nog att för att se glittret måste man höra knarret ;-)
KRAM från mig!
Visst har vi haft en härlig dag, med sol, klarblå himmel och snöglitter. Jag har också försökt fånga denna vackra dag med kameran. Jag tycker dock att du har lyckats fånga lite glitter!

Ha det fint//Laila
du måste ha någon form av motljus kanske solsken eller en lampa som lyser start emot för att fånga glittret ,kram Nette
Fröpåsen sa…
Jag tycker du lyckades fånga det! Fint! Hälsningar Maria
Inger sa…
Ett härligt ljus idag!
Kram
Jag har fotat i motljus under ett träd där jag skakade av frosten så den föll "flingvis" och det blev skapligt. När jag tagit av UVfiltret...
Visst är det härligt med snö! Tycker att du har lyckats bra med din bild, den känns kall och knarrig. Lite glitter finns också. Ha en fin vecka! Kram Therese
Ulrika sa…
Härlig bild och jag kan se lite glitter och jag kan höra knarret!

Kram
Sent eftermiddagsljus, tidigt morgonljus:-) då kan du få snöglitter, och solljus menar jag då, inte molnigt.
Men din bild blev rätt fin ändå:-) kram Sophia
Solstrimmor sa…
Allt kan inte fångas... måste upplevas! Idag har vi -20, vargavintern har kanske börjat nu?

Kram och värme!
Eva-Mari
Nora sa…
Vissa saker är helt "omöjliga" att fota, det kan jag hålla med om. Det är så vackert ute nu med ljuset, snön och all frost. Man springer ut med kameran och knipsar, men resultatet lyckas inte återspegla "känslan" man får där ute:-(
Glögg är en av vinterns höjdpunkter, kul att ni gör egen.
Ha en fin måndag! Kram!
Eva Linnea sa…
Det där knarret under skorna när man är ute och går och det är riktigt kallt, det är ett härligt "vinterljud". Gnistret i snön är också en fin vinterupplevelse. Svårfångat, men jag tycker det glittrar lite om din bild.
Kram från Eva Linnea
Hej!
Härlig blogg du har.Fick mej några toppen tips,så du ska få ett av mej,när det gäller att fota glitter.Fota i motljus,men undvik att få med solen i bilden.Gå nära,eller om du vill få en vy,gå ner på knä och vinkla kameran lite uppåt istället.
Lycka till/Helena
Jag tycker att du har lyckats fånga känslan och myset bra i din bild. Jag kan nästan höra knarret.

Mitt tips för att fånga snöglittret är att fotografera under de där första ljusa timmarna. Antingen i mulet väder (som jag tycker är det bästa foograferingsvädret året om) eller en av de där dagarna då himlen är knallblå och temperaturen är riktigt kall. Gärna i motljus. Det är vid dessa tillfällen jag själv lyckas fånga glittret och gnistrandet bäst.

Sköt om dig vännen och ha en fin vecka.♥

Kram Lotta

Populära inlägg