Min trädgård!

Är inte stor och den är inte liten, den är helt enkelt alldeles lagom. Ett ord som har baktalats alldeles för mycket. Lagom är ju alldeles perfekt! Jag har ju så många drömmar och tankar kring min trädgård och hur skulle jag hinna göra allt jag ville om den inte var lagom. I år hann vi få till en del av muren på baksidan. Här med tomater och dahlior.Växthus, liten bäck med damm, orangeri, jordkällare och fler rabatter står på önskelistan. Min regnbågsrabatt har fått alla rosor som de ska ha men fler perenner och annat smått och gått kommer att planteras in.  Eken är trädgårdens stoltaste träd och vad skulle vi göra utan den. Olika vinklar och olika vyer alla från september i år. Svårt att föreställa sig att det bara är tre månader sen. Och om tre månader framåt i tiden bloggar vi om vårkänslor och vårtecken. Det går fort!Min trädgård är en ständig källa till njutning, drömmar och skapande. Jag älskar den och längtar till varenda stund som jag kan få stöka omkring i den. Min trädgård är min drömmars trädgård även om den inte är klar... och det blir den nog aldrig. 

Nästa fredag blir temat -  Min favoritblomma! 

Kommentarer

Berit sa…
Visst är det så ens trädgård är ens skötebarn ibland på både gott och ont men ack vilken glädje den ger!!
Ha en underbar helg!!
Jag älskar din ek. Och dina grusgångar. Jag tänker ofta på hur lyckligt lottad jag är som får ha en trädgård. Och få ha förmågan att njuta av den. Det är härligt att få dela det med andra :-)
Ninnis sa…
Det allra viktigaste är den egna känslan för sin trädgård och att man aldrig slutar drömma....=)
Tack för rundvandringen...!

Kram Ninni
Anita sa…
Så roligt att se bilder från din trädgård. Jag har anat att den är jättefin och vilket fantastiskt läge ni har med utsikt över vattnet. Och jag tycker ert hus är så underbart fint. Och vilket lycka att ha en ek i sin trädgård, jag älskar träd. Jag förstår att din egen trädgård är din drömträdgård, så känner jag ju faktiskt själv om min egen.

Ha nu en riktigt trevlig helg och lycka till med dagen genrep och premiären imorgon!
Cika sa…
Vilken vacker rundtur i din trädgård! Tänk att allt det vackra snart ska kika fram igen, till våren : ) Håller med om att lagom är bäst!
/Cika
Drömmar är härliga där är allt möjligt, det är väl det som är bäst med drömmarna. Kul att få se bilderna från din trädgård.
Trevlig helg!
Ulrika
Laila sa…
Med det läget och med din energi - vad kan det bli annat än superduper! Ska bli spännande att följa alla dina projekt och nästa sommar SKA jag komma och se det hela i verkligheten!
Kram
Du har det så jättefint hos dig! Eken ger en härlig känsla där den står i all sin ståtlighet.
Ha en fin kall dag.
Kramar Maria
Solstrimmor sa…
Tänk, bara för tre månader sen! Men nog är det tur att vi har våra årstider så vi får längta!

Må så gott och glad andra advent!
Kram Eva-Mari
Så fint du har det, med egen ek och allt! Gillar verkligen ditt fina staket, det ramar in din trädgård så fint! Ha en trevlig helg!/Titti
du har en sådan fantastisk energi. det är helt otroligt vilken fantastisk trädgård du/ni har lyckats skapa dessa åren. jag har ju sett dina förebilder på tomten. svårt att tro när man ser vilken oas ni har nu.
kram i snön
åsa
Du har så fint och mysigt i trädgården. Förstår att du trivs :-) Lagom är så bra, så bra. Risken är nog annars att man skulle vilja göra så mycket mer om det fanns utrymme... Känner igen mig. Din ek är fantastisk. Härligt med den och skogen runtomkring. Träd är ovärderliga.

Önskar dig en härlig helg!
Ska strax ut och skotta snö... igen....
Kram
Charlotte
Så fint du har i trädgården. Älskar gångar och att det är lite lummigt. Mycket jobb men man får så mycket glädje tillbaks. :)

Önskar dig en fin helg!
Kraam
Ina
Lisa sa…
Fint tycker jag som du skriver, att trädgården är dina drömmars trädgård fast den inte är klar. Så känner jag också ! Älskar namnet på din rabatt, Regnbågsrabatten, så poetiskt. Idag blir det roligt att njuta av allas trädgårdar. Tack för titten i din!
Lisa/Lisas trädgård
Din trädgård är så fin på många olika sätt och färdig, nä det ska en trädgård aldrig bli. Vad skulle vi då fundera och joxa med?

kRAM
Luna ek sa…
Gillar ditt hus och omgivningen, gångarna och eken inte minst. Förstår att du gillar att pyssla i en sådan trädgård.
Ha en bra helg!
Luna
Nora sa…
Din trädgård är helt underbar tycker jag! Skall bli kul att se vad du hittar på nästa år, särskilt projektet "under eken". En annan sak jag ser fram emot är att få se blogginläggen om alla dina tulpaner till våren:-)
Ha en fin fredag! Kram!
AnnA sa…
Hej Hélena!
Tack för titten!
Jo visst ser man framåt trpots all den snön som kommit...
Ha en skön helg!
hälsn
AnnA
En ek - vilken rikedom!! jag förstår att du tycker din trädgård är alldeles perfekt, den är verkligen jättefin och mysig!
Mia sa…
Det ser helt fantastiskt ut hos dig, och rödfärgen och eken skapar fina ramar :)
Unknown sa…
Åh, så vacker trädgård du har och vilket fint hus! Underbart tillsammans:)
Kram!
Heisann!

Så koselig, romantisk og gammeldags have. Her må det være godt å være ;:OD)
IreneL sa…
Härliga bilder du bjuder oss på!
Ha en fin helg!
Gillar! Din lagoma trädgård har en så fin utsikt mot sjön, kul att den sluttar också. Eken gör sig fint mot det gammeldags staketet, mumsfillibabba! Njut av helgen!
AnnaHelena sa…
Håller med om att lagom är bra. Vår trädgård är bara på 700 kvadrat, men jag har fullt sjå att hålla den i trim. Det är förvånadsfullt hur mycket som ryms på en liten yta. Det gäller bara att planera...
Gamla ekar är häftiga och ger en fantastisk karaktär till sim omgivning!

KRaM // AH
Meta sa…
vad härligt med just de temat idag. vi behöver lite drömmar tror jag för att klara av tiden till sommaren är här på riktigt.
Fint du har det i din trädgård.
Ha en härlig fredags kväll och även en fin andra advent.
kram Meta
carinaon sa…
Vilken fin rundtur i din trädgård! Fina grusgångar och eken är underbar. Jag gillar också ditt staket mycket.
Hae en fin helg,
Carina
Ulrika sa…
Härliga bilder och du berättar så härligt om din trädgård. Stenmuren blev väldigt fin, även naturstensmuren gillar jag! Kul tema denna vecka.

Kram Ulrika
Veronica sa…
Visst är det en härlig känsla att alltid få drömma om kommande projekt i våra älskade trädgårdar! Vissa går igenom och andra inte...kanske för att man ändrar sig eller inte får till det! Din trädgård är så vacker (jag har ju haft förmånen att fått hänga där) har en sån grym potential och kommer att bli ännu vackrare med dina drömmar!

Kram och ha en skön helg!
Veronica sa…
Visst är det en härlig känsla att alltid få drömma om kommande projekt i våra älskade trädgårdar! Vissa går igenom och andra inte...kanske för att man ändrar sig eller inte får till det! Din trädgård är så vacker (jag har ju haft förmånen att fått hänga där) har en sån grym potential och kommer att bli ännu vackrare med dina drömmar!

Kram och ha en skön helg!
Inger sa…
Vilken tillgång att ha en ek i sin trädgård, den ger sån karaktär. Fin inramning med staketet och grinden, ja allt ser väldigt fint hos dig.
Kram
Marit sa…
Så flott hage du har! Grusganger er så fint i en hage. Den eiken din er virkelig et flott tre! Godt at det snart er vår igjen, ja. Vinteren går ganske fort :-)
Ha en fin helg!

Klem Marit
Gela sa…
ÅÅÅÅ jag måste få komma och hälsa på dig och trädgården till våren!!!! Den har så mycket fint i sig!!! Vad gjorde vi utan våra trädgårdar???!!! En stor kram till dig / Gela
Gunilla sa…
Det är verkligen avkopplande att pyssla i sin egna trädgård.
Den vill jag inte vara utan.
Krämporna är som bortblåsta.
Tack för en fin rundvandring.

Trevlig helg
Anita sa…
Hej Hélena,

Tack för din fina kommentar hos mig. Och naturligtvis får du låna bilden med den mossbevuxna bänken.

Ha nu en jättefin 4:e advent!

Kram Anita
Anita sa…
2:a advent menade jag naturligtvis ... :)

Kram igen Anita
Eva Linnea sa…
Luften gick ur mig i fredags när jag skrivit på kontraktet för en lägenhet i Solna/Sthlm så jag hoppade "Blommig fredag" den här vecka. Kommer igen nästa!!
STOR kram från Eva Linnea
Så himla kul det är att se din trädgård nu när jag även har sett den live. Den är så härlig med skog och sjö som fonder runt dina genomtänkta planteringar. Ska bli lika roligt att följa dina framtidsplaner också. Både på bloggen och live. ;)
Stor, varm adventskram!
Stora träd, som din ek, är underbart att ha i en trädgård om den har lite storlek. Tack för rundvandringen, känslan och drömmarna.
Birgitta

Populära inlägg