2012 Januari - Mars

Blev så inspirerad av att skriva en årskrönika över 2012 när jag läste Anna-Karins inlägg på bloggen Landet Krokus. Alltid kul att läsa sammanfattningar och att själv gå igenom året och se vad som hände och hur det blev. Därför kör jag också och startar med januari till mars.

Året började kallt, klart och snöfritt! Den här bilden togs den första dagen på 2012.


Början på året innebar två saker, fröer och fundera på nya projekt. Årets första projekt som planerades var projekt stödmur mot grannen och årets första frösådd skedde 11/1, vit lavendel, stjärnflocka och jätteverbena. Den vita lavendeln och jätteverbenan blev kanonfina men stjärnflockan ville inte gro. Snön kom i små omgångar och den 23 januari var det vitare än vitt.


Början på året betydde mycket farande till Gotland för att övervaka husbygget. I februari kunde man vistas inne utan problem men det var en lång bit kvar innan det blev klart. 


Idag känns det som en evighet när man ser bilderna. 

I slutet av februari låg fortfarande snön kvar men visst började det försvinna lite under eken. Solen har kommit tillbaka och når nästan hela tomten. Känns så skönt att tänka på nu när solens strålar inte når tomten alls. Slutet av februari beställde jag de sista rosorna till regnbågsrabatten, en hel massa rosor i rosa och röda nyanser. Regnbågsrabatten är ett annat projekt som har tagit en hel del tid 2012.


Med mars kommer mässorna och längtansfull som man är så är det så välkommet med minsta anledning till att få frossa i trädgård och blommor även om det fanns en hel del annat på Kistamässan Rum & Trädgård. I år har jag bokat in den 7-10 mars för årets mässa, bara 68 dagar kvar.


Den 12 mars skrev jag ett inlägg om att nu äntligen kom våren, årets första vårdag med knoppar på syrenen och krokusar på väg upp. I trädgården låg en tunn isskorpa som snabbt försvann.


Bara ett par dagar senare, 16 mars, konstaterade jag att de första krokusarna var redo att slå ut. Känns helt underbart att tänka på att om ett par månader är vi där igen. Med solvarma vårdagar och ett ivrigt spanande i rabatterna efter minsta vårtecken.


Årets första fika utomhus på verandan med nyinköpta penséer gick av stapeln 18 mars.


Chillisarna hade växt sig stora, var redo att börja blomma och hade sin självklara plats på fönsterbrädan.


Ute gick det fort, bin och fjärilar i slutet av mars.


Projekt stödmur började ta fart. Här är det F som är i fullfart med att gräva ur för att kunna grunda med grus.


Vit löjnatshjärta och lungörten är på väg upp 29 mars.


Mars sista dag bjöd på snö och penséerna såg lite förvånade ut där de stod på trappen.Det slår mig nu när jag går igenom mina blogginlägg att det är verkligen inte många månader som jag inte är aktiv i trädgården. Allt hänger på om snön ligger kvar eller inte. Så fort det är snöfritt så är det trädgårdsdags, det finns alltid något att göra och då har jag inte räknat med fröerna... Kanske är det därför jag tycker att vintern inte känns lika lång och mörk som förut innan jag hade trädgård. Imorgon fortsätter årskrönikan med april till juni.

Kommentarer

Vad ni har kämpat och jobbat! Huset på Gotland ser underbart ut, öppet och ljust.
Blir nästan lite matt och undrar vad jag har gjort av mitt år egentligen. Hoppas att det är mer än jag kommer ihåg just nu. :-)
Eva Linnea sa…
Jag älskar årskrönikor! Tiden går så fort och man glömmer så mycket. Då är en årskrönika "guld".
Jag filar på en egen till hyårsdagen.
God fortsättning!
Kram från Eva Linnea
Så fina bilder och så mycket härligt du gjort under 2012.
Hoppas 2013 blir ett nytt fantastistk trädgårdsår!
Visst är det roligt med alla planer man har!
Ha det fint och Gott Nytt År om jag inte tittar in ingen innan nyår!
Blomkärringen
Härlig årskrönika!! Det är inte länge till man kan sätta igång, bara den värsta tjälen släpper.
Jag ska beställa frön i helgen:)).
Ha en fin kväll.
Kram Maria
Fröpåsen sa…
Underbara bilder! Den med bullar o kaffe på verandan är allt lite magisk, mycket känsla i den bilden. Ha det gott! Maria
Kul med din årskrönika! Jag har ju följt dina projekt under året, och vet att hos dig händer det mycket! Ändå blev det ännu tydligare nu.( Och då har du bara skrivit om en del).

Hm, du tror alltså att fröerna kommer att vinna?;). Ja då får jag nog satsa på växtbelysning.

Ha det fint!//Laila
Törnrosa sa…
Ååå, härligt inlägg med härliga bilder.
Hej från Törnrosa
jösses vad ni har grejat :)
kul å se..speciellt Rosorna :)
och missa nu inte...
Det Stora

N
Y
Å
R
S
P
A
R
T
Y
T

det är kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan
Härligt inlägg...tänk snart är vi där.

Kram
Marina sa…
Det är så kul att läsa årssammanfattningar när man följt en blogg hela året. Jag tänker ibland på olika bloggare och vad de skrev om vid olika tillfällen. Ofta i samband med att det pratas om något i vårt långa land, då knyter jag an till en blogg och att jag tex minns att du hade snö när inte jag hade det men ville ha det och att jag drog igång våren innan du kunde pga snö som låg kvar. Skriver jag rörigt nu? Hänger du med hur jag menar?
Det känns som att man känner varandra utan att ha träffats. VI får väl se vad 2013 kan innebära när det gäller att träffa bloggare. Vill gärna träffa dig bla.

Kramar
Inger sa…
Hej, kul att se!
Undrar hur 'Irma' och 'James Galway' har utvecklats hos dig.
Kram
AnnaHelena sa…
Härliga bilder och så kul med en tillbakablick! Och så nära våren det känns nu när jag ser vad som snart komma skall igen... Hoppfullt! :)

Kram // AH
Gillar årskrönikor SÅ. Det finns en skön tillfredsställelse i att bekräfta vad som hänt, vad man upplevt och vad man faktiskt hunnit med, eller vilka besvärligheter som varit.

Härliga bilder!!

Kram
Charlotte
så härligt att blicka tillbaka. återupptäcka och minnas. din regnbågsrabatt är verkligen fantastisk. vilket jobb du gjort. och gör.
kram i decemberkvällen
åsa
Carina sa…
Ojoj, vad du har hunnit med under pret!...Måste bara få säga att huset på Gotland verkar ju bara vara hur mysigt som helst, med eldstad och allt....Sedan blir man ju inte ledsen av att se att våren snart är i antnågande...hoppas kan man ju alltid..lite mysigt att minnas och veta att snart är det dags för de första lökväxterna att titta upp...och jag har "slängt" ner ytterligare ett hundratal i höst...får se om de tar sig...är ju fortfarande en liten prövotid här hos mig...gammal trädgård, surt, skuggigt, torrt...ja, you name it :)
Ha det gott.
Kram

Populära inlägg