Årskrönika 2012 april - juni

Då fortsätter vi resan genom 2012. Andra april blommade blåsipporna för fullt och för mig är blåsippor det ultimata tecknet på vår. Så vackra de är när de skjuter upp mellan alla bruna blad.


I början av april kom så alla mina rosor från Flora Linnea, 36 stycken. Snabbt bäddade jag ner dom i en provisorisk bädd och sen var det några nervösa veckor innan jag kunde få ner dom på sina platser i Regnbågsrabatten.


7 april sådde vi luktärtorna. Första gången för mig och jag var som vanligt mycket skeptisk till att det verkligen kunde lyckas.


Mitten av april kom våren av sig med ett snöoväder. Jag vet att det blir så varje år men som jag avskyr det.



Aprilmånad var även den månad som jag skrev listor och betade av dom på kvällarna. Det tokigaste var nog när jag planterade rosorna i Regnbågsrabatten när det var kolsvart ute. Då kände jag mig som en tokig trädgårdsnörd.


Slutet av april hade tulpaner kommit upp och stod redo att börja blomma.



Början på maj var jag på fotokurs hos Laila med Sophia Callmer och en hel bunt underbara bloggare. Jag lärde mig massor och fick nya vänner. Så roligt!


11 maj slog den första tulpanen ut!


Och bara fyra dagar senare var tulpanblomningen i fullgång. Så underbart ljuvligt. Skulle kunna ha hur många bilder som helst på mina tulpaner i Regnbågsrabatten men vill ni se mer är det bara att gå in under april och maj månad och scrolla så får ni en färgexplosion. Ska bli spännande att se hur det blir i vår. Vilka som kommer att blomma om.


Skir underbar grönska!


I slutet av maj kom en sändning murblock och projekt stödmur tog ny fart. F var exalterad över kranbilen och jag över stenen.


En helgs arbete och två murar stod på plats. Nu har vi rundeln och trapporna kvar men det kommer att bli ett projekt under 2013. Före och efter murpartier. Första säsongen fick tomter bo i murpartiet mot gräsmattan.



Storstugan på Gotland blev färdig och mamma och pappa kunde flytta in.




Underbara juni med blommor, blommor och blommor. Försommaren är bara för underbar!




Slutet av juni åkte jag på resa med tjejgänget och jag lyckades sälja in ett trädgårdsbesök på Sissinghurst. Skulle kunna visa många vackra bilder men vill du se mer kan du titta här.


Väl hemma njöt jag av mina frösådda lejongap, Twinny peach. Så fina och jag kommer absolut att så dom i år också.¨


Junimånad får avslutas med mina underbara Coral Reef, vallmon som jag njuter så av varje år. 



 Vad roligt att gå igenom alla inlägg som jag har gjort under året och speciellt att gå igenom alla ljuvliga bilder på tulpaner och blommor nu när snön faller utanför fönstret. Det här är mellandagsmys på hög nivå. Imorgon fortsätter jag med juli till september och jag misstänker att det kommer att bli en hel del bilder av rosor.

Kommentarer

Marit sa…
Nydelige tilbakeblikk! Det er så fint å kunne se tilbake på året som gikk. Din valmue 'Coral Reef' er min favoritt også. Jeg har også den her i hagen. Den er så flott! Ha en fin lørdag. Klem Marit
Inger sa…
Vill gärna se mer av dina rosor, och allt annat. Finaste blåsippsbackarna har jag sett på Gotland.
Kram
Jag blir så glad av din fina årskrönika! Så mycket inspiration och lejongapsfrön ska beställas:)).
Ha en fin lördag. Här är det +6° och ösregn...
Kram Maria
Elin sa…
Nydelige bilder! Du har så fin hage:) Og masse nydelige blomster.
Lena sa…
Vad härligt med dina återblickar, minns flera av de väl och kanske särskilt när du gick i mörkret och planterade rosor!
Med hjälp av dina återblickar minns jag också vad JAG gjorde då, kanske kan jag få till en egen återblick?!

Här blev också de helt oplanerade dagarna plötsligt fulla med oväntat roligt. Ännu så länge är nästa vecka tom, kanske kan vi hitta en stund då?

Kram

Eva Linnea sa…
Som sagt, jag älskar årskrönikor. Vilken aktivitet det har varit hos er! Och det bara på första halvåret ....
Såg Rapports årskrönika i går (svtplay). Inte bara rosenskimmer över moder Jord, men en hel del positiva saker händer ju iaf, fast mest rapporteras det om elände.
Kram från Eva Linnea
Anita sa…
Visst är det roligt att titta tillbaka på året som gått. Jag har gjort årskrönikor i flera år och det är så kul att gå tillbaka i dom och se hur åren varit. Jag lade ut min för 2012 igår.

Ser att du också besökte Sissignhurst 2012. Visst blir man lyrisk av att gå där. Gillar också alla dina rosor och jag skrattade gott när jag såg att du var ute och planterade dom när det var mörkt ute. Visst är det härligt att vara trädgårdsnörd :)

Nu ser jag fram mot resten av dina årskrönikor!
Oh. Jag minns din tidiga rosförsändelse och din 'nattliga' plantering :-) Härligt jobbat! Man tar väl den tid som står till buds för stunden hihi....

Snö när våren kommit är aldrig kul. Våren blev väldigt långdragen p g a kylan. Tror aldrig jag haft tulpaner blommandes så länge som i fjol.

Såå fint det är i ert gotlandshus!!! Som en dröm. Förstår att ni alla trivs där. Måste ha missat interiörsbilderna förut.

Ljuvliga lejongap... Ser fram emot dina rosor :-)

Stor kram
Charlotte
Vad fina bilder och kul med årskrönika.. Kram Pia
Marina sa…
SÅ mycket fint! Jag vill verkligen ha vallmo igen. Det är flera år sedan.

Kramar
En sån bra idé med en årskrönika, du tar underbara bilder! Nu längtar jag verkligen till våren, blir nog en dag i sängen med anteckningsblock och dator i högsta hugg, här ska planeras för vårsådden!!
kram kram
Så mycket fint du har hunnit med! Gott nytt 2013! kram Sophia
Har en årskavalkade på min blogg også. Det er fint å se litt tilbake! "Evigglade" har årskavalkade link hvis du vil være med. Snart starter vi på et nytt hageår med nye muligheter. Det er noe av det jeg synes er fint med hage og det er at man må vente et år for å få prøve på nytt. Alt annet i verden i dag går så fort, men årstidene og plantene har sin årsrytme som de bestandig har hatt.
Ha en fin dag!
Brita
Ja, jisses. Vilket trädgårdsår du haft. De där ljusgula tulpanerna är för läckra! Kul att få en krönika så här, det ger mer sammanhang än strödda inlägg. Kul som sagt att se hur huset på Gotland blev. Superfint! Gillar den fristående murstocken. :-)
Törnrosa sa…
Att titta på gamla bilder är som att se sin trädgård med nya ögon. Man får en aha-upplevelse. Och dina fina foton ger inspiration och även förväntningar inför nya året. Vad månne hon hittar på då? Du gjorde ju så himla mycket i år, vilken energi du hade. Kul kul att se bilderna från alla dina projekt.
Kram från Törnrosa
samson sa…
så roligt att läsa din krönika
härliga bilder du visar
Sissignhurst står på min "att besöka lista"
sådde inga lejongap detta året men nästa ska det bli av
ha det så bra
maggan
Suss o Kai sa…
Oooohhh vad du får mej att längta till våren :) de är ju inte så långt bort Kram Suss
Helena sa…
Gudars vad roligt det är med årskrönikor jag läser dem med nöje!
Äh klart du ska ha fiskar i din blivande damm :-) det är bara att gräva den tillräckligt djup!Vår är gränsfall borde vart djupare eller rättare sagt så satte vi näckrosor i djuphålorna...hm
KRAM från mig!
så fantastiska bilder.från snö till färgfest. ljuvligt.
kram åsa
Karolina sa…
Vilka härliga bilder. Så fint år du har haft!
Gott nyt och lika grönt år 2013!
Kram,
Karolina

Populära inlägg