Rosornas och ruinernas stad!

Alla vet ju att Visby är rosornas och ruinernas stad! De här dagarna så skulle jag vilja kalla den för stockrosornas och ruinernas stad. Vart jag än vänder blicken så ser jag stockrosor i alla tänkbara former och färger.

 Jag älskar stockrosor och första året jag var på trädgårdsmässa köpte jag sex knölar som skulle vara stockrosor... Döm om min förvåning när det kom upp blåklockor. Tanken på att så fröer och vänta en säsong fanns inte på världskartan. Fröer! Det var inte för mig, tänk så fel jag hade.


 Nästa år på trädgårdsmässan köpte jag nya stockrosknölar... och upp kom lupiner! Så förra sommaren sådde jag fröer och köpte plantor för säkerhets skull. När jag åkte ner till Gotland var flera på väg att blomma. Ska bli spännande att se hur de ser ut när jag kommer hem.


Det är märkligt hur smaken förändras. För ett par år sen, när trädgårdsintresset var nytt, tyckte jag bäst om dubbla stockrosor. Jag gillade inte riktigt de enkla. Nu, nu älskar jag de enkla stockrosorna och vill inte ha något annat. Hur har din trädgårdssmak förändrats under åren?

Kommentarer

Louise sa…
Fina stockrosor! Jag har ett gäng för första gången i år. De är perenna och därför enkla men fina! Visst förändras smaken hela tiden! Det är kanske lite av tjusningen! Gula blommor tyckte jag var jättefula tidigare men nu finns de även i min trädgård...

Min avenbokshäck har jag ingen tydlig plan för ännu. Kanske runt 2 meter så man inte ser in...

kram louise
Anonym sa…
Hmm... det där med att köpa knölar verkar vara lite "grisen i säcken"! Fina stockros-bilder, verkligen!

Min smak ändras också hela tiden. Ibland tror jag att jag vill ha det lite mer stramt, men sen är jag snabbt tillbaka bland det lite mer romantiskt rufsiga... Märker att jag lätt påverkas av vad jag ser och läser, och det är ju det som är så kul.

Ha det fortsatt fint på ön! Själv åker jag till din grann-ö i väster om ett par dagar, där har jag mina rötter.

Ha en fin kväll!

Kram Hanna
Stina sa…
Ljuvliga!! Har också både sått och planterat stockrosor. Jag hade hoppats på rosa, röda eller vita - och upp kom gula.... Vad smak beträffar så "lär" man sig nog med åren att uppskatta de lite anspråkslösa växterna mer.... Fast mycket styrs nog av växtmodet också - det är ju ganska så sparsmakat som gäller över lag nu....

Kram!
Stina
Visst är stockrosor underbara! Jag vill gärna ha dem här hemma fast jag vet ännu inte riktigt VAR!!! Fick fröer förra året som inte användes då. Ska ta nya tag i stockros-plats-letandet!

Hälsar Åsa
Stockrosor är så fina och finns ju dessutom i så många olika varianter. Jag brukar "sno" fröer när jag råkar gå förbi på något ställe där de växer tillgängligt. Har tagit fröer i Åhus, Kivik och Vitemölla bland annat. Det är riktigt spännande för man vet inte alltid vad de har för färger.

Förr om åren gillade jag nästan bara fyllda pioner och nu älskar jag de enkla också. Så visst ändras smaken.

Kram, Karin
Margot sa…
Ser så vackert ut! Härliga stockrosor! Lite av ett lotteri att köpa knölar:)) Visst förändras smaken vartefter åren går och det är ganska spännande! Tidigare ville jag bara ha fyllda blommor men nu tycker jag att många enkla är såå vackra!
Ha en fin dag!
Kram Margot
AnnCharlotte sa…
Hihi...inte så lite irriterande med knölarna....
Hoppas du blir nöjd med de som är på g.
Jag tycker smaken ändras kontinuerligt....lite jobbigt eftersom stora förändringar tar tid, men samtidigt är det ju det som är lite av grejen med att ha trädgård. Att låta det få ta tid och njuta under tiden.
Ha det bra :)
Marina sa…
Jättefina är de, stockrosorna. ENkla gillas bäst av mig.
Visst har mitt trädgårdsintressen ändrats. Både vad gäller rabattstruktur och blomsorter. Har tex nästan inga ett-åringar längre och mycket färre krukor.

Kram!

Populära inlägg