Rosor, rosor, rosor!

Nu är nästan alla mina rosor i full blom! När jag går igenom foton från de närmsta dagarna är det fullt med rosor. Rosor i olika former och färger! Här kommer två:

Honungsros Helenae Hybrida

'

Vi planterade rosen -07 och det var vår första ros. När tomten röjdes för huset så togs en allé av lönnar bort. De flesta lönnarna var ganska sjuka men en som stod i tomtgränsen mådde bra och fick stå kvar som stöd för vår honungsros. Drömmen har hela tiden varit att hon ska svinga sig upp i lönnen och att man kan sitta under henne och känna den ljuvliga doften. Man kan ana stolen i bakgrunden. Bilderna gör hennes maffighet inte riktigt rättvisa. Vad svårt det är att få bra helbilder på rosor.


En annan av mina favoriter är Queen of Sweden som är en Austinros. Så vacker både i växtsätt och blomning. Har förgäves försökt att få till bra helbilder men har ännu inte lyckats... återkommer när det sker för skam den ger sig... Jag tar en ny runda med kameran i kväll när F har somnat!

Kommentarer

Margot sa…
Hybridan ser riktigt maffig ut,så härlig när den blommar! Jag håller med dig att det är svårt att få bra helhetsbilder av rosor, jag lyckas inte ofta med det, mycket lättare att fota blommorna:) Queen of Sweden ser väldigt vacker ut, underbar färg!
Ha det gott!
Margot
Ja, det är inte det lättaste. Ser lätt spretigt ut. Men jag tycker din 'hybrida' ser jättefin ut. För att inte tala om bilden på Queen of Sweden - vilken skönhet!
Kramar!
Åhhh vad härligt det måste vara att sitta nedanför den honungsrosen ... oj vad den har vuxit på de här åren ! Tack för tipset .. den vill jag ha i min trädgård !
Ha det så gott !
Kram/Isa
Marina sa…
Rosorna är fina nu.

Kram!
Underbara foton!!!! Tycker du lyckades att få helhetsbilder. Kram johanna
AnnCharlotte sa…
En honungsros står på min önskelista...den ser jättefin ut när den klättrar upp i trädet.
Ha det bra :)
Suck... vilken fantastisk trädgård du har! Jag har en liten fråga som jag inte gärna tar här på bloggen, finns det någon mejadress jag kan nå dig på? Hittar ingen meeeen jag kanske letar dåligt. ;)

Kram/ Anna

Populära inlägg