Botaniskan i Visby!

Ett av mina favoritställen när jag kommer till Visby är Botaniskan. Det är så rofyllt och vackert i parken och jag hittar alltid ny inspiration. Idag gick jag runt och mös under tiden som F sov. Mycket av blomningen hade lagt sig. Jag upplevde det som mer intensivt förra året men efter att ha läst flera bloggar och sett hur trädgården hemma såg ut innan jag åkte hit så är det nog så att vi ligger flera veckor före i år. 

 

De flesta träden är gamla och i dag slog det mig hur härligt knotiga de flesta är. Det är ju för läckert när stammar vrider sig och trädet nästan slår knut på sig själv. Annars hittade jag två nya röda rosor som åker upp på eventuella inköpslistan:

Graf Lennart Bernadotte


 En remonterande ros, med svag doft. Storblommig och har blodrödfärg. Blir 70 cm hög.
 
Barkarole
 
Stora mörkröda blommor och knopparna är svarta. Har svag doft och blommar från juli till sen höst. Trivs i sol-halvskugga upp till zon tre (fyra). Blir 90 cm hög.

I morgon är det stora-fälla-träd-dagen ute på tomten. 25 st granar ska bort! Det låter som otroligt många men flera av dem är döda, de andra är halvdöda och ser inte så roliga ut. Dessutom står de väldigt nära huset och gran i sand känns som en rotvälta på väg att hända.

Kommentarer

Anonym sa…
Åh vad det ser härligt ut! Och så mysigt det är att gå runt och njuta medan liten sover. Jag har varit i Botaniskan och minns hur vackert det är. Det var dock långt innan mitt trädgårdsintresse vaknade på riktigt, har en känsla av att jag skulle se allt med lite andra ögon nu! ;)

25 granar låter som en utmaning! Stort lycka till med det! Kram Hanna
Laila sa…
Fina rosor! Gillar sådana som remonterar/blommar länge.
Tycker ni gör rätt som tar bort de risiga granarna. Sandtomt i zon 1 - vilka möjligheter! Om du blandar i kogödsel och massor av kompost kan du odla nästan vad som helst. Magnolior växer väldigt snabbt. Vår Merrill har blivit mer än två meter hög på bara några år. Den står i rhododendronjord med inblandning av sand och massor av barrskogsförna (halvmultnade granbarr) så ta vara på förnan under era granar!
Ha det gott!Laila
Hanna C sa…
Efter att ha sett dina bilder får det definitivt bli ett besök på Botaniska när vi åker till Gotland på lördag:-)
Hälsningar Hanna

Populära inlägg